Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Novinky

Ochutnajte a spoznajte slovenské Chardonnay a Frankovky | Vinotéka IN MEDIO Bratislava | štvrtok 18. september 2014 od 18:00 - 21:00

 Email  Tlač  PDF

Milí priaznivci vína,

pripravili sme pre Vás na voľnú degustáciu slovenských Frankoviek a Chardonnay, ktorá prebehne vo štvrtok, 18. septembra 2014, v čase od 18:00 do 21:00 v priestoroch vinotéky IN MEDIO , Hradská 78/B, 821 07 Bratislava.

Predbežne sú na ochutnávku vybrané vína od Mrva & Stanko, Karpatská Perla, Elesko, Mavín - Martin Pomfy, Janoušek & Polák.

Degustovať budeme 4 vzorky Chardonnay a 4 druhy Frankovky.

Cena za degustáciu 12 €,- S DPH, obsahuje 8 degustačných vzoriek a syrový záhryz s pečivom.

Vyberte si Vaše najlepšie CHARDONNAY a FRANKOVKU u nás.

Tešíme sa na Vás.

Rezervácie na tel: 02 4552 3547 alebo na e-mail : Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript . Počet miest je obmedzený na 35 osôb.

Vinotéka IN MEDIO Hradská 78/B, Bratislava | tel: 02 4552 3547 | www.inmedio.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

poznámka: Fotografia je ilustračná, termín degustácie ako aj rozsah a výber vín sa môže meniť podľa aktuálnej ponuky.
text a foto: www.inmedio.sk

Aktualizované ( Utorok, 16 Spetember 2014 13:48 )
 

Vinárstvo SIMONSIG získalo na prestížnej súťaži MUNDUS VINI 2014 v Nemecku dve zlaté medaily

 Email  Tlač  PDF

Juhoafrické vinárstvo SIMONSIG získalo na prestížnej súťaži MUNDUS VINI 2014 v Nemecku dve zlaté medaily.

Produkty vinárstva SIMONSING nájdete aj v ponuke : www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Ocenenie získali vína :

TIARA - Simonsig , Víno typu Bordeaux je vlajkovou loďou vinárstva Simonsig a prezentuje každý rok to najlepšie, čo vinohrady urodili. Hneď v prvom roku svojho uvedenia na trh - 1992 - sa stalo vínom roka a odvtedy si drží popredné priečky medzi červenými vínami Južnej Afriky.

Primárne arómy pražených kávových zŕn a tmavej čokolády sa striedajú s vôňou čiernych ríbezlí a postupne sa obohacujú o tóny korenia a vanilky z dubových sudov. Hodvábna jemná chuť ideálne dozretého Cabernetu (68%) s pevnymi tanínmi a celá paleta šťavnatých ovocných chutí odrody Merlot (32%) ukazujú obrovský potenciál pre ďalšie zrenie vína.

Výnimočný ročník sa stáva etalónom štýlu pre Simonsig Tiara. Mimoriadne vyniká v gastronomickom sobáši s divinou a tmavým mäsom.

Chenin Blanc - Simonsig , Prvý Chenin Blanc vyrobil Frans Malan v roku 1968 a odvtedy vína z tejto odrody dosiahli novú úroveň popularity na celom svete. Znovuobjavená univerzálnosť viniča, sviežosť a ovocnosť jeho vína spôsobila, že sa dnes pestuje na 20% vinohradov v Južnej Afrike.

Neobvykle dlhé a teplé leto spôsobilo dlhšie a optimálne vyzretie hrozna s krásnou farbou, intenzívnou vôňou, plnou ovocnou chuťou a jemnými tanínmi. už žiarivá slamovozlatistá farba napovedá veľa o chuti a vôni tohto vína. Z pohára potom vyrazí intenzívna aróma zrelých maslových hrušiek a medu.

Chuť je komplexná a má niekoľko úrovní celého spektra zrelého ovocia so sviežou a dlhou dochuťou. Perfektná rovnováha medzi ovocnosťou, kyselinkou a cukornatosťou je znakom vysokej elegancie vína a vhodnosti pre rôzne príležitosti. Víno je určené na okamžitú spotrebu, najmä dobre vychladené počas leta.

o vinárstve SIMONSIG :
Vinárstvo Simonsig - korene jedného z najstarších vinárstiev v Južnej Afrike siahajú až do roku 1688, keď sa francúzsky huguenot Jacques Malan rozhodol opustiť domov a pokračovať ako jeden z prvých pionierov v tradícii svojich otcov - výrobe kvalitných vín v ďalekej Afrike. V novodobej histórii sa o začiatky moderného vinárstva postaral Frans Malan, keď všetko úsilie podriadil jedinému cieľu - výrobe kvalitných vín svetovej úrovne.

Bol vinárom ktorý ponúkol prvé juhoafrické šumivé víno vyrobené klasickou metódou, prvý Riesling a bol jedným z troch spoluzakladateľov dnes už svetoznámej vínnej cesty v oblastiach Stellenbosch. Jeho odkaz ďalej rozvíjajú jeho traja synovia . Francois, Pieter a Johan. A že to robia dobre, svedčí aj mmnožstvo juhoafrických aj svetových ocenení a úspešný export do viac ako 40 krajín sveta.

Aktualizované ( Piatok, 12 Spetember 2014 10:13 )
 

Vinársky ročník 2014 - Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku

 Email  Tlač  PDF

vinicaVinársky Ročník 2014 na Slovensku je mimoriadne náročný na starostlivosť o vinič a poukazuje na regionálne rozdiely medzi slovenskými vinohradníckymi oblasťami.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Ročník 2014 bol mimoriadne náročný na obhospodarovanie. Mierna zima nezničila škodcov a tak vinohradníci museli odolávať húseniciam, tlaku múčnatky aj perenospóry. Opäť sa preukázalo, že pestovať vinič nie je jednoduché, treba na to veľké znalosti a skúsenosti, aby úroda bola kvalitná.

Celkovo predpokladáme pokles úrody o 10-15 % v porovnaní s dlhodobým priemerom, odhadujeme že sa dosiahne výroba vína okolo 310 000 hl. V niektorých regiónoch bude nadúroda, naopak v niektorých regiónoch hrozno zničil júlový ľadovec alebo perenospóra, a výpadky budú vyššie ako 40 %.

Prejavujú sa tak veľké regionálne rozdiely medzi slovenskými vinohradníckymi oblasťami. Zdravotný stav hrozna je zatiaľ dobrý. Vinohradníkom by veľmi pomohlo stabilné počasie bez dažďov počas kampane.

Nakoľko vďaka počasiu kampaň začala o desať dní skôr ako zvyčajne, už teraz sa môžeme tešiť z kvalitného burčiaku zo slovenského hrozna. Cukornatosť hrozna je zatiaľ o málo nižšia ako zvyčajne, kyselinky sú na štandardnej úrovni. Slnečný september môže práve v takomto ročníku významne pomôcť k zvýšeniu zberovej zrelosti hrozna a výrobe vysoko kvalitných prívlastkových vín.

zdroj: Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku, foto: www.obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Streda, 10 Spetember 2014 08:21 )
 

Talianske vinárstvo Castello di Querceto získalo zlatú medailu za Chianti Classico v Nemecku na 18. ročníku súťaže Berliner Wine Trophy 2014

 Email  Tlač  PDF

Talianske vinárstvo Castello di Querceto získalo zlatú medailu za Chianti Classico ročník 2013 v Nemecku na 18. ročníku súťaže Berliner Wine Trophy 2014.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Súťaž sa konala pod záštitou OIV - Medzinárodná organizácia pre vinič a víno. Súťaže Berliner Wine Trophy 2014 sa zúčastnilo viac ako 3500 vín z celého sveta. Vína degustovalo 120 porotcov. Udelených bolo 9 veľkých zlatých medailí, 796 zlatých medailí a 252 strieborných.

O vinárstve Castello di Qurceto :
Usadlosť Castello di Qurceto sa nachádza medzi zelenými kopcami vo výške 470 metrov, len pár kilometrov od Greve v Chianti. K vinohradníctvu patrí celkom 190 hektárov pôdy, z čoho 60 pripadne na kultivované vinohrady, 10 na olivové háje a zvyšok je zalesnený dubmi a gaštanmi.

Vinárstvo pestuje najmä červené odrody viniča, biele len v obmedzenom množstve. Kry viniča sú za účelom vysokej kvality hrozna veľmi nízko orezávané a ošetrované pokiaľ možno len biologickými prostriedkami.

Celých 60 hektárov viníc je ďalej rozdelených na dvadsať menších políčok, z ktorých všetky sú vystavené optimálnym klimatickým podmienkam. Zámerom Alessandra Francois je oddeliť charakter a osobitosť hrozna z jednotlivých častí vinohradov.

Vína z talianskeho vinárstva Castello di Querceto nakúpite aj v našej predajni IN MEDIO Vinotéka Hradská 78/B, 821 07 Bratislava,  , tel: 02 4552 3547
zdroj a foto: Berliner Wein Trophy , dwm.de, Castello di Querceto

Aktualizované ( Utorok, 09 Spetember 2014 16:30 )
 

Kultúrna jeseň v Modre | SLÁVNOSŤ VÍNA | 13 september 2014 | Kultúrny dom Ľudovíta Štúra Modra

 Email  Tlač  PDF

Pozývame Vás v rámci Kultúrnej jesene v Modre na podujatie SLÁVNOSŤ VÍNA , ktorá sa bude konať v sobotu 13 septembra 2014 pred kultúrnym domom Ľudovíta Štúrav Modre.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Poduajtie sa uskutoční v čase od 12:00 do 22:00. V rámci programu je naplánovaný slávnostný sprievod rytierov vína, stretnutie rytierov Rytierskeho rádu vín OEVE a taktiež Slávnostná akreditácia a intronizácia OEVE v nemeckom evanjelickom kostole.

Akciu programom podporia Music Art, Bukasový Masív a České sny.

 

10 ročník VINUM LAUGARICIO 2014 | Trenčín - Expo Center | 4. a 5. december 2014

 Email  Tlač  PDF

Tento rok sa uskutoční v Expo Centre v Trenčíne jubilejný, 10. ročník VINUM LAUGARICIO 2014 výstavy nápojov, vín, vody a destilátov. Táto medzinárodná výstava je profesne zameraná na obchodníkov s vínami a vodami a destilátmi. Organizuje sa pod záštitou Minsterstva pôdohospodárstva a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Hlavnými garantami výstavy sú Zväz hotelov a rešturácií SR a Asociácia producentov destilátov. Viac informácií o podujatí nájdete na: VINUM LAUGARICIO 2014

Aktualizované ( Utorok, 09 Spetember 2014 12:18 )
 

Hubert poskytne „bublinkové štipendium“ študentom vinárskej školy

 Email  Tlač  PDF

Spoločnosť Hubert J.E. predstavila memorandum o spolupráci so Strednou odbornou školou vinárskou – ovocinárskou v Modre, na základe ktorého poskytne „bublinkové štipendium“ štyrom vybraným študentom.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Cieľom spolupráce je motivovať a podporiť vzdelávanie novej generácie mladých vinárov.

Výrobca obľúbených sektov Hubert sústredí svoj záujem nielen na výrobu kvalitných sektov, ale aj na podporu budúcich slovenských vinárov. „Osobne má veľmi teší, že spoločnosť Hubert J.E. bude formou „bublinkového štipendia“ od školského roku 2014/2015 podporovať vzdelávanie mladých študentov na Vinárskej škole v Modre. Radi by sme aj takýmto spôsobom podporili záujem študentov o tento študijný odbor,“ vyjadril sa Ing. Peter Krúpa, konateľ spoločnosti.

Okrem štipendia pre štyroch študentov umožní spoločnosť získať aj prvé pracovné skúsenosti – „Zároveň chceme umožniť vybraným študentom prax priamo vo vinárskej výrobe, aby získali praktické skúsenosti a profesionálne návyky. Veríme, že aj týmto spôsobom pomôžeme mladým ľuďom zodpovednejšie sa rozhodovať o svojom profesionálnom smerovaní a najlepším aj ponúknuť prvú prácu v najväčšej vinárskej spoločnosti na Slovensku,“ dodal Peter Krúpa.

Riaditeľ školy Mgr. Slavomír Zoch vo svojom príhovore privítal podporu študentov, ktorí sa intenzívne zaujímajú o odbor a „Bublinkové štipendium“ im umožní nerušene venovať sa štúdiu bez finančných problémov.

text a foto: www.hubertsekt.sk , © Hubert J.E.

Aktualizované ( Utorok, 09 Spetember 2014 11:47 )
 
Strana 36 z 105


Náš tip


Ročník: 2012
Oblasť: Stredoslovenská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€12.69

Ročník: 2007
Oblasť: Wachau
Krajina: Rakúsko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13.5 %

€50.70

Ročník: 2022
Oblasť: nitrianska
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€15.90

Výrobcovia