Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Novinky

Veľtrh ITF SLOVAKIA TOUR 2014 od 30.1. - 2.2. 2014 INCHEBA, za účasti slovenských a zahraničných vinárstiev

 Email  Tlač  PDF

ITF Slovakia Tour 2014 INCHEBA BratislavaPozývame Vás na jubilejný 20. medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR, 21. ročník výstavy POĽOVNÍCTVO A ODDYCH a 6. ročník výstavy WELLNESS A FITNESS. Súčasťou veľtrhu biudú aj prezentácie slovenských a zahraničných vinárstiev zastúpenie na veľtrhu bude mať aj združenie MVC - Malkoarpatská vínna cesta v hale B2.

Veľtrh ITF Slovakiatour je najväčším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie podujatia v regióne strednej Európy. Veľtrh každoročne prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať do zahraničia alebo spoznávať krásy Slovenska. Prezentuje sa tu portfólio cestovných kancelárií, ako aj turistické informácie sprostredkované zahraničnými centrálami krajín.

V nasledujúcom ročníku sa opäť môžeme tešiť na účasť našich susedných krajín, na obľúbené stredomorské destinácie i vzdialenú exotiku, domáce a zahraničné regióny, či ďalšie služby. Prezentácia na veľtrhu znamená zvýšenie povedomia v oblasti cestovného ruchu, získanie a posilnenie pozície na trhu. Partnerom 20. ročníka veľtrhu bude zahraničný región z Českej republiky, Moravskoslezský kraj. Ponúkne Vám množstvo užitočných tipov, ako stráviť atraktívnu dovolenku v príjemnom prostredí a ochutnať tradičné špeciality regiónu našich najbližších susedov.

Výstava Poľovníctvo a oddych je venovaná všetkým, ktorí obľubujú tráviť svoj voľný čas v prírode.  Firmy s ponukou loveckého sortimentu majú jedinečnú možnosť osloviť vášnivých poľovníkov a poskytnúť im množstvo užitočných informácií z danej oblasti. Nebudú chýbať ani ukážky sokoliarstva, vábenia zveri, ochutnávky a taktiež aj niečo z poľovníckej legislatívy.

Výstava WELLNESS A FITNESS je najväčšou výstavou na Slovensku zameranou na šport. Aktívne propaguje zdravý životný štýl prezentáciou rôznych noviniek z tejto oblasti, ukážkami rôznych typov cvičení a bohatým sprievodným programom.

Záštita
Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky

Odborná garancia
Zväz cestovného ruchu Slovenskej republiky

zdroj a foto: Incheba

Aktualizované ( Streda, 08 Január 2014 12:21 )
 

Zľavy a akcie na vybrané vína z vinárstva ELESKO

 Email  Tlač  PDF

ELESKOPrídite si vybrať vaše obľúbené vína z produkcie vinárstva ELSKO v akcii. Akcia platí do vypredania zásob v predajni - vinotéke.

Vinárstvo ELESKO je výnimočné tým, že dokáže spojiť tradíciu s novými technológiami, uplatňuje princípy integrovanej produkcie.Je jedinečné svojím komplexným vzťahom k realizovaným projektom, ale i k dizajnu či architektúre, ktorá sa v oblasti vinohradníctva a výroby vína vyvíja.

V súčasnosti spoločnosť ELESKO realizuje vinohradnícko-vinárske projekty na území Slovenskej republiky a Ruskej federácie. V Malokarpatskej oblasti v obciach Modra, Dubová a Vištuk vlastní v súčasnosti 110 hektárov nových viníc, ktoré patria k najkrajším na Slovensku. Vinice sú prihlásené do integrovanej ochrany, čo znamená ochranu viniča minimalizáciou chemikálí a intenzívnejšie využívanie prírodných prvkov.


ELESKO je stúpencom vinohradnícko-vinárskej moderny. Na jednej strane používa najprogresívnejšie techniky pestovania hrozna a najmodernejšiu techniku na obrábanie viníc, na strane druhej sa pri pestovaní viniča snaží dosiahnuť súlad s pôdou, vegetáciou a živočíšnymi druhmi, dbá na ekológiu a životné prostredie. Vo vinárskej výrobe využíva tradičné poustupy v spojení s najmodernejšou technológiou.

Aktualizované ( Streda, 08 Január 2014 11:03 )
 

Sauvignon Blanc z vinárstva Babich, Nový Zéland - Nový ročník 2013 už v predaji ...

 Email  Tlač  PDF

Jeden z najpredávanejších Sauvignon Blanc vín na Slovensku ponúka ročník 2013. Dlhé a neskoré dozrievanie hrozna počas krátkych slnečných dní a chladných nocí, v kombinácii s rýchlym spracovaním hrozna po zbere a riadenou fermentáciou v nerezových tankoch sa spoločne podieľajú na typickej senzorike tejto skvelej odrody, ktorá sa stala ambasádorom novozélandského vinárstva v celom svete.

Ostrá vôňa zelenej trávy, egrešov a tropického ovocia je doplnená plnou chuťou maracuje a bielych broskýň. Jemné kyselinky sa postarali o výraznú dlhotrvajúcu dochuť. Vychladené výborne chutí ako aperitív na terase a rovnako dobre podporí chuť ľahkých letných šalátov a morských plodov. Najlepšie vychutnáte mladé víno ( 1-2 roky )

Sauvignon Blanc z vinárstva Babich nájdete v našej predajni v Bratislave alebo internetovom obchode: http://obchodsvinom.sk/obchod/babich/sauvignon-blanc-marlborough

 

Aktualizované ( Utorok, 07 Január 2014 17:08 )
 

Nová aromatizovaná pražená káva v ponuke Chocolate a Cappucino.

 Email  Tlač  PDF

Aktuálne nájdete v našej ponuke aj nové aromatizované kávy a tak popri najpopulárnejšej z nich Kona Macadamia káve si môžete vychutnať aj Chocolate - čokoládovú alebo Cappuccino kávu Heissenberger. Kávy sú pražené a dovážané z rakúskeho Grazu a určite sa vám bude páčiť ich aromatika a chuť.


Aktualizované ( Utorok, 07 Január 2014 12:32 )
 

Akcie a zľavy na vína až 15 % - Vinárstvo Tement, Rakúsko.

 Email  Tlač  PDF

TEMENT vinárstvo weingut Osterreich AustriaVyužite novoročné akcie a zľavy na vína z vinárstva TEMENT až do 15 % len tento týždeň 07.01.-12.01.2014 vo Vinotéke. Akcia platí do vypredania zásob v predajni - vinotéke.

VINÁRSTVO TEMENT - RAKÚSKO :

Vinárstvo Tement  sa nachádza na úzkej vyvýšenine ohraničenej vinohradom Zieregg. Z hlavnej budovy vinárstva je prekrásny výhľad do susedného Slovinska a z časti aj južného Štajerska. Moderné pivnice dokončené v roku 2002 sú vytesané do vápencového podložia, ktoré bolo kedysi korálovým útesom na dne mora.

Manfred Tement je považovaný za superstar No.1 z oblasti južného Štajerska a bol priekopníkom pestovania odrody Sauvignon v oblasti južného Štajerska. Dnes táto oblasť patrí medzi najlepších producentov Sauvignonov na celom svete. Je to zásluhou jedinečnej kombinácie pôdy, orientácie vinohradu, klimatických podmienok a vynikajúcich vinárov ako je Manfred Tement.

Aktualizované ( Utorok, 07 Január 2014 10:36 )
 

Nové združenie vinárstiev Strekov 1075, Kasnyik a Matyás - Autentista Slovakia

 Email  Tlač  PDF

vinica StrekovMy Autentisti, spájame sa za účelom zachovania autentického vinohradníctva a vinárstva v podunajskej oblasti. Chrbticu tejto úrodnej časti Strednej Eúrópy tvorí 2840 km dlhá rieka Dunaj, ktorá bola od nepamäti tak križovatkou národov, ako aj križovatkou pontusských a západoeurópskych odrôd viniča.

Náhly prechod od tradičného vinohradníctva a vinárstva k moderným postupom zakrýva a miestami dokonca úplne likviduje miestne vinohradnícke a vinárske špecifiká, následkom čoho dochádza k strate kultúrnej a historickej identity celých vinohradníckych oblastí. Výsledný sloh "moderného vína" ovplyvňuje napríklad aj opustenie starých, svahovitých viničných honov, dôsledkom čoho sú nielen plytké a uniformné vína, ktoré stratili svoju autenticitu, ale aj vznik zarastajúcich, neutešených úbočí, na ktorých boli v minulosti vysadené vinohrady, ktoré po celé storočia dotvárali genius loci vinohradníckej krajiny.

Vznik združenia Autentista Slovakia, je prirodzeným vyústením dlhodobých úvah o víne, ktoré následne akoby samospádom rozmotali ďalšie klbko myšlienok a spojili tak podobne rozmýšľajúcich jedincov. Z klbka sa začali odvíjať ďalšie a ďalšie myšlienky, o kultúrno historickej identite vinárov, o pôvode hrozna, o jedinečnosti určitých polôh, o poctivom a úprimnom prístupe ku konzumentovi, ale aj o úprimnom prístupe k sebe samému a k svojím predkom. Keď sa tieto myšlienky, ktoré prichádzali z rôznych kútov strednej Európy začali opäť spájať v jeden celok, tak začala vznikať idea o autentickom víne.

zdroj: autentista.sk
foto: obchodsvinom.sk

 

Deň svätojurských pivníc 24. - 25 január 2014 - Vinárske akcie a podujatia 2014

 Email  Tlač  PDF

den svatojurskych pivnic24. a 25. januára 2014 budete mať možnosť ochutnať vína od 27 svätojurských vinárov a otvoria pre Vás rekordných 25 pivníc. Od decembra 2013 sú v predaji vstupenky na “7. ročník podujatia - Deň svätojurských pivníc 2014″ aj vo forme darčekových poukážok. Dostanete ich aj vo ViNOCENTRE.

Zoznam vinárov :

Vinárstvo Dubovský & Grančič

Vinárstvo Bognár

Tokaj Macík Winery

Ondrej  Matula

Vladimír Tesár

Andrej Milušičák & Miloš Šmelko

Ladislav Kautz

Ivan Rusňák IRZ Víno Svätý Jur a Jaroslav Jaslovský

František Pajer & Andrej Petho

Marián & Walter Pajer - Saing George Winery

Michal Bažalík

Miro Reingraber a Milan Blahovský

Braňo Bahna

František Šulka

Ján Bednár

Štefan Achberger a Michal Zeliska

Bohumil Pajer

Adolf Schwanzer

Vinárstvo Hergotič

František Herda

Miro Miklovič - Víno z Kamenného dvora

Vinárstvo Havel

Vinárstvo Vínko Hupka

Chowaniec & Krajčírovič - Vínne pivnice Svätý Jur

Stanislav Barok - Pivnica u Mateja

zdroj: sjvs.sk

Aktualizované ( Piatok, 03 Január 2014 12:51 )
 
Strana 66 z 105


Náš tip


Ročník:
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 0 %

€6.30

Ročník: 2012
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€7.90

Ročník: 2012
Oblasť: Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13.5 %

€14.38

Výrobcovia