Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Novinky

Objednajte si " Božolé" 2014 Beaujolais Nouveau včas - blíži sa veľký sviatok mladého vína.

 Email  Tlač  PDF

BEAUJOLAIS Joseph Drouhin20. novembra 2014 sa v mestách po celom svete objavia plagáty s nápisom " Le Beaujolais Nouveau est arrivé! " - " Božolé ". Začína sa jeden z najväčších a najbujarejších vinárskych sviatkov našej planéty. „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!“.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

V tomto čase je už 65 miliónov fliaš, takmer polovica celoročnej produkcie francúzskeho regiónu Beaujolais, na konci svojej cesty k zákazníkom.

Francúzsko je nepochybne najslávnejším producentom vín a Beaujolais - " Božolé " je jeho najslávnejšie červené víno. Úderom polnoci na tretí štvrtok v novembri každého roka, sa začína oslava pitím vína Beaujolais Nouveau, je to víno z hrozna dopestovaného v lete toho istého roka.

Ide o ľahké víno, fľašované necelé dva mesiace po zbere. Je jasnočervenej farby a charakterizujú ho ako osobitne aromatické, s veľmi sviežou chuťou. Znalci tvrdia, že je akýmsi mostom medzi bielym a červeným vínom, ktoré je škoda vychutnávať na jazyku, ale treba ho piť dúškami. Ale to naozajstné čaro Beaujolais spočíva v poznaní, že presne to čo vy robia v danej chvíli milióny ľudí na celej Zemi.

Tá istá oslava sa koná nielen doma ale v tisíckach kaviarní, vinární a reštaurácií celého sveta. Privítajte tento rok 20. Novembra 2014 BEAUJOLAIS ...

Ponúkame Vám k tomuto svetovému zážitku BEAUJOLAIS :

Beaujolais Villages Noveau :

Beaujolais Joseph Drouhin Noveau   9,70 ,- € s DPH / 0,75 l fľ.

Beaujolais Joseph Drouhin Villages Noveau 9,90,- € s DPH / 0,75 l fľ.


Objednávky na Beaujolais - "Božolé"prijímame na e-mail: Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript alebo telefonicky na 02 4552 3547 ale len do 10.10.2014. Minimálna objednávka je 6 ks fliaš. Cena platí pre odber tovaru v našej predajni vína v Bratislave. V prípade záujmu vám vaše " Božolé " - Beaujolais zašleme za poplatok kdekoľvek v EU kuriérom.

 

Aktualizované ( Streda, 01 Október 2014 13:24 )
 

Svätomartinské dni Bratislava | Sviatok mladého vína | 7. až 9.11. 2014

 Email  Tlač  PDF

Bratislavský HradBratislava opäť ožije Svätomartinskými oslavami. V hlavnom meste sa totiž budú konať Svätomartinské dni 2014. Aktu8lne sa bude kona5 už o siedmy ročník podujatia, ktoré obyvatelia, ale aj návštevníci slovenskej metropoly poznajú z minulosti ako Sviatok mladého vína.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Nie je to len oslava výsledkov úsilia bratislavských či slovenských vinárov, ale samospráva chce týmto sviatkom zároveň posilňovať historické vedomie Bratislavčanov k vlastným tradíciám.

Ochutnávke vín bude predchádzať tradičné požehnanie mladého vína v Kaplnke sv. Ladislava. Slovenskí vinári predstavia svoje vína v priestoroch Starej tržnice v rámci Svätokatarínskej koštovky. Okrem toho budú v sobotu na Primaciálnom námestí stánky, v ktorých budú svoje vína ponúkať bratislavskí vinári.

Duchovný rozmer sviatku sv. Martina budú od piatka do nedele dotvárať slávnostné pontifikálne sv. omše v Katedrále sv. Martina.

História vinohradníctva a vinárstva v regióne Bratislavy siaha takmer 3 000 rokov do minulosti a dlhé storočia toto územie predstavovalo ďaleko najvýznamnejší vinohradnícky región Slovenska. Bratislavskí vinári sa tešili veľkej priazni samotnej kráľovnej Márie Terézie, veď v 16. až 18. storočí mala Bratislava najväčšiu výmeru vinohradov a bola významným producentom vína na území Slovenska.

Sviatok svätého Martina, jedného z patrónov Bratislavy, sa oddávna v tomto meste spájal so slávením hodov, s jarmokmi a v súvislosti s vinohradníctvom a vínom samotným sa k nemu viazali i zaujímavé právne a spoločenské úkony.

V tento deň malo mesto vyhradené právo čapovať víno vo svojich pivniciach aj napriek tomu, že to bol tzv. Bannzeit (zavedený v 16. storočí), čiže čas, kedy mali ostatní bratislavskí vinohradníci výčap vína zakázaný.

Čapovalo sa v podjazde Starej radnice, v pivnici vo františkánskom kláštore a v tzv. „apoštolskej pivnici“, ktorá sa nachádzala v Zelenom dome. A práve do tejto vinárne chodieval každoročne na sviatok sv. Martina richtár s radnými pánmi a ostatnými predstaviteľmi mesta ochutnávať mladé vínko.

zdroj: bratislava.sk
ftot: inmedio.sk

 

AKCIA - LETÁK - OBCHOD S VÍNOM - Vinotéka IN MEDIO | platí do 10.10. 2014

 Email  Tlač  PDF

AKCIA  - LETÁK - OBCHOD S VÍNOM - Vinotéka IN MEDIO Bratislava | platí do 10.10. 2014AKTUÁLNA AKCIA  - LETÁK - OBCHOD S VÍNOM - Vinotéka IN MEDIO Bratislava | platí do 10.10. 2014

Aktualizované ( Streda, 01 Október 2014 08:22 )
 

Pozvánka na Deň otvorených búd na Vínnej ceste Záhorie | 25. október 2014 | Skalica

 Email  Tlač  PDF

Deň otvorených búd na Vínnej ceste Záhorie | 25. október 2014 | SkalicaPozvánka na Deň otvorených búd na Vínnej ceste Záhorie 2014. Podujatie sa bude konať 25. októbra 2014 v Skalici v čase od 10:00 do 20:00.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Vstupné v predpredaji je 20,- € a v deň konania akcie 25,- 

Predpredaj vstupeniek prebieha od 4.8.2014 v Kultúrnom dome v Skalici na I. pochodí a vo Vinotéke u Františkánov v Skalici. Vstupenky je možné zakúpiť aj elektronicky na adrese Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

text a foto: vcz.sk

Aktualizované ( Streda, 01 Október 2014 09:33 )
 

Žiarsky festival vína | 1 ročník | 10 a 11.10. 2014

 Email  Tlač  PDF

Žiarsky festival vína 2014Tradičný jarmok, ktorý sa každoročne koná druhý októbrový víkend v Žiari nad Hronom je najväčším v Banskobystrickom kraji. Aj v tomto roku sa 10. a 11. októbra Svätokrížske námestie a priľahlé ulice zaplnia stánkami ponúkajúcimi jarmočné špeciality, remeselné výrobky, zábavné atrakcie či iný tovar patriaci k jarmokom.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Úplnou novinkou bude Žiarsky festival vína 2014, ktorý sa koná ako sprievodná akcia jarmoku. Vo veľkom stane sa bude svojou produkciou prezentovať 20 producentov z rôznych vinárskych regiónov Slovenska.

Vína, ktoré sa budú degustovať, môžu návštevníci dopĺňať syrmi, mäsovými špecialitami, prípadne kvalitnými ovocný i destilátmi, ktoré budú tiež v ponuke. Stan so Žiarskym festivalom vína bude otvorený v piatok 10. októbra od 13. do 22. hodiny a v sobotu 11. októbra od 9. do 13. hodiny. Vstupné je 7 eur. Vo vstupnom sú zarátané sklenený pohár na víno a žetóny, ktoré použijete pri degustácii vín.

Okrem ochutnávky množstva vín vás vo festivalovom stane čaká kultúrny program, ukážky sabrage - otvárania fliaš sektu šabľou, či charitatívna dražba vín.

Samozrejme, počas celého žiarskeho jarmoku bude na centrálnom pódiu na Svätokrížskom námestí prebiehať program plný hudby a zaujímavých vystúpení.

zdroj a foto: ziar.sk

Aktualizované ( Utorok, 30 Spetember 2014 14:42 )
 

Nitriansky vínny festival | 7. a 8.11. 2014 | Nitriansky hrad a jeho pivnice

 Email  Tlač  PDF

Nitriansky vínny festioval 2014Novembrová prezentácia najlepších tunajších vín ročníka 2014 sa odohrá v starobylých uličkách a pivniciach nitrianskeho hradu. Otvorenie festivalu je naplánované na piatok 7. novembra o 16. hodine na Pribinovom námestí.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Slávnostná ochutnávka pod Nitrianskym hradom potrvá do 22. hodiny a pokračovať bude aj v sobotu 8. novembra od desiatej hodiny dopoludnia do desiatej hodiny večer. Jarná novinka "degustácia all inclusive" sa nám osvedčila a stretla sa s veľkým ohlasom.

"Ochutnávanie na jednotlivých stanovištiach festivalovej mapy nebude ničím obmedzené.

V minulosti si naši návštevníci kupovali vínko za žetóny, no tie sme jednoducho zrušili. Kúpou vstupenky za symbolických 20 eur získajú registračný náramok, ktorý ich oprávni vstúpiť a chutnať, čo hrdlo ráči.

Okrem neho vo festivalovom balíčku dostanú degustačný pohárik, bulletin s trasou, kľúčovými informáciami a názornou mapkou,“ dopĺňa Štefan Kóňa.

Viac info na : www.nvf.sk

zdroj a foto: Nitriansky vínny festival

Aktualizované ( Nedeľa, 28 Spetember 2014 08:16 )
 

Vinárstvo VINS Winery získalo zlatú medailu na Prague Wine Trophy 2014

 Email  Tlač  PDF

VINS WINERYVinárstvo VINS získalo zlatú medailu na Prague Wine Trophy 2014.

www.inmedio.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B , tel: 02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Toto presižne ocenenie získal Riesling / Rizling 2013. Víno obsahuje 7 gramov zvyškového cukru a prekvapuje veľmi širokou aromatikou a harmóniou. Predstavené bolo aj na degustácii nového ročníka 2013 v degustačných priestoroch vinárstva vo Vinosadoch.

Organizátorom Prague Wine Trophy je časopis Víno Revue. Tento rok bolo prihlásených do tejto prestížnej súťaže takmer 1200 vín.

zdroj a foto. VINS winery

Aktualizované ( Piatok, 26 Spetember 2014 10:08 )
 
Strana 33 z 105


Náš tip


Ročník: 2022
Oblasť: Južnoslovenská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€7.00

Ročník: 2011
Oblasť: Stredoslovenská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€12.60

Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: Francúzsko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 0.5 %

€9.90

Výrobcovia