Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Novinky

Tokaj - Slnko ukryté vo fľaši.

 Email  Tlač  PDF

Výroba tokajských vín na Slovensku má dlhú tradíciu a tomu zodpovedá aj špičková kvalita produktov ktoré nachádzame na trhu. Spoločnosť Tokaj & Co. je pokračovateľom tradície výroby týchto produktov a predstavuje na trhu tokajské vína ktoré boli ocenené mnohými medailami zo súťaží doma a vo svete.

Aktualizované ( Nedeľa, 28 November 2010 15:05 ) Čítať ďalej...
 

Objavte čaro talianskych vín z produkcie Casanova di Neri.

 Email  Tlač  PDF

Talianske vína prekrásnych ovocných chutí , starostlivo pripravené výrobcom Casanova di Neri ktoré sme mali možnosť ochutnať nás zaujali svojou extraktívnosťou, harmóniou chute a vône a príjemne prekvapili. S podávaným, prosiuttom, mozarelou s ricottou ,jemne krájanou slaninkou a parmezánom vytvorili atmosféru Talianska akú by mal zažiť každý kto chce "ochutnať" túto krajinu.

 

Aktualizované ( Streda, 09 Október 2013 09:32 ) Čítať ďalej...
 

Gastronomický večer spojený s degustáciou vín v Hoteli Matyšák – zaujímavý zážitok pre každého.

 Email  Tlač  PDF

Spoločnosť Víno Matyšák bola založená v roku 1991 a dnes je jednou z najznámejších značiek slovenského vinárskeho sveta.  V súčasnosti vyrába 6 línií vín od Vinum Galeria Bozen ktorá obsahuje až 18 druhov akostných vín.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Mimochodom Bozen je starý názov mesta Pezinok. Ďalej sú to kategórie  Prediction , Prestige , Selection de Prestige, Gold Prestige a modrou etiketou sú známe prívlastkové sladké vína z toho vinárstva. V súčasnosti sa pripravuje taktiež kolekcia Oak Wood, kde vína vyzrievajú v barikových v sudoch.

Technológia tejto spoločnosti je už od začiatku spracovania založená na unikátnom dusíkovom lise kde je možné hrozno macerovať až 12 hodín a vzniká kvalitná neoxidovaná matelina bez prístupu vzduchu. Pri kategórii Gold Prestige sa sleduje veľmi pozorne celý proces od viniča až po fľašovanie aby boli dodržané  štandardy pre tieto kvalitatívne najlepšie vína.

Zaujímavosťou spoločnosti je aj produkcia nealkoholických nápojov na báze hroznových štiav a ako jedno z mála vinárstiev produkuje spoločnosť  taktiež destiláty a fortifikované vína s technológiou výroby portských vín.

Prekvapením je že spoločnosť si svoje potreby,  hotel a ostatné prevádzky čo sa týka mäsových výrobkov rieši sama s vlastnými produktmi a pokúša sa v súčasnosti o pestovanie vlastnej zeleniny a ovocia. Tieto aktivity sú unikátnou záležitosťou na Slovensku.  Taktiež zaujímavosťou je výroba a predaj vlastných liehovín

Degustácia výberu produkcie vinárstva Matyšák  ročníkov 2009 , 2008  a 2007 bola spojená s gastronómiou a je potrebné povedať že šéfkuchár hotela Matyšák Braňo Križan prekvapil všetkých nielen dizajnom jedál ale aj ich harmóniou a chuťami. Všetky jedlá boli pripravené na vysokej profesionálnej úrovni  a tvorili spolu s vínami , ktoré vyberali obchodný riaditeľ vinárstva Ing. Vladimír Schwarz a enológ Ing Vladimír Hronský naozaj žážitkovú gastronómiu akú by sme si radi priali zažiť ešte raz.

Sekt z vinárstva Matyšák ponúkaný ako aperitív bol vyrobený klasickou metódou sekundárneho vyzrievania vo fľaši príjemne prekvapil a považujeme ho za jeden z top produktov tejto spoločnosti.

Trilógia Foie Gras , 3 druhy paštét z kačacej pečene prepracované do najmenších detailov, je predjedlo ktoré si môžete vychutnať s Rulandským šedým Prestige 2009 , polosladké víno. Hrozno pre toto víno dozrelo v Mužli . Rulandské šedé je populárna odroda aktívne vyhľadávaná na Slovensku. Víno je pekne štruktúrované chuť a vôňa po sušenom ovocí v chuti medovka.

Ponúknuté predjedlo je možné skombinovať podľa eneológa Vladimíra Hronského taktiež s Devínom Gold Prestige , VZH , sladkým vínom, ročník 2008. Produkt je výsledkom spracovania hrozna z Griňavy . V aromatike cítiť prezreté hrozienka, medovinku. V chuti koncentrácia ovocných tónov s nazretou mandľou, dulou. Ide reálne o vrcholného reprezentanta lovenského vinárstva.

Pikantnú lesnícku polievku dopĺňali  Tramín červený Prestige 2008 a Merlot Noir oak wood 2007.
Tramín červený z malokarpatskej vinárskej oblasti a vinohradu , ktorý má 27 rokov sa vyznačoval klasickou korenistosťou a harmóniou v chuti a vôňi.  Merlot Noir doztrieval v nových vypálených drevených sudoch . Ide o odrodu, ktorá zatiaľ nie je uznaná na Slovensku a na zmene tohto statusu sa pracuje. Vinári dúfajú že budúci rok bude možné ju zaradiť do portfólia pre jej dobré vlastnosti a aj pre rýchlejšie dozrievanie tejto odrody. Víno prešlo technologicky dlhým nakvášaním pri nízkej teplote pod ochranou oxidu uhličitého teda takzvanej karbónovej macerácie. Tento proces umožňuje dostať zo suroviny tie najlepšie prvky.

Kačacie prsia s marinovanou baby hruškou na omáčke Portito s lokšou plnenou zemiakovou kašou sa podávali s Rulandským modrým 2008 a ako alternatívu bolo možné degustovať Cabernet Sauvignon 2007 OAK WOODS.  Rulandské modré bolo spracované dôsledne s ohľadom na odrodu, predstavilo sa podmanivými vôňami. V chuti s výrazom bobuľ a v dochuti orieškové tóny a kôstka zo slivky. Je potešiteľné že sme sa pripojili k celému svetu a aj na Slovensku môžeme používať názov Pinot  noir pre odrodu Rulandské modré. Opakom chutí sa predstavil Cabernet Sauvignon 2007 boli použité jemne vypálené sudy aby chuť vína nebola prekrytá barikom. Víno je aktuálne vo fľašovej zrelosti , aromatika je sústredená do šírky. Nachádzame v v ňom jemnú pikantnosť a taníny. Na víne je krásne vidieť ako sa na ňom podpísala mikro oxidácia pri dozrievaní v sudoch.

Pečený chrbát z daniela na krémových kuriatkach a gratinovaných zemiačikoch vhodne dopĺňali
Treba povedať  že toto jedlo bolo skvostné a v kombinácii s ponúknutými vínami tvorilo špičku večera. Jeho partnermi boli Cebernet Sauvignon Rosé 2009 a Camerlon oak wood 2007. Rosé predstavovalo ľahké ružové víno s atraktívnou vôňou aj chuťou. Ide o produkt ktorý je zaradený do 100 top vín v Slovenskej republike. Camerlon nie je odrodové víno ale naopak kupážou. Tvorí ho 40 % Cabernet Sauvignon , 90 % Merlot a 20 % Rulandské modré, kde všetky uvedené odrody boli spracované separátne. Víno je vhodné k divine , sušeným šunkám, hovädziemu mäsu, marinovaným mäsám. Aktuálne je toto víno v plnej zrelosti.

Dezert v podobe Créme brũllé s malinovým sorbetom spolu so sladkými prívlastkovými vínami Pálava Prestige 2009 a Muškát Ottonel Prestige 2008 tvorili záver zaujímavej akcie vinárstva a hotela Matyšák. Vína pôsobili na dezert jedno lepšie ako druhé a bolo by veľmi ťažké rozhodnúť, ktoré je lepšie.

S potešením môžeme konštatovať že sme našli adresu na ktorej zaručene nájdete príjemné prostredie, špičkové jedlo , krásne slovenské vína a taktiež profesionálov gastronómie, je to Hotel Matyšák v Bratislave na Pražskej ulici.
zdroj: pp/inmedio/
foto: infoline

Aktualizované ( Streda, 30 Apríl 2014 08:43 )
 

Martin Pomfy - Mavin - zaujímavé vína z Vinosadov

 Email  Tlač  PDF

Martin Pomfy založil svoje vinárstvo v roku 2001 s úmyslom produkovať sudové vína, tento zámer sa mu podaril a posunul svoje  vinárstvo k prívlastkovým a výberovým vínam. Jeho Cabernet Sauvignon Rosé ocenili tento rok v Paríži na prestížnej výstave striebornou medailou.

Vína z vinárstva MAVÍN - MARTIN POMFY môžete nakúpiť aj v e-shope : www.obchodsvinom.sk alebo vo Vinotéka IN MEDIO Hradská 78/B, 821 07 Bratislava 214, tel: 02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript , www.inmedio.sk

Ako sám hovorí je fanatikom do výroby vína. V súčasnosti sa vinárstvo snaží produkovať moderné vína s minimom zásahov pri ich výrobe. www.mavinvino.sk

Technológia spracovania ktorou vinár používa pre surovinu prevažne z juhu Slovenska je zaujímavá tým, že používa kryomaceráciu ktorá dokáže poskytnúť  z révy to najlepšie čo obsahuje. Zaujímavosťou je že vína z vinárstva Mavin sa vyznačujú veľmi nízkym zvyškovým cukrom. Poďme sa pozrieť na kolekciu ročníka 2009.

Mavin - Muller Thurgau ročník 2009
Na kvalitný Muller Thurgau stačí aj hrozno v kategórii kabinet. Tento neskorý zber je harmonický ako vi vúni taj aj v chuti. Pekná aromatika je podporená jemnou grepovou chuťou.

Mavín - Veltlín zelený 2009
vo vôni je čitateľný biely melón a agátové tóny doplneneé jemným korením, chuť jemná s nádychom hrušiek , zvyškový cukor tohto vína sa pohybuje na úrovni 0,9 n.m.

Mavin - Sauvignon 2009
vôňa ľahká , jemná s nádychom žihľavy, chuť korenistá jemná perzistencia v závere korenisté s horčinkou. Ideálne víno pre gastronómiu.

Mavin - Rulandské šedé 2009
víno je harmonické ovocné vo vôni chlebovinka a medové tóny. v chuti širšie víno s potenciálom.

Mavin - Chardonnay 2009
hrozno pre výrobu tohto vína pochádza z Dvorov nad Žitavou, vo vôni dominuje žltý melón a medové tóny v závere. V chuti vyššie svieže kyselinky s korenistým koncom.

Mavin - Rizling rýnsky 2009
vo vôni jemné tóny marhule v chuti tohto vína nájdete svieže kyselinky.

Mavin - Rulandské biele 2009
zrelá hruška vo vôni príjemne prekvapí spolu s ovocnou chuťou a medovými tónmi s ľahučkým sladkým koncom.

Mavin - Rizling vlašský 2009
prináša vo vôni jemné orechové tóny , v chuti ovocné jemné a v závere zaujímavé víno ktoré určite treba ochutnať.

Mavin - Cabernet Sauvignon Rosé 2009
prináša vo vôni čiernu ribezlu prezreté maliny a v závere jemný egreš, chuť je svieža ovocná jemná a vyvážená

Mavin - Alibernet 2009
hrozno pre výrobu tohto vína pochádza tiež z Dvorov nad Žitavou , vo vôni ponúka až tabakové a višňové tóny. Veľmi pekný ľahký Alibernet s peknou harmónoiu chute a vône

Mavin - Frankovka Modrá 2009 , Gbelce
ľahučká pekne štrukturovaná frankovka predstavuje zemité tóny pôd kde vyrastalo hrozno vo vôni až horiaci kahanček

Mavin - Cabernet Sauvignon 2009
víno prebehlo karbonickou maceráciou v nádrži počas dvoch týždňov potom začalo kvasenie , ktoré prebiehalo pri veľmi nízkej teplote. Vo vôni nájdeme čerešne biele korenie v chuti jemné slivkové a dymové tóny. Cabernet Sauvignon s ľahkými tanínmi príjemne prekvapil

Tramín červený bobuľový výber 2009
Sladké víno s vysokým prívlastkom bolo veľmi dobre hodnotené v Decanteri. Harmónia zvyškového cukru s kyselinkami je neprehliadnuteľná.

Rozsah produkcie vinárstava Mavin sa pohybuje na úrovni od 300 do 500 tisíc litrov ročne. Tento rok podľa slov Martina Pomfyho je úroda problematická a hrozno obsahuje vzhľadom na poveternostné podmienky veľmi vysoké kyseliny preto bude zrejme technológia spolu so skúsenosťami vinárov rozhodujúcim faktorom pri výrobe tohto ročníka. Sortiment prívlastkových produktov vinárstva Mavin predstavuje kvalitné vína s potenciálom a významne dopĺňa slovenský vinársky trh. Pri vínach neboli uvedené prívlastky podľa starého zákona a jedná sa o neskoré zbery a výbery z hrozna.

Viac o vinárstve Mavín nájdete na www.mavinvino.sk

Aktualizované ( Streda, 30 Apríl 2014 08:41 )
 

Vinárstvo Montes - inováciou k úspechu

 Email  Tlač  PDF

Vinárstvo Montes sa nachádza v strede krajiny. Tvorí sa tu špeciálna mikroklíma vďaka prítomnosti Tichého oceánu zo západnej strany a Andám z východu. Tieto klimatické podmienky sa odrážajú na kvalite hrozna, ktorá sa potom odzrkadľuje vo víne. Od začiatku vyrába Montes vína z vlastných viníc, ktoré má poväčšine v najlepších vinárskych oblastiach Čile ako sú Casablanca, Curico, Colchaguar či Leyda. 

Aktualizované ( Nedeľa, 28 November 2010 15:04 ) Čítať ďalej...
 

Pivnica Tibava - pekné vína z východu Slovenska

 Email  Tlač  PDF

Včera sa konala v Bratislave degustácia a ochutnávka vín od producenta Pivnica Tibava. Kamil Červenka , zástupca spoločnosti informoval prítomných o základných faktoch a potvrdil, že obhospodaruje takmer 230 hektárov viníc a radí sa tým medzi väčšie vinárstva na Slovensku.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Celá produkcia vín sa vyrába vo Východoslovenskej vinohradníckej oblasti v sobraneckom rajóne. Pivnica Tibava predstavila aj novú adjustáž produktov ktorá je komponovaná pre každú kategóriu vín samostatne , výrazne mení vizuál vinárstava a približuje sa viac k spotrebiteľovi.

Riadenou degustáciou vín sprevádzal prítomných aj enológ Vladimír Hronský. Podľa jeho slov pôdy v tejto oblasti sú ťažké a pozostávajú z hornín , ktoré sú sopečného pôvodu z oblasti Vihorlat. Taktiež v tomto regióne sa nachádza väčší podiel skeletu a aj z dôvodu dostatočného počtu slenečných dní tu dopestované hrozno má vyššiu cukornatosť ako v iných regiónoch. Spoločnosť prevádzkuje vinárstvo od roku 2003 a v roku 2008 prešla technologiskou rekonštrukciou lisovne , pivničných priestorov a vybudovvaná bola nová nerezová technológia. Ročná produkcia vinárstav sa pohybuje okolo 1 milión litrov vína.

Na degustácii bolo predstavených 14 druhov vín spomedzi ktorých príjemne prekvapilo Veltlínske zelené 2009 CHOP , NZ suché / CHOP - Chránené označenie pôvodu /. Produkt bol vyrobený z hrozna, ktoré bolo redukované a pôda v oblasti mu dodáva korenistý profil v chuti. Veltlín zelený ako odroda sa v minulosti dostal do pozadia záujmu spotrebiteľov neprávom. V Rakúsku je to odroda č. 1 a u nás má potenciál do budúcna , tvorí pekné vína a podľa slov Vladimíra Hronského s ktorými sa dá len súhlasiť je to to najlepšie čo doma máme.

Predstavené boli aj ďalšie vína ako Silvánske zelené, ktoré je relatívne prekvapením, lebo víno z tohto hrozna spracovávajú priemyselne len traja výrobcovia a preto je to v súčasnosti rarita sa k nemu v obchodnej sieti dostať.

Príjemným prekvapením bola možnosť ochutnať vína z roku 2007 , Rulandské šedé a Tramín červený. Zaujímavosťou ochutnávky bolo aj Veltlínske zelené z roku 2003 ktoré dovolilo prítomným zažiť terciálne tóny flašového zrenia vína.

Z červených vín boli najlepšie hodnotené boli Cabernet Sauvignon 2009, CHOP , Výber z Hrozna , víno ktoré očarilo ľahkou ale harmonickou štruktúrou a jemnými slivkovými tónmi s ľahkými ovocnými tanínmi v chuti a morušovým nádychom a taktiež Frankova modrá , bobuľový výber , polosuchá ročník 2009, kde bol zreteľne viditeľný profil vo výbere , ktorý mal koncentráciu a veľmi pekné drevené tóny s nuansami brusníc.

Všetky sladké vína ponúknuté na degustácii spoločnosťou Pivnica Tibava predstavovali technologickú špičku. Frankovka modrá 2009 CHP slamové víno, sladké s tónmi ktoré pripomínajú sladké cherry alebo Rulandské šedé slamové víno , ktoré bolo spracovcané ručne najviac zaujalo chuťou medových plástov a je víťazom súťaže vo Velehrada taktiež sa nachádza v Salóne vín Slovenskej republiky. Posledné slamové víno Tramín červený so zvyškovým cukrom až 240 g / l ponúklo v chuti prezreté bobuľky hrozna. Ak chcete spoznať vína slovenského východu Pivnica Tibava je určite tá správna voľba.

Výber vín z produkcie Pivnica Tibava si môžete objednať aj vo vinotéke IN MEDIO v Bratislave na Hradskej ulici č. 78/B  ,tel: 02 4552 3547 , kontakty taktiež nájdete na www.inmedio.sk alebo na facebooku vinotéky na : http://www.facebook.com/pages/Vinoteka-IN-MEDIO/172643259947?v=info#!/pages/Vinoteka-IN-MEDIO/172643259947?v=wall

pp

Aktualizované ( Streda, 30 Apríl 2014 08:40 )
 

Vinárstvo Máťuš - vína ktoré Vás príjemne prekvapia

 Email  Tlač  PDF

Rodinné vinárstvo Máťuš nadväzuje na tradície svojich predkov. Všetky produkty spoločnosti sú vyrábané so zvýšeným zreteľom na odrodovosť vín a teroár v ktorom sa 12 hektárov viníc tohto vinárstva nachádza. Väčšina svahov na ktorých pestujú vinič je južne orientovaná a na spracovanie vín sa nepoužívajú žiadne chemické látky ani enzimatické kvasinky. To je stručná charakteristika vinárstva, ktoré ročne vyrobí približne 20 tisíc fliaš vína v regióne Bratislava Rača.

Aktualizované ( Nedeľa, 28 November 2010 15:04 ) Čítať ďalej...
 
Strana 104 z 105


Náš tip


Ročník: 2012
Oblasť: Malkokarpatská Orešany
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€10.90

Ročník: -
Oblasť: Južnoslovenská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€25.90

Ročník: 2019
Oblasť: Chablis
Krajina: Francúzsko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 12.5 %

€29.90

Výrobcovia