Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Novinky

Champagne " Šampanské " DEUTZ Brut Classic hodnotil Wine Spectator na 91 bodov

 Email  Tlač  PDF

DEUTZJeden z najprestížnejších časopisov , ktorý sa venuje svetovým vínam , udelil aktuálne "šampanskému" Deutz Brut Classic 91 bodov.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Champagne Deutz Brut Classic je dlhodobo hodnotené nad 90 bodov. Ročník 2006 získal 92 bodov od Wine Spectator a 93 bodov od ďalšieho svetovo uznávaného magazínu Wine Enthusiast. Deutz Brut Classic 2007 dostal navyše aj bronzovú medailu na medzinárodnej súťaži International Wine Challenge 2014.

Časopis je uznávaný odborníkmi na víno, someliérmi a enológmi na celom svete. Je pravidelne vydávaný od roku 1976 a každoročne hodnotí veľké množsto vín z celého sveta.

Pri 100 bodovom systéme sa hodnotí vzhľad, chuť, vôňa a celkový dojem hodnoteného vína , každá časť je sprevádzaná bodovým hodnotením a ich súhrn môže tvoriť maximálne 100 bodov. Degustátori vína vo Wine Spectatore hodnotia so 100 bodovou stupnicou a ich celkové hodnotenia sú prezentované nasledovne :

95 - 100 bodov, klasické, veľké víno

90 - 94 bodov vynikajúce, výberové víno

85 - 89 bodov veľmi dobré, víno s osobitnými vlastnosťami

80 - 84 bodov, dobré, pevné, dobré víno

75 - 79 bodov, priemerné víno, ktoré môže mať drobné nedostatky

50 - 74 bodov víno, ktoré sa neodporúča

o Champagne Deutz Brut Classic :
Pevné a čisté so šťavnatou paletou chutí varených hrušiek a bobúľ, citrónového tvarohu, krémového pečiva, v závere s dymovou mineralitou. Vhodné na konzumáciu až do roku 2019.

o vinárstve DEUTZ
Champagne Deutz založil v roku 1838 v Aÿ William Deutz a Pierre-Hubert Geldermann. Od tých čias podnik úspešne prechádza pohnutou historiou a zaradil sa ku najvýznamnejším a uznávaným podnikom v Champagne, tešiacim sa vynikajúcej povesti. V roku 1882 patril ku zakladajúcim členom „Syndicat des Grandes Marques“ – združenie výrobcov champagne, ktoré dozerá a kontroluje na podstatnú časť celkovej produkcie.

Spoločnosť Deutz vlastní podstatnú časť zo 190 hektárov vinohradov potrebných pre produkciu - časť z nich patrí nezávislým producentom, ktoré dodávajú hrozno spoločnosti po niekoľko generácií - v štyroch oblastiach: Montagne de Reims, Côte des Blancs, Vallée de la Marne, Ēpernay Region.

V roku 1993 prevzala podnik spoločnosť Louis Roderer, ktorá intenzívne investovala do rozvoja a podpory  značky. Výsledkom je napríklad neročníkový Brut Classic, ktorý sa stal jednou s najlepších a najstálejších hviezd v Champagne. Táto udalosť potvrdila výnimočnú kvalitu produkovaného champagne. Myšlienka zakladateľa Williama Deutza „výroba veľkého vína je možná pokiaľ máte špičkový vinohrad“ teda stále pretrváva ...

zdroj a foto: Deutz, Wine Spectator

Aktualizované ( Utorok, 21 Október 2014 17:09 )
 

Gastropríbeh Bravčová panenka v župane zo slaninky a Cabernet Sauvignon PD Mojmírovce ...

 Email  Tlač  PDF

Bravčová panenkaBravčová panenka v župane zo slaninky

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Príloha : varené zemiaky, ružičkový kel a anglická zelenina

Suroviny : bravčová panenka, plátky natenko nakrájanej anglickej slaniny, soľ, čierne korenie, maslo, olej, tymián,  zelenina (ružičkový kel, mrkva, zeler), zemiaky

 

Bravčovú panenku pomocou ostréh noža odblaníme. Nakrájame na 2-3 cm hrubé plátky. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Prstami vtlačíme korenie do mäsa ( v žiadnom prípade neklepeme pomocou tĺčika). Každý medailónik obtočíme natenko odkrojeným plátkom anglickej slaniny.

Medailónky obalené slaninkou postupne napichujeme na špajgle.

V teflónovej panvici rozpustíme 2 lyžice masla s troškou oleja a mäso prudko opečieme, aby sa zatiahlo. Mäsko vyberieme a do výpeku pridáme 1 dcl bieleho vína. Zredukujeme a pridáme cca 2 dcl slepačieho vývaru – opäť zredukujeme. Ak chceme mať mäsko mäkšie a použiť ho aj neskôr (t.j. nie ako minútku) vrátime do ho výpeku – zakryjeme a necháme cca ½ hodiny dusiť pod pokrievkou. Na záver pridáme do výpeku 100g masla.

Príprava prílohy :

Ružičkový kel uvaríme v osolenej vode. Medzitým si nakrájame na pásiky mrkvu, zeler, príp. kaleráb. V panvici wok roztopíme trochu masla, pridáme nakrájanú zeleninu, opečieme , osolíme. Pridáme trochu tymiánu. Neskôr pridáme cca 1 dcl vriacej vody. Zakryjeme a dusíme na mäkkosť „al dente“.

Zemiaky uvaríme v šupke a v osolenej vode. Očistíme a použijeme ako prílohu. Prípadne ich ešte opečieme.

zdroj a foto: www.obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Utorok, 21 Október 2014 15:43 )
 

MOVINO úspešné na prestížnej súťaži AWC VIENNA 2014.

 Email  Tlač  PDF

MovinoNa AWC VIENNA 2014, jednej z najväčších súťaží vín na svete získalo vinárstvo MOVINO z 9 prihlásených vín 6 strieborných a 1 bronzovú medailu.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Degustácie prebiehali v auguste tohto roku. Prihlásených bolo 12 352 vín, od 1885 výrobcov zo 40 krajín sveta.

Strieborné medaily vybojovali vína Rulandské biele ovh. z kolekcie Exclusive, Devín ovh. z kolekcie Sweet, Cabernet Sauvignon ovh. z kolekcie Exclusive, Svätovavrinecké onz. z kolekcie Castle, Frankovka modrá ovh. z kolekcie Exclusive a Rizling rýnsky oľv. z kolekcie Sweet.

Bronzovú medailu získal Rizling vlašský obv. z kolekcie Sweet.

Suťaž AWC Vienna je veľmi prísne hodnotená. Na rozdiel od väčšiny medzinárodných súťaží, na ktorých je trend udeľovať zlatú medailu od 85 bodov, vo Viedni je na udelenie zlata potrebných rovných 90 bodov. Dokonca aj na zisk striebornej medaile je potrebné získať aspoň 87 bodov.  Z tohto pohľadu má svoju cenu aj Seal of Approval - bronzová medaila.

Degustátori na tejto súťaži pracujú samostatne v degustačných kójach. Vína sa pred samotným senzorickým hodnotením najskôr skontrolujú po analytickej stránke. Ak deklarované analytické hodnoty nezodpovedajú skutočne nameraným, víno je z hodnotenia vyradené.

Preto je už niekoľkoročný úspech spoločnosti v tejto súťaži veľmi cenný.

V roku 2011 sa MOVINO po prvý krát zúčastnilo súťaže AWC VIENNA a získaloi striebornú medailu. V roku 2012 už vinárstvo získalo 3 zlaté medaily, v roku 2013, 3 strieborné a 5 bronzových medailí. Aj tento ročník potvrdil stúpajúcu kvalitu vín z MOVINA. Dôkazom toho je bilancia 7 medailí z 9 prihlásených vín.

zdroj a foto: Movino

Aktualizované ( Sobota, 18 Október 2014 12:30 )
 

Montes Alpha Carménère 2012 získalo zlatú medailu na súťaži CARMÉNÈRE AL MUNDO 2014

 Email  Tlač  PDF

Montes Alpha CarmenereČílske vinárstvo Montes získlalo za víno Montes Alpha Carménère 2012 zlatú medailu na súťaži CARMÉNÈRE AL MUNDO 2014. Súťaž sa konala od 15. do 17 októbra 2014.

Vína z vinárstva Montes nakúpite: VINOTÉKA IN MEDIO , Hradská 78/B, 821 07 Bratislava , tel: 02 4552 3547 alebo na e-shope : www.obchodsvinom.sk

Odroda Carmnenére je štvrtou najčastejšie pestovanou odrodou v Čile. Táto krajina je pravdepodobne najväčším producentom odrodz na svete.

Vína a vinárstva, ktoré získali zlaté medaily na súťaži CARMÉNÈRE AL MUNDO 2014 :

  • ALWA Limited Edition Carmenère 2010, Anakena
  • 1865 Carmenère 2012, San Pedro
  • La Cruz 2010, Estampa
  • Carmenère 2012, Arboleda
  • Limited Release Carmenère 2012, Tamaya
  • Founders Collection Carmenère 2012, Undurraga
  • Edición Limitada A 2012, Caliterra
  • Max Reserva Carmenère 2012, Errázuriz
  • Single Vineyard Carmenère 2012, Siegel
  • Don Reca Cuvee 2013, La Rosa
  • Reserva Cuvee Colchagua Carmenère 2013, Casa Silva
  • Carmenère Winemaker's Gran Reserva 2011, Tamaya
  • Reserva Carmenére 2013, Chocalan
  • Doña Domiga Reserva Carmenère 2013, Casa Silva
  • CA2 Costa 2012, Terra Noble
  • Signos de Origen Carmenère 2011, Emiliana
  • Marques del Nevado Gran Reserva 2012, Korta
  • IIII Lustros 2012, Carmen
  • Novas Carmenere 2012, Emiliana

O vinárstve Montes :
Prvé aktivity vinárstva Montes sa datujú do roku 1987. Dvaja idealisti s ohromným entuziazmom, Aurelio Montes a Douglas Murray, obaja s dlhoročnými skúsenosťami vo vinárstve, zrealizovali svoj veľký sen o výrobe vín špičkovej kvality, ktoré dovtedy nemali v Čile obdobu. Montes Alfa Cabernet Sauvingnon 1987 sa stal vôbec prvým čílskym vínom prémiovej kvality.

V roku 1988 sa pridali ďalší dvaja partneri – Alfredo Vidaurre a Pedro Grand a úspešná sága, pôvodne pod názvom Discover Wine Ltd., sa začala. Dnes je Viňa Montes známe vo viac ako 100 krajinách sveta.

zdroj a foto: Montes

Aktualizované ( Sobota, 18 Október 2014 12:23 )
 

Deň vínnych pivníc v Trnave | 8. novembra 2014 | 12. ročník

 Email  Tlač  PDF

Deň vínnych pivníc v Trnave 2014Iba jediný raz v roku máte jedinečnú možnosť objaviť pod povrchom skryté vinárske „mesto pod mestom“. Už po dvanástykrát sa totiž naplnia trnavské historické stredoveké pivnice tým najopojnejším mokom na svete – vínom.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Slávne tradície trnavského vinárstva a vinohradníctva ožívajú každoročne v Trnave prostredníctvom Dňa vínnych pivníc. Už viac ako jedenásť rokov otvára podzemné priestory starobylých pivníc milovníkom vína, aby s čašou plnou tohto opojného moku objavili Trnavu ako pod povrchom skryté vinárske „mesto pod mestom“.

Podľa listiny z roku 1278 Trnava ako slobodné kráľovské mesto vlastnila vysoko produktívne vinice v Uhorsku, siahajúce od dnešnej Rače až po Svätý Jur. Víno patrilo k najdôležitejším obchodným komoditám a bolo ho treba aj niekde skladovať. A tak vybudovali pod mešťanskými domami rozsiahle pivnice, ktorých tajomstvo máte možnosť počas tohto dňa odhaliť.

Príjmite pozvanie na putovanie tajomnými uličkami historického centra mesta a nechajte sa zviesť zmyselnou vôňou a ešte opojnejšou chuťou vín, dorábaných s najväčšou láskou a starostlivosťou, akú môže vinohradník ponúknuť, v autentických priestoroch, ktoré vás každým krokom a každým dychom vťiahnu hlbšie do slávnej vinárskej histórie mesta Trnava. Ochutnajte známe, či menej známe odrody vín a odhaľte tajomstvo dobrého vína.

zdroj: vincech, región Tirnavia

Aktualizované ( Utorok, 14 Október 2014 09:26 )
 

Vinárstvo Simonsig získalo 5 zlatých medailí na súťaži Veritas Awards

 Email  Tlač  PDF

SimonsigJuhoafrické vinárstvo Simonsig získalo 2 dvojité zlaté a 3 zlaté medaily na súťaži Veritas Awards.

www.inmedio.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B , tel: 02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Ocenené boli nasledovné vína.

Dvojitá zlatá medaila Veritas Awards
Cuvée Tiara 2011
Chenin Blanc 2014

Zlatá medaila Veritas Awards
Kaapse Vonkel Brut 2010
Cuvée Royale 2010
Chenin Avec Chêne 2012

O súťaži Veritas Awards:

Veritas Awards je najprestížnejšia súťaž vín v Juhoafrickej republike. Po takmer dvoch desaťročiach získlala povesť najdôverihodnejšej a najuznávanejšej súťaže v Juhoafrickej republike.

Ocenenie z tejto súťaže je synonymom pre špičkovéhgo vína. Súťaž je organizovaná ako nekomerčná a organizuje ju Národná vinárska asociácia SANWSA.

zdroj: Simonsig, Veritas Awards

 

 

 

Španielske vinárstvo Bodegas Valdemar alebo RIOJA v Bratislave.

 Email  Tlač  PDF

bodegas valdemar in medio vinotekaBodegas Valdemar z prestížneho španielskeho regiónu Rioja predsatvilo svoje produkty v Bratislave. Vinárstvo je rodinnou firmou ktorá už viac ako 120 rokov produkuje prémiové vína. Víno s vyrába výhradne z hrozna pestovaného vo vlastných viniciach.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Vinárstvo exportuje svoje produkty do viac ako 60 krajín sveta , z ktorých najvýznamnejšie sú Nemecko, Švédsko a USA. Prémiovým produktom vinárstva je cuvée Inspiración , ktoré sa pripravuje každoročne v limitovanej ediícii. Ročník 2010 Inspiración bol zaradený americkým Wine Spectatorom v roku 2013 medzi top 100 vín sveta. Veľkej obľube sa tešia aj ich vína Conde de Vlademar  Crianza , Reserva a Gradreserva.

Vína plné španielskeho slnka, ktoré vás prekvapia svojou ovocnosťou a harmóniou určite oslovia aj vás.

Viac informácií o vinárstve a jeho produktoch nájdete : http://www.inmedio.sk/obchod/bodegas-valdemar

zdroj a foto: inmedio | Bodegas Valdemar

 

Aktualizované ( Piatok, 03 Október 2014 15:43 )
 
Strana 32 z 105


Náš tip


Ročník: 2015
Oblasť: Mendoza
Krajina: Argentina
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13.5 %

€14.90

Ročník: 2010
Oblasť: Friuli - Venezia Giulia
Krajina: Taliansko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 12.5 %

€15.99

Ročník: 2015
Oblasť: Hlohovec
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 11 %

€17.70

Výrobcovia