Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

O víne

Vinárstvo Mrva & Stanko získalo ocenenie Vinár roka 2012

 Email  Tlač  PDF

mrva stanko vinar rokaVinár roka je významné ocenenie, ktoré vyzdvihuje úspech vín Mrva & Stanko na slovenských výstavách, ktoré sú nominačné pre Národný salón vín Slovenskej republiky. Kritériá pre zisk ocenenia Vinár roka sú veľmi náročné, treba sa zúčastniť minimálne šiestich nominačných výstav do NSVSR s minimálne piatimi vzorkami a tri z nich musia dosiahnuť najvyšší počet bodov.

Podmienky sme splnili a na šiestich výstavách sme získali 10 titulov šampióna výstavy, 14 zlatých medailí a 15 strieborných medailí. Viac informácií o ocenení nájdete na stránkach Združenia Malokarpatskej vínnej cesty.

zdroj a foto: Mrva & Stanko

Aktualizované ( Streda, 24 Júl 2013 09:34 )
 

Na slovenský trh prichádza 100% jablkový mušt LAHOmošt z jabĺk odrody Idared.

 Email  Tlač  PDF

Na slovenský trh prichádza 100% jablkový mušt LAHOmošt z jabĺk odrody Idared. Je vyrobený výhradne z čerstvo lisovaného ovocia, bez pridaného cukru, aróm a farbív. Kombinácia zdraviu prospešných látok a absencia konzervantov, ďalších pridaných látok a alkoholu vytvára z jablkového LAHOmoštu jeden z najzdravších nápojov na slovenskom trhu.

Prírodný mušt, nazývaný tiež tekutým ovocím, je jedným z najzdravších nápojov. V lete je mušt osviežujúcim nápojom, atraktívnym najmä pre deti a je vhodný i pre tehotné ženy. Prírodný nekvasený mušt je ľahko stráviteľný a chutný. „Jablkový mušt svojím výnimočným zložením zlepšuje krvný obeh, posilňuje nervovú sústavu, znižuje krvný tlak  a povzbudzuje pri vyčerpanosti, tiež môže mať priaznivé účinky pri liečbe dny, reumy alebo pri poruchách funkcií obličiek a trávenia. Tiež môže podporovať tvorbu červených krviniek. Z tohto dôvodu je vhodný pre všetky vekové kategórie, športovcov, diabetikov, tehotné a dojčiace ženy“.

LAHOmošt je čisto prírodným produktom, bez pridaného cukru alebo vody. Mušt je bohatý na betakarotén, kyselinu listovú a askorbovú, známu ako vitamín C. Poskytuje aj vitamíny skupiny B a vitamín E. Je bohatý na triesloviny, vonné látky, minerálne látky – a to hlavne: draslík, horčík, fosfor, vápnik, sodík, železo, síru a mangán. Je aj cenným zdrojom pektínu a celulózy. „Jablčný LAHOmošt obsahuje cukry v ľahko stráviteľnej forme – sacharózu, fruktózu a glukózu, čo z neho robí výnimočne hodnotný energetický nápoj, ktorý ocenia najmä športovci.

Aktualizované ( Streda, 17 Júl 2013 12:27 )
 

Vinalies Internationales PARIS – výber slovenských ocenených vín vo vinotéke IN MEDIO

 Email  Tlač  PDF

Vinalies Internationales PARIS – výber ocenených slovenských vín Mrva & Stanko, Karpatská perla, Mavín – Martin Pomfy vo vinotéke a obchode s vínom, IN MEDIO , Hradská 78/B , 821 07 Bratislava 214, tel: 02 4552 3547 , www.obchodsvinom.sk , Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript . Nakúpte si výnimočné slovenské vína , ktoré ocenili enológovia a someliéri na prestížnej súťaži.

Aktualizované ( Streda, 17 Júl 2013 11:50 )
 

Robert Parker - WINE ADVOCATE - 90 bodov pre víno MONTES Cabernet Sauvignon 2011 Reserva.

 Email  Tlač  PDF

montes parkerMONTES, Cabernet Sauvignon 2011, Reserva dostalo od prestížneho znalca vín Roberta Parkera 90 bodov. Narodilo sa v Colchagua Valey, v jednej z najlepších oblastí.
Víno 6 mesiacov zrelo v amerických dubových sudoch. Elegantné víno intenzívnej rubínovej farby.Vôňa karamelu, škorice, mäty, s prevahou ovocia nad dubom. V chuti dominujú ríbezle,višne a čokoláda. Víno má veľmi pevné telo, jemné zrelé taníny, dlhú a príjemnú dochuť. Vhodné na archiváciu v rozsahu 5 - 10 rokov. Podávajte ho pri teplote 18 - 19 C, doporučená dekantácia 30 minút pred konzumáciou.

Víno si môžete kúpiť aj v predajni - Vinotéke IN MEDIO , Hradská 78/B, 821 07 Bratislava, tel: 02 4552 3547 alebo na internetovom obchode s vínom: http://obchodsvinom.sk/obchod/montes

Aktualizované ( Štvrtok, 11 Júl 2013 13:23 )
 

NOVINKA v PONUKE : Víno z čiernych ríbezlí PEREG vinárstvo

 Email  Tlač  PDF

vino z ciernych ribezli PEREGRíbezlové vino vyrobené výlučne z čiernych kultivarov ríbezlí, plné antioxidantov, mikroelementov a vitamínov z tohto čierneho bobuľového ovocia.

S intenzívnou ríbezľovo-podmanivou vôňou, rubínovo-červenou farbou, príjemnými kyselinkami, ktoré sú dovážené zbytkovým cukrom, vytvára harmóniu zmyselných chutí s pozitívnym vplyvom na zdravie. Je vyrobené modernou technológiou, počas ktorej sa toto vzácne ovocie fermentuje v rototankoch pri prísnom sledovaní kvasnej teploty.

Ušľachtilé kvasinky, enzymatické pochody, fermentačná činnosť a neustále premiešavanie pod pravidelným dohľadom malo pozitívny vplyv na kvalitu tohoto výsledného produktu.



Produkt nájdete u nás v predajni Vinotéka IN MEDIO, Hradská 78/B , 821 07 Bratislava, tel: 02 4552 3547 alebo v internetovom e-shope : http://www.obchodsvinom.sk/obchod/pereg-vinarstvo/vino-z-ciernych-ribezli-pereg-vinarstvo

Aktualizované ( Utorok, 09 Júl 2013 16:36 )
 

Víťazná kolekcia vín Mrva & Stanko na Sauvignon fórum 2013

 Email  Tlač  PDF

VII. ročník medzinárodnej súťaže vín Sauvignon Forum 2013 & Czech International Wine Competition, ktorá sa tak stavia po boku predných svetových výstav, naväzuje na úspešné ročníky, konané v rokoch 1998, 2000, 2004, 2008, 2011 a 2012. Cieľom súťaže je porovnať vína z celého sveta a vyzdvihnúť význam vín zo svetových odrôd viniča - Sauvignon Blanc a Cabernet Sauvignon.

Z výstavy sme si odniesli jedno z hlavných ocenení a to ocenenie za najlepšiu kolekciu vín spomedzi všetkých výrobcov. Vína hodnotilo celkovo 46 degustátorov z 11 krajín sveta. Výstavi sa zúčastnilo viac ako 350 vzoriek vín od svetových výrobcov, medzi nimi nechýbali ani tie naše, ktoré získali 3 zlaté medaily a jednu striebornú.

Ocenené vína:

  • Mrva & Stanko, Cabernet Sauvignon rosé (Vinodol), roč. 2012, akostné - Zlatá medaila
  • Mrva & Stanko, Sauvignon (Čachtice), roč. 2012, výber z hrozna, polosuché - Zlatá medaila
  • Mrva & Stanko, Winemaker's Cut Cabernet Sauvignon (Belá), roč. 2011, výber z hrozna - Zlatá medaila
  • Mrva & Stanko, Chardonnay (Čachtice), roč. 2012, výber z hrozna - Strieborná medaila

Kompletné výsledky môžete nájsť na oficiálnych stránkach výstavy Sauvignon Forum.

Aktualizované ( Utorok, 09 Júl 2013 14:32 )
 

Dílemúre Devín 2012 hrozienkový výber z Karpatskej Perly najlepšie hodnotené víno v Národnom salóne vín SR

 Email  Tlač  PDF

karpatska perla margita sebovaV Národnom salóne vín SR získalo víno DÍLEMÚRE Devín 2012, hrozienkový výber z Karpatskej Perly absolútne najvyššie bodové hodnotenie spomedzi všetkých vín - 90,4 bodov. Na fotke spolumajiteľka vinárstva, Margita Šebová pri slávnostnom otvorení novej pobočky Národneho salónu vín Slovenskej Republiky v Bratislave spolu so šampiónom zo Suchého vrchu. ...

Klasifikácia vína :
Víno s chráneným označením pôvodu, hrozienkový výber, biele, sladké

Pôvod:
Malokarpatská vinohradnícka oblasť, vinohrad Suchý vrch

Vlastnosti:
Víno intenzívnej zlatožtožltej farby z našej najväčšej vinice Suchý vrch prezrádza, aký slnečný a teplý bol ročník 2012. Výrazná vôňa medových plástov, či muškátový orech a korenistosť, ktorá sa objavuje aj v jeho sladkej chuti. Tá je navyše doplnená o šťavnaté tóny tropického ovocia. Ucítite v nej ananás, grapefruit, či prezretú mandarínku.

Podávanie:
Podávame vychladené na 8-10º k rebarborovému koláču, alebo syrom s bielou plesňou.

Alkohol:
11,5 %

Objem fľaše:
0,50 l

Balenie:
kartón (6 ks. fliaš x 0,50 l)

Ocenenia:

Národný salón vín 2013 - šampión prírodne sladkých vín

zdroj a foto: Karpatská perla

Aktualizované ( Utorok, 09 Júl 2013 09:04 )
 
Strana 56 z 67


Náš tip


Ročník: 2013
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€10.80

Ročník: 2012
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€12.20

Ročník: 2009
Oblasť: Burgundsko
Krajina: Francúzsko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 12 %

€13.40

Výrobcovia