Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Novinky

Deň burčiaku 2014 | Združenie limbašských vinohradníkov a vinárov | 13 september | Obecný úrad LIMBACH

 Email  Tlač  PDF

Združenie limbašských vinohradníkov a vinárov usporiada v sobotu 13. septembra 2014 na dvore Obecného úradu v Limbachu od 14:00 do 22:00 , DEŇ BURČIAKU 2014 - LIMBACH.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Prídite sa zabaviť na tradičné poduajtie do malebného Limbachu a ochutnať limbašský burčiak.

Aktualizované ( Utorok, 09 Spetember 2014 11:35 )
 

Košické Slávnosti Vína 2014 | 11. - 13. september | AREÁL KATOVEJ BAŠTY - DOLNÁ BRÁNA

 Email  Tlač  PDF

Košické slávnosti vína 2014Už ôsmy rok v rade sa stanú Košice na chvíľu hlavným mestom vína. Od 11.-13. septembra 2014 si budete môcť vychutnať tie najlepšie vína z domácej či svetovej produkcie.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Štýlový areál Katovej bašty, tiež známy ako Rodošto, a tradičná Dolná brána ožijú vinárskymi príbehmi, zaujímavým programom a chutnými špecialitami.

Stretnite sa s priateľmi pri pohári dobrého vína!  Košické slávnosti vína sú vrcholom jesene, kedy si mesto pripomína vinárske tradície regiónu a vlastníctvo viníc v tokajskom regióne – v maďarskej tokajskej dedinke Abaújszántó. V Košiciach sa snúbi tradičné s moderným, a tak si návštevníci budú môcť užiť vystúpenia folklórnych skupín, príchod vinného deputátu a komentované ukážky lisovania hroznového muštu.

Tradičné ale aj moderné technológie pri výrobe vína odprezentujú vo svojej produkcii samotní vinári, ktorí prinesú do Košíc špičkové slovenské aj zahraničné vína. Spojenie slávností s degustáciami, ktoré budú tento rok prebiehať v partnerských vinotéka riadené renomovanými enológmi a someliérmi sú na Slovensku stále raritou.

Areál Katovej bašty a podzemný komplex archeologického múzea Dolná brána budú počas troch festivalových dni vinárskymi centrami mesta. V oboch lokalitách návštevníci ochutnajú znamenité slovenské a svetové vína z rôznych vinárskych oblastí. Lákadlom v Katovej bašte budú autentické vína zo Strekovskej oblasti, a to z rodinného vinárstva Kasnyik, Strekov 1075, či z rodinného vinárstva z Novej Viesky – vinárstva Mátyás. Sprievodný program štýlového prostredia na historickom nádvorí Katovej Bašty dotvoria príjemné jazzové tóny, či koncerty Tria Šansón a Heleny Okresovej & Swingland. Predstavia sa tu tiež producenti biovín, ochutených jahodových vín, dovozcovia talianskych a francúzskych vín, či reštaurácie Camelot a Via Roma.

Areál bude počas trvania festivalu zastrešený, takže v prípade nepriaznivého počasia o pohodlné a družné hodovanie nebude núdza.  Dolná brána zaujme návštevníkov nielen v podzemí ale aj v na pódiu nad vinárskym mestečkom, a zaručí tak pulzujúcu atmosféru počas celého festivalového diania. Archeologický komplex múzea sa tak stane domovom pre ochutnávky vína, kvalitných syrov a jedla, kde sa okrem vinárstiev budú prezentovať aj vybrané reštaurácie svojimi vychýrenými delikatesami vhodnými k vínu. Novinkou bude aj sekcia Vínko naše východniarske, ktoré prestaví malých výnimočných vinárov z Košického regiónu.

Atmosféru dotvorí cigánska hudba Mariána Demetera a chýbať nebude ani populárny lahodný burčiak. “Nadzemie” Dolnej brány naopak ponúkne zaujímavý program na pódiu, kde dobrú náladu vytvoria rôzne hudobné skupiny a súbory. Návštevníci budú môcť naživo vidieť lisovanie hroznového muštu, a pre tých najmenších sú pripravené tvorivé dielne, divadlo a hudobný program. Súčasťou slávnosti bude aj 5. ročník Staromestských trhov, kde sa počas troch festivalových dní predstavia zruční remeselníci a umelci.

Medzi Dolnou bránou a Areálom Katovej bašty bude pravidelne premávať vláčik. Každá lokalita poskytne iné vychytávky zo sveta vín, a preto určite nezostaňte len pri jednej, ale vychutnajte si obidve!  V sobotu je pre návštevníkov podujatia pripravený aj špeciálny program v Mestskom parku (Petrov sad), v ktorom si budú môcť pozrieť historické predstavenia a rekonštrukcie bojov o mesto Košice v podaní zoskupenia VIA CASSA.

zdroj a foto: visitkosice.sk

Aktualizované ( Utorok, 09 Spetember 2014 11:35 )
 

Voľná degustácia vín | Slovenské Chardonnay a Frankovky | Vinotéka IN MEDIO Bratislava | štvrtok 18. september 2014 od 18:00 - 21:00

 Email  Tlač  PDF

Degustacia vino IN MEDIO BratislavaMilí priaznivci vína,

pripravili sme pre Vás na voľnú degustáciu slovenských Frankoviek a Chardonnay, ktorá prebehne vo štvrtok, 18. septembra 2014, v čase od 18:00 do 21:00 v priestoroch vinotéky IN MEDIO , Hradská 78/B, 821 07 Bratislava.

Predbežne sú na ochutnávku vybrané vína od Mrva & Stanko, Karpatská Perla, Elesko, Mavín - Martin Pomfy, Janoušek & Polák.

Degustovať budeme 4 vzorky Chardonnay a 4 druhy Frankovky.

Cena za degustáciu 12 €,- S DPH, obsahuje 8 degustačných vzoriek a syrový záhryz s pečivom.

Vyberte si Vaše najlepšie CHARDONNAY a FRANKOVKU u nás.

Tešíme sa na Vás.

Rezervácie na tel: 02 4552 3547 alebo na e-mail : Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript . Počet miest je obmedzený na 35 osôb.

Vinotéka IN MEDIO Hradská 78/B, Bratislava | tel: 02 4552 3547 | www.inmedio.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

poznámka: Fotografia je ilustračná, termín degustácie ako aj rozsah a výber vín sa môže meniť podľa aktuálnej ponuky.
text a foto: www.inmedio.sk

Aktualizované ( Utorok, 09 Spetember 2014 20:41 )
 

Deň vo vinohradoch 2014 organizovaný združením MVC - Malokarpatská vínna cesta bol mimoriadne vydarený.

 Email  Tlač  PDF

Deň vo vinohradoch 2014Združenie MVC - Malokarpatská vínna cesta organizovalo 6 ročník podujatia Deň vo vinohradoch 2014.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Nádherné počasie, vinikajúce vína a krásna kulisa vinohradov malokarpatského regiónu vylákali všetkých milovníkov regiónu , vínnej révy a vín do vinohradov, kde vinári predstavili svoju produkciu a pripravili aj gastronomické špeciality.

Ročníka 2014 sa zúčastnilo takmer 40 vinárov z malokarpatského regiónu od bratislavskej Rače až Po Súchú nad Parnou.

Sobotňajšie popoludniee sa nieslo v znamení prekrásneho výhľadu na vinohrady a mestá malokarpatského regiónu , krásnych vín, grilovaných špecialitách a miestnej gastronómie.

Fotoalbum z Dňa vo vinohradoch 2014 nájdete na : https://www.facebook.com/Vinoteka.IN.MEDIO.Bratislava

Aktualizované ( Pondelok, 08 Spetember 2014 11:15 )
 

Nové vína v našej ponuke z vinárstiev Frescobaldi, Joseph Drouhin, La Chablisienne, Contarini

 Email  Tlač  PDF

Nové vína v ponuke vinotéky z vinárstiev Frescobaldi, Joseph Drouhin, La Chablisienne, Contarini.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

O vinárstve Frescobaldi vini :
Skvelé vinárstva rodiny Frescobaldi majú tradíciu dlhú už sedemsto rokov. Patria medzi najvýznamnejšie vinárstva Toskánska i celého Talianska. Už tridsať generácií sa venuje výrobe vína na viac než 1 000 hektároch viníc. Rodina Frescobaldi v každej dobe vedela, ako sa rozvíjať. Šťastne spájali skúsenosti a inovácie, dali život vínam, ktoré sa vyznačujú charakteristickými črtami zreteľne reflektujúce svoj “terroir”.

Tradícia, dokonalá znalosť prostredia a kontrola prvotných surovín umožňujú rodine Frescobaldi zaručiť kvalitatívnu stálosť a osobitosť svojich vín. Hoci firma zažila v priebehu rokov nespočetné množstvo zmien, vlastníctvo sa nezmenilo a ešte i dnes patrí rodine Frescobaldi. Sídlo spoločnosti sa nachádza v centre Florencie v Paláci Frescobaldi. Ako jedna z najväčších a najrozsiahlejších európskych vinárskych firiem vlastní Frescobaldi deväť usadlostí, ktoré sa nachádzajú v oblastiach vhodných ku výnimočným formám kultivácie.

Jednotlivé statky pôsobia samostatne, nezávisle a svoju produkciu si prísne kontrolujú. To umožňuje výrobu ušľachtilých vín DOC, DOCG a IGT . Z usadlostí - Remole, Castiglioni, Valiano, Corte e Sante Santa Maria, Castello di Pomino, Nipozzano a CastelGiocondo pochádzajú vína najväčšej hodnoty.

 

joseph drouhinO vinárstve Joseph Drouhin :
Za posledných 130 rokov vinárstvo Joseph Drouhin bol v rukách rodiny Drouhin. Dnes už štvrtá generácia poestuje v Burgundsku svetové vína. Poháňa ich rovnaká vášeň k vínam , ktorá inšpirovala zakladateľa spoločnosti. Vo vinárstve Joseph Drouhin prijali a zaviedli biologické a biodynamické postupy. Vo viniciach sú používané iba prírodné produkty a všetky postupy smerujú k maximálnemu rešpektu k pôde, vínnej réve a životnému prostrediu.

Joseph Drouhin bol odvážny a podnikavý mladý muž, pochádzajúci z regiónu Chablis. V roku 1880, vo veku 22 rokov, sa usadil v meste Beaune a založil svoju vlastné vinárstvo. Jeho cieľom bolo ponúknuť vína vysokej kvality, ktoré by niesli jeho meno. Jeho syn Maurice nasledoval jeho kroky a začal budovať Domaine nákupom vinice pozemkov v takých významných apeláciách ako Clos des Mouches a Clos de Vougeot.


Robert Drouhin, ktorý prevzal vinárstvo od Maurice v roku 1957, dal Domaine jeho súčasný rozmer, získal mnoho viníc, najmä v Chablis, kde poznal skutočný potenciál terroiru. Bol jedným z prvých vinárov v Burgundsku, ktorí aplikovali "kultúru raisonnée" - dnes moderné biodynamické alebo organické vinohradníctvo bez použitia pesticídov a iných chemických látok. Vybudoval prvé laboratórium svojho vinárstva, kde zamestnal Laurence Jobard, vôbec prvú ženuv obore enológia v Burgundsku.
Philippe, Véronique, Laurent a Frédéric sú štyri deti Roberta a Françoise Drouhine. Podporujú tradičné hodnoty Domaine a jeho neustále úsilie o zvyšovanie kvality na radosť všetkých milovníkov vína, ktorí ocenia prirodzenú eleganciu vín z Burgundska.

 

O vinárstve La Chablisienne :


Od roku 1923 sa v Chablis v Burgundsku vyrábajú vína pod značkou La Chablisienne. Ich kvalita bola časom preverená na všetkých významných vínnych trhoch sveta.

Takmer 300 vinohradníkov, združených v La Chablisienne, obrába asi štvrtinu z celkovej výmery vinohradov (4700 ha) v Chablis a produkciou približne 6 mil. fliaš ročne sú najväčším výrobcom v oblasti.

Víno sa vyrába z jedinej povolenej odrody hrozna – Chardonnay, a to vo všetkých apeláciách – Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru a Chablis Grand Cru. Nezameniteľným charakteristickým znakom a synonymom vín z oblasti Chablis je Mineralita s veľkým M, vďaka ktorej si vína udržia vôňu a sviežosť počas niekoľkých rokov.

 

 

O vinárstve Contarini vini :
Od roku 1923 sa v Chablis v Burgundsku vyrábajú vína pod značkou La Chablisienne. Ich kvalita bola časom preverená na všetkých významných vínnych trhoch sveta. Takmer 300 vinohradníkov, združených v La Chablisienne, obrába asi štvrtinu z celkovej výmery vinohradov (4700 ha) v Chablis a produkciou približne 6 mil. fliaš ročne sú najväčším výrobcom v oblasti.

Víno sa vyrába z jedinej povolenej odrody hrozna – Chardonnay, a to vo všetkých apeláciách – Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru a Chablis Grand Cru. Nezameniteľným charakteristickým znakom a synonymom vín z oblasti Chablis je Mineralita s veľkým M, vďaka ktorej si vína udržia vôňu a sviežosť počas niekoľkých rokov.

 

Víno Viognier Reserva 1884 z argentínskeho vinárstva Escorihuela Gascon získalo na Prague Wine Trophy 2014 zlatú medailu

 Email  Tlač  PDF

Víno Viognier Reserva 1884 z argentínskeho vinárstva Escorihuela Gascon získalo na prestížnej súťaži Prague Wine Trophy 2014 zlatú medailu. Toto zaujímavé víno máme zaradené aj vo našej ponuke.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Viognier Reserva 1884 , Escorihuela Gascon
Intenzívna žltá farba s krásnymi odleskami. Svieže, s prenikavou vôňou bielych kvetov, manga, nektarinky a marhule, na podnebí cítiť vanilku a med. Dlhý  a hladký záver.  Servírujeme pri teplote 10-12°C.

O vinárstve Escorihuela Gascon
História vinárstva sa datuje od roku 1880 kedy Miguel Escorihuela Gascón prišiel do Argentíny. V roku 1882 odišiel z Buenos Aires do Mendozy kde po dvoch rokoch začal obhospodarovať  17 hektárov viníc.

Postavil aj nemocnicu ktorá sa dnes volá Hospital Espaňol a je jednou z vedúcich nemocníc. Investoval svoje peniaze aj do škôl a ciest v Španielsku odkiaľ pochádzal ...

Posledných 15 rokov pod vedením Ernesta Catena syna Nicolasa Catenu sa vypracovalo vinárstvo Escorihuela Gascón medzi vedúce spoločnosti v tomto biznise v Argentíne aj vo svete produkciou špičkových vín pri rešpektovaní starých záväzkov a tradícií .

Aktualizované ( Štvrtok, 04 Spetember 2014 16:00 )
 

Deň vo vinohradoch 2014 | MVC - Malokarpatská vínna cesta

 Email  Tlač  PDF

DEŇ VO VINOHRADOCH 2014 - MVCUž po šiestykrát budú mať priaznivci vína možnosť v sobotu 6. septembra 2014 navštíviť malokarpatské vinice, ochutnať novú úrodu hrozna, ale samozrejme aj víno z malokarpatského regiónu, spoznať vinohrady a vinárov osobne osobe. V tento ojedinelý deň môžete podľa MVC navštíviť vinice od bratislavskej Rače až po Suchú nad Parnou.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

V tento deň sa za chuťou hrozna a vína  z neho vyrobeného môžete vybrať pešo, na bicykloch, autami a to do vinohradov Hoffnare, Fofy, Grefty, Téglik, Škridlák,  Huncpalky, Fertál…

A čo  na tomto veľkom vinohradníckom a vinárskom putovaní zažijete? Navštívite Farské vinice a v nich genofond Frankovky modrej s jej 7 klonmi, ocitnete  sa v stredomorskej záhrade s vôňou levaduľe, nazriete do šľachtiteľského vinohradu, kde ochutnáte strapce Merlotu, Dunaja a Devínu, prekvapia Vás nádherné vyhliadky na mestá Pezinok a Modru, Svätý Jur, pre ktoré sa oplatí šliapať pár metrov do kopca.

Vo Svätom Jure zažijete koncert priamo vo vinici a v Pezinku Vás očakáva jazda kočom. Veselo bude aj vo Vištuku, kde priamo vo vinici zažijete cimbalovú muziku a o kúsok ďalej v Suchej nad Parnou Vás privíta jazz. Vo vinici budete mať možnosť ochutnať aj sekty, vínne mušty, burčiak… Sobotňajší zážitok bude aj o grilovaní a voňavých špekáčikoch, špecialitách šéfkuchára, či vinohradníckom guláši a oškvarkových pagáčikoch, domácich koláčikoch a slovenských syroch našich partnerov…

Vstupné 15,- € Vás oprávňuje počas sobotného popoludnia ochutnávať vína a hrozno v 37 viniciach, v cene vstupenky je započítaný + 6,- € bonus na nákup vína alebo hrozna.

zdroj: MVC

 
Strana 37 z 105


Náš tip


Ročník: 2013
Oblasť: Zapallar
Krajina: Chile - Čile
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€19.85

Ročník: 2012
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€12.90

Ročník: 2011
Oblasť: Sicília
Krajina: Taliansko
Objem: 0,375 L
Alkohol: 11,5 %

€17.89

Výrobcovia