Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Novinky

Armand de Brignac Champagne Brut - exkluzívne " šampanské "

 Email  Tlač  PDF

Umenie Champagne má bohatú históriu siahajúcu do stredoveku. Pred 17. storočím, sa vo francúzskom Champagne vyrábaiba tiché vína - nie šumivé víno ​​známe po celom svete dnes. Katolícka cirkev vlastnila mnoho viníc Champagne a mnísi vyrábali vlastné víno ​​pre použitie vo sviatosti Eucharistie.

Francúzski
králi boli pomazaný tu v Montagne de Reims Champagne terroir, v regióne sa stále víno ​​podáva počas korunovačných slávností.

V 17. storočí sa objavili nové metódy kvasenia. Vinári v Champagne začali vyrábať šumivé víno ​​prvýkrát. Popularita tohto nového druhu vína viedla k celosvetovému rozmachu vo výrobe šumivého vína - ale aj dnes, len šumivé vína vyrobené a fľašované v oblasti Champagne vo Francúzsku sa môžu legálne označovať ako "Champagne".

Brut Champagne, vytvorená pre uspokojenie dopytu po suchších šampanských, debutoval v druhej polovici 19. storočia.

Classic
Brut šampanské vrátane Armand de Brignac Brut Gold, sú vyrobené zo zmesi hrozna z rôznych ročníkov, aby odrážali jedinečný charakter domu.

ARMAND DE BRIGNAC - ENGLISH VERSION

The art of Champagne has a rich history dating back to medieval times.

Prior to the 17th century, however, France's Champagne region produced only still wines – not the sparkling wine famous worldwide today. The Catholic Church owned many of Champagne's vineyards and monks produced their own wines for use in the sacrament of Eucharist. France's kings were anointed here in the Montagne de Reims terroir of Champagne, and the region's still wine was served at coronation festivities.

In the 17th century, employing new fermentation methods, Champagne's winemakers began to produce sparkling wine for the first time. The popularity of this new type of wine led to a global boom in sparkling wine production - but even today, only sparkling wines produced, bottled, and aged in France's Champagne region can legally lay claim to the term "Champagne."

Brut Champagne, created to meet demand for drier Champagnes, debuted in the latter half of the 19th century. Classic Brut Champagnes, including Armand de Brignac Brut Gold, are made from a blend of grapes from different vintage years to achieve the particular character that reflects the unique nature of the house. The quality of its Brut multi-vintage is often the benchmark by which each chateau is measured - this is the wine closest in style to that produced by Champagne's original pioneers.

The bold character of Armand de Brignac is born of the same passion and imagination that guided Champagne’s early innovators. Like them, Armand de Brignac cannot be defined by convention.
zdroj a foto: Armand de Brignac Champagne

Aktualizované ( Piatok, 06 December 2013 17:17 )
 

5. Malokarpatský vinársky ples - Pezinok 18. januára 2014 o 19.00 hod.

 Email  Tlač  PDF

Združenie pezinských vinárov a vinohradníkov usporiada už 5. Malokarpatský vinársky ples.  Bude konať v sobotu 18. januára 2014 o 19.00 hod v Dome kultúry Pezinok. Usporiadatelia všetkých srdečne na túto udalosť pozývajú.

Na plese vystúpia moderátor Štefan Skrúcaný, hosť večera Jano Baláž, hudobná skupina Starmania, Šenkvická Muzika. Počas plesu môžete ochutnať vína významných slovenských vinárov.

Aktualizované ( Piatok, 06 December 2013 13:50 )
 

Sauvignon Blanc 2013 z Vinárstva Villa Maria získal zlatú medailu na International Wine Challenge 2014

 Email  Tlač  PDF

Sauvignon Blanc Private Bin 2013 z Vinárstva Villa Maria získal zlatú medailu na International Wine Challenge 2014. Tento Sauvignon je dlhoročne jedným z naobľúbenejších vín z tohto vinárstva.

100 % Sauvignon Blanc svetlé slamovo žltej farby. Výrazná, ovocná a odrodovo typická vôňa s tónmi zrelých citrusov a trávy. V chuti je mladé, svieže a suché. Ovocný a odrodový charakter. Ideálne odprevadí čerstvé morské plody, krabie mäso alebo zeleninové pokrmy.

Viac info : Sauvignon Blanc 2013 Marlborough Villa Maria Estate Private Bin

Aktualizované ( Štvrtok, 05 December 2013 10:50 )
 

Vinárstvo Francois Lurton z Bordeaux na Dobrom ročníku 2013 v Bratislave

 Email  Tlač  PDF

Francois Lurton patrí do jednej z najrenomovanejších francúzskych vinárskych rodín v Bordeaux. Za posledných dvadsať rokov sa mu podarilo vybudovať vlastnú reputáciu, vďaka jeho odbornej znalosti, a tiež vízie dnešného vinárskeho sveta. Francois Lurton vyrába vlastné vína, ale zároveň je aj distribútorom vín z Nového sveta. Francois Lurton Sauvignony, Malbecy môžete ochutnať osobne na Dobrom ročníku už tento piatok a sobotu na Žiškovej 12, v Bratislave (budova Slovenského národného múzea).
zdroj a foto: Lurton

 

Darčeky a víno pre firmy a jednotlivcov nielen na Vianočné sviatky

 Email  Tlač  PDF

Pripravíme Vám darčeky a víno pre akúkoľvek príležitosť. Vybrať si možete zo sortimentu viac ako 500 druhov vín priamo v našej predajni alebo prostredníctvom internetového obchodu www.obchodsvinom.sk.

V ponuka máme slovenské ale aj zahraničné víno od renomovaných producentov z celého sveta.

Navštívte náš OBCHOD S VÍNOM | Predajňa | Vinotéka IN MEDIO , Hradská 78B | 821 07 Bratislava 214| Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

V prípade ak potrebujete poradenstvo pri výbere môžete nám zavolať počas otváracích hodín kamennej predajne 10:00 - 18:00 , Po - Pia  na telefón 02 4552 3547

Nájdete nás na FACEBOOK -u : https://www.facebook.com/Vinoteka.IN.MEDIO.Bratislava

 

Aktualizované ( Streda, 27 November 2013 10:26 )
 

TENUTA ARGENTIERA, BOLGHERI - talianske vinárstvo na Dobrom ročníku 2013

 Email  Tlač  PDF

Tenuta Argentiera sa rozprestiera v časti Bolgheri na Toskánskom pobreží. Je to jedna z naprestížnejších vinohradníckych talianských oblastí. Patrí bratom Corrado a Marcello Fratini.

Viac informácií o vinárstve nájdete na: http://www.argentiera.eu/
zdroj a info: Tenuta Argentiera Bolgheri

Aktualizované ( Utorok, 26 November 2013 13:28 )
 

Vinárstvo Karpatská Perla sa podieľa na projekte Architektúra a víno v strednej Európe

 Email  Tlač  PDF

Vinárstvo KARPATSKÁ PERLA sa spolupodiela na projekte Architektúra a víno v Strednej Európe. Ide o výstavu architektúry vinárstiev Čiech, Slovenska, Slovinska, Rakúska, Nemecka, Maďarska a Talianska. Organizuje ju Galéria Jaroslava Fragnera v Prahe.

Všetky vybrané vinárstva patria medzi tie najzaujímavejšie vinárstva po architektonickej stránke v danej krajine. Slovenskú vinársku architektúru zastupujú vinárstva KARPATSKÁ PERLA, Elesko, Terra Parna a Sanvin. Českú republiku budú reprezentovať vinárstva Sonberg, Gotberg, Vinařství Krásna Hora a Vinný sklep u Modráka.

Výstava začne 3.12.2013 v Galérii Jaroslava Fragnera v Prahe a bude trvať až do 26.1.2014. Súčasťou výstavy bude aj mezinárodné sympózium s témou víno a architektúra. Výstava bude putovná a po výstave v Prahe bude pokračovať aj v ďalších mestách, vo Wroclave, v Bratislave a nakoniec v Budapešti. V Bratislave ju môžete vidieť od 24.4. do 20.5.2014 v Design Factory.
zdroj a foto: Karpatská perla

 
Strana 70 z 105


Náš tip


Ročník: 2013
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€12.10

Ročník: 2006
Oblasť: Toskánsko
Krajina: Taliansko
Objem: 0,375 L
Alkohol: 11.5 %

€42.00

Ročník: 2012
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€12.90

Výrobcovia