Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

 

Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

Prírodne sladké vína sú poklady z viníc, ochutnajte ich nielen na Vianoce.

 Email  Tlač  PDF

sladke vino Mrva Stanko Karpatska Perla, Chateu TopolciankyPrírodne sladké vína sú poklady z viníc. Žiaľ vďaka predsudkom ich ľudia na Slovensku veľmi nevyhľadávajú.

Vo svete sú tieto vína spájané aj s dobrou gastronómiou a ľudia milujú talianske Vin Santo k dobrému zákusku alebo ako bodku za večerou.

Nie je nič lepšie ako fantastický aromatický a sladký Muškát z Izraela a tiež neopakovateľné sú polosladké alebo sladké nemecké rizlingy z Moselu.

Na Slovensku nám vinári tiež ponúkajú tieto sladké skvosty, ktoré ak ochutnáte, určite sa k nim vrátite pre ich krásne chute , aromatiku a vznešenosť.

Frankovka Modrá , Ľadové víno, 2011 , Chateau Topoľčianky

Hrozno pochádza z vinice priamo v obci Topoľčianky, z vinohradníckeho honu Nad kostolom. Vysoká cukornatosť muštu bola prekvapením.

Farba: krištáľovo čistá s medenočerveným sfarbením ,
Vôňa: kôra červených pomarančov, jahodový džem, pistácie,
Chuť: príjemná, sladká s dymovým tónom v závere

Doporučenie k jedlám:
Vychutnáte si ho predovšetkým ako aperitív, či digestív. Príjemná kombinácia vznikne k husacej pečeni s figovým džemom, alebo sladkým dezertom 6 - 8 °C,

ocenenie :
Decanter

Pálava Bobuľový Výber , 2011 , Mrva & Stanko Vinárstrvo

Víno zelenožltej farby, s podmanivou sladkasto-ovocnou vôňou, najmä s tónmi hruškového nektáru a dužín liči, lemovanou medovo-korenistými vnemami. Chuť vína je lahodne ovocná, so sladkastou ovocnosťou prezretého tropického ovocia a hrušiek, podporená harmonickými kyselinami a jemnou korenistosťou, s príjemnou medovo-ovocnou dochuťou.

ocenenie :
Bronzová Medaila International Wine Chalange

Cabernet Sauvignon Rosé,  2012 , Výber z Hrozna , Mrva & Stanko Vinárstrvo

Víno iskrivo ružovej farby , výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín. Chuť vína je šťavnato ovocná s ríbezľovo žihľavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou a dlhým sladkým záverom.

Fľašová zrelosť až 3 roky. Víno odporúčame podávať pri teplote okolo 10 stupňov Celzia ako aperitív alebo digestív, na záver bohatého menu v kombinácii s kvalitnými syrmi alebo sladkými dezertnými najmä ovocnými zákuskami. Víno je zaradené ako Výber z Hrozna.

Ocenenie:
AWC Vienna 2013 - zlatá medaila
SÉLECTIONS MONDIALES DES VINS CANADA 2013 - strieborná medaila
Vinalies Internationales Paris 2013 - strieborná medaila
le Mondial du Rosé Cannes 2013 - strieborná medaila
VITIS AUREA MODRA 2013 - šampión výstavy v kategórii ružových tichých vín
SUPERBUM 2013 - šampión kategórie tichých ružových vín a zlatá medaila
VÍNO TIRNAVIA 2013 - šampión kategórie ružových polosuchých a polosladkých vín
Vínne Trhy Pezinok 2013 - šampión kategórie tichých ružových vín a zlatá medaila
Národný salón vín SR 2013
MUVINA Prešov 2013 - zlatá medaila
Limbašský čepak 2013 - zlatá medaila
Agrovíno Nitra 2013 - strieborná medaila

Rizling Rýnsky , Ľadové víno , 2008 , Vinárstvo Karpatská perla

Vznešené prírodne sladké pitie. Kdeže pitie, chlipkanie len ... kvapka po kvapke, perla po perle. Sladké perly z Malých Karpát. Zlato v čaši, kvitnúca lipová alej v nose, plátky manga na jazyku. Privrite viečka a snívajte

Tramín Červený, Hrozienkový Výber 2011, Vinárstvo Karpatská perla

Víno zlatožltej farby, charakteristické vôňou fialiek, ruží a medových plástov. V chuti je mohutné, s tónmi prezretého ovocia a medu, harmonicky doplnené jemne korenistým pozadím. Zaradené je v produktovej rade Dílemúre

Podávame ho ako aperitív alebo ako doplnok k dezertom. Náš tip – vyskúšajte ho s jablkovou štrúdľou so škoricou a vanilkovým krémom, vychladené na 9-11°C.

Pálava, Slamové víno 2009, Vinárstvo Karpatská perla

Slamové víno zo Suchého vrchu. Nektár, aký pili grécki bohovia, nektár na pohladenie. Pálava, ktorá nepáli, len hreje. Možno práve preto, že v dreve prežila leto. Chlipkajte ju v čase, keď večera speje k záveru. K tvrdým syrom i medovým rezom nehľadajte lepšieho spoločníka.

Ocenenie:
Národný Salón vín SR 2012
Strieborná medaila AWC Vienna

Vychutnajte si prírodne sladké vína a určite v nich nájdete aj horúce letné slnko, mimoriadne koncentrované arómy a v ľadových aj „mráz“, ktorý pomohol vytvoriť neopakovateľne harmonickú aromatiku ktorá býva dopĺlnená v chuti až figovými tónmi.
zdroj a foto: obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Sobota, 14 December 2013 11:29 )
 

Vinárska súťaž Terravino 2013 v Izraeli vrcholí.

 Email  Tlač  PDF

V týchto dňoch prebieha v Izraeli vinárska súťaž TERRAVINO. V dňoch 10 - 14. Decembra 2013 posúdia komisie vzorky vín prakticky z celého sveta. Od roku 2006 kedy sa táto súťaž konala po prvý krát, vyrástla na jednu z najprestížnejších súťaží. V minulom roku na nej bodovali aj slovenskí vinári.

Medaily z tohoto podujatia v roku 2012 priviezli aj  slovenské vinárstva ELESKO, Karpatská Perla, Jaroslav Ostrožovič a Miroslav Dudo.

 

Elesko a.s. Palava Slamove Vino 2011 D.S.C. Slovakia Gold Medal Category 107 - Price us$ 50,00 to 84,99
Elesko a.s. Riesling Hrozienkovy Vyber 2011 D.S.C Slovakia Gold Medal Category 106 - Price us$ 37,00 to 49,99
Jaroslav Ostrozovic - J&J Ostrozovic Jaroslav Ostrozovi Tokaj Cuvee, Straw Wine 2012 Slovakia Gold Medal Category 104 - Price us$ 17,00 to 26,99
Karpatska Perla, s.r.o. Veltlinske Zelena 2011 Ladove Vino Slovakia Double Gold Medal Category 107 - Price us$ 50,00 to 84,99
Karpatska Perla, s.r.o. Veltlinske Zelena 2011 Ladove Vino Slovakia Best of Slovakia
Miroslav Dudo - VMD Veltlinske Zelene Ladove(icewine)bile sladke 2010 Slovakia Gold Medal Category 104 - Price us$ 17,00 to 26,99

V priebehu nasledovných dní by mali byť k dispozícii oficiálne výsledky a dúfame, že pre Slovensko bude aj tento ročník 2013 medailový.

zdroj: Terravino / obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Piatok, 13 December 2013 12:39 )
 

Svätojurský vinohradnícky spolok pozýva na Deň svätojurských pivníc 2014.

 Email  Tlač  PDF

Od dnes, teda 12. 12. 2013 sú v predaji vstupenky na “ Deň svätojurských pivníc 2014 ″ vo forme darčekových poukážok. Podujatie sa bude konať 24. Januára 2014. Viac informácií o podujatí nájdte na www.sjvs.sk.

 

Víno na Vianoce 2013 - naše tipy ...

 Email  Tlač  PDF

Pre spestrenie vianočnej pohody Vám chceme ponúknuť niekoľko vynikajúcich vín ktoré Vám spríjemnia Vianoce a potešia počas týchto jedinečných sviatkov.


Priaznivcom šumivého vína a bubliniek sa určite bude páčiť krásne harmonické víno Mrva & Stanko Grand Couvée 2010 Pripravené bolo tradičnou metódou za pomoci 22 mesačnej sekundárnej fermentácie.



Viac o produkte:
http://obchodsvinom.sk/sumive-vina/mrva-stanko/grand-cuvee-sekt-mrva-stanko-2010?keyword=grand+cuvee

 

 

 

 

 

 

 

 


Pre milovníkov bieleho vína je určený aj Tramín Červený Mavín – vinárstvo Martin Pomfy 2012. Víno je plné, s dlhou perzistenciou, harmonické s vyšším potenciálom na zrenie.

 

Viac o produkte:
http://obchodsvinom.sk/biele-vina/mavin-vinarstvo/tramin-cerveny-2012-mavin-selection-martin-pomfy-bobulovy-vyber

 

 

 

 

 

 

 

 



Vin De Terroir to je Rizling Rýnsky Dolné Orešany z vinárstva Mrva Stanko 2012. Víno žltozelenej farby sýtejšieho odtieňa, s výraznou a zároveň elegantnou minerálno-ovocnou vôňou, najmä nelúpaných citrusových plodov a sušených hrozienok, obohatenou o interesantné minerálno-zemité tóny.

 

Viac o produkte:
http://obchodsvinom.sk/obchod/mrva-stanko/rizling-rynsky-2012-winemaker-s-cut-mrva-stanko?keyword=vin+de+terroir

 

 

 

 

 

 

 

 


Krásne polosladké pohladenie vám prinesie Pálava 2 , Výber z hrozna , 2012 od vinárstva Elesko. Svieža zelenožltá farba so strednou viskozitou na okraji. V jeho vôni nastupuje na úvod stopa kvitnúcich ruží a muškátu, ktoré strieda stopa vinohradníckej broskyne a hrušky.

 

Viac o produkte:
http://obchodsvinom.sk/obchod/elesko/palava-2-elesko-2012-vyber-z-hrozna-dsc?keyword=palava+elesko

 

 

 

 

 

 

 

 

Zažite naplno  4 živly biele , ročník 2011 z Vinársstva Karpatská Perla. Sú asamblážou štyroch najkrajších bielych vín ročníka 2011, ktoré pochádzajú z vlastných viníc vinárstva - zo Suchého vrchu a Novín. Je to jedinečné spojenie odrôd Pinot Gris, Veltlínske zelené, Chardonnay a Rizling rýnsky.

 

Viac o produkte:
http://obchodsvinom.sk/obchod/karpatska-perla-vinarstvo/4-zivly-biele-2011-karpatska-perla-neskory-zber-cuvee?keyword=4+%C5%BEivly

 

 

 

 

 

 

 

 


Winemakers cut Cabernet Sauvignon z vinárstva Mrva Stanko Vin De Terroir 2011. Chuť vína je výrazne extraktívna, delikátne korenistá, s vynikajúcou štruktúrou kyselín a tanínov vytvárajúcich noblesnú dochuť. Vin De Terroir: Víno, ktoré je vyrobené z hrozna pochádzajúceho len z jedinej polohy.

 

Viac o produkte:
http://obchodsvinom.sk/cervene-vina/mrva-stanko/cabernet-sauvignon-bela-2011-mrva-stanko-vinarstvo-barrique

 

 

 

 

 

 


Výber z Hrozna
, Frankovka Modrá z vinárstva Mavín – Martin Pomfy , Mavín Selection 2011. Zrenie vína v sude obohatilo víno o toasting, praženú kávu a horkastú čokoládu. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom sľubuje bohatosť a potenciál vína.

 

http://obchodsvinom.sk/obchod/mavin-vinarstvo/frankovka-modra-2011-mavin-selection-martin-pomfy-vyber-z-hrozn?keyword=frankovka+mavin

 

 

 

 

 

 

 

 


Vianočne jemne škoricový Petit Merle 2011 z vinárstva Elesko. Pekná, rubínovo červená farba vína. Vôňa je sprevádzaná príjemným nástupom zrelej slivky a tmavých lesných plodov, podčiarknutá stopou škorice.


Viac o produkte:
http://obchodsvinom.sk/cervene-vina/elesko-vinarstvo/petit-merle-2011-elesko-vinarstvo-dsc-barrique?keyword=petit+merle

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aj červené vedia byť 4 Živly z vinárstva Karpatská Perla, ročník 2009 , V ovocnej vôni vynikajú tóny čerešní, vanilky, višní a horkej čokolády. V chuti sa spája jemná sladkosť, korenistosť a pekné triesloviny. Víno vyzrievalo 2 roky vo francúzskych barikoch.

 

Viac o produkte:
http://obchodsvinom.sk/cervene-vina/karpatska-perla-vinarstvo/4-zivly-cervene-2009-karpatska-perla-neskory-zber-cuvee?keyword=%C5%BEivly

 

 

 

 

 

 

 

 

zdroj: obchodsvinom.sk  / inmedio.sk

Aktualizované ( Utorok, 10 December 2013 11:12 )
 

Champagne - " Šampanské " , Sekt alebo Prosecco na Vianoce alebo Silvester 2013 ... Prídite si vybrať.

 Email  Tlač  PDF

champagne sekt proseccoPrídite si vybrať Champagne - " Šampanské " , Sekt alebo Prosecco na Vianoce alebo Silvester 2013.

V ponuke máme zaujímavé produkty od slovenských aj svetových výrobcov ...

CONTARINI Prosecco a ADAMI Prosecco z Talianska
Mrva Stanko Grand Couvée sekt, Slovensko
Champagne " Šampanské " DEUTZ, Francúzsko
v predajni máme k dispozícii aj iné značky.

Aktualizované ( Pondelok, 09 December 2013 12:54 )
 

Armand de Brignac Champagne Brut - exkluzívne " šampanské "

 Email  Tlač  PDF

Umenie Champagne má bohatú históriu siahajúcu do stredoveku. Pred 17. storočím, sa vo francúzskom Champagne vyrábaiba tiché vína - nie šumivé víno ​​známe po celom svete dnes. Katolícka cirkev vlastnila mnoho viníc Champagne a mnísi vyrábali vlastné víno ​​pre použitie vo sviatosti Eucharistie.

Francúzski
králi boli pomazaný tu v Montagne de Reims Champagne terroir, v regióne sa stále víno ​​podáva počas korunovačných slávností.

V 17. storočí sa objavili nové metódy kvasenia. Vinári v Champagne začali vyrábať šumivé víno ​​prvýkrát. Popularita tohto nového druhu vína viedla k celosvetovému rozmachu vo výrobe šumivého vína - ale aj dnes, len šumivé vína vyrobené a fľašované v oblasti Champagne vo Francúzsku sa môžu legálne označovať ako "Champagne".

Brut Champagne, vytvorená pre uspokojenie dopytu po suchších šampanských, debutoval v druhej polovici 19. storočia.

Classic
Brut šampanské vrátane Armand de Brignac Brut Gold, sú vyrobené zo zmesi hrozna z rôznych ročníkov, aby odrážali jedinečný charakter domu.

ARMAND DE BRIGNAC - ENGLISH VERSION

The art of Champagne has a rich history dating back to medieval times.

Prior to the 17th century, however, France's Champagne region produced only still wines – not the sparkling wine famous worldwide today. The Catholic Church owned many of Champagne's vineyards and monks produced their own wines for use in the sacrament of Eucharist. France's kings were anointed here in the Montagne de Reims terroir of Champagne, and the region's still wine was served at coronation festivities.

In the 17th century, employing new fermentation methods, Champagne's winemakers began to produce sparkling wine for the first time. The popularity of this new type of wine led to a global boom in sparkling wine production - but even today, only sparkling wines produced, bottled, and aged in France's Champagne region can legally lay claim to the term "Champagne."

Brut Champagne, created to meet demand for drier Champagnes, debuted in the latter half of the 19th century. Classic Brut Champagnes, including Armand de Brignac Brut Gold, are made from a blend of grapes from different vintage years to achieve the particular character that reflects the unique nature of the house. The quality of its Brut multi-vintage is often the benchmark by which each chateau is measured - this is the wine closest in style to that produced by Champagne's original pioneers.

The bold character of Armand de Brignac is born of the same passion and imagination that guided Champagne’s early innovators. Like them, Armand de Brignac cannot be defined by convention.
zdroj a foto: Armand de Brignac Champagne

Aktualizované ( Piatok, 06 December 2013 17:17 )
 
Ďalšie články...
Strana 70 z 105

Výrobcovia