Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Novinky

11. ročníku známej medzinárodnej barmanskej súťaže dominovali ženy

 Email  Tlač  PDF

Už po jedenástykrát si v barmanskej súťaži Hubert Cup 2011 zmerali svoje schopnosti, skúsenosti a zručnosti v miešaní nápojov barmani zo Slovenska a Českej republiky.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Obľúbená súťaž sa tento rok konala v sobotu 2. júla 2011 v reštaurácii Oasis, v priestoroch hotela Radisson Blu Carlton v centre Bratislavy. Organizátormi podujatia boli aj tohto roku Slovenská barmanská asociácia a spoločnosť Hubert J.E., najvýznamnejší výrobca šumivých na Slovensku.

V dvoch súťažných kategóriách spolu súťažilo 21 profesionálnych barmanov a po prvýkrát v histórií sa absolútnymi víťazkami stali tri ženy. Prvé miesto si vymiešala mladá študentka hotelovej akadémie 16 ročná Venonika Szilagyiová a tým porazila aj skúsené barmanské elity.

Read More


„Hubert Cup aj tento rok splnil naše očakávania a potvrdil, že v našom regióne máme skúsených a profesionálnych barmanov, ktorí nás budú reprezentovať aj na zahraničných súťažiach. Organizovaním takýchto podujatí sa naša spoločnosť snaží priblížiť Slovákom svet šumivých vín, miešaných nápojov a gastronómie a podporiť mladých a šikovných barmanov,“ hovorí Ing. Miroslav Tkáč, riaditeľ spoločnosti Hubert J.E. pre obchod a marketing.

Na Hubert Cupe 2011 sa súťažilo v dvoch kategóriách sekt cocktail a flair

Sekt cocktail

Hlavná súťažná časť v kategórii sekt cocktail pozostávala z dvoch disciplín. Odborná komisia, v ktorej čele bol tento rok Jozef Roth, pri oboch súťažných kategóriách hodnotila techniku prípravy a chuť nápoja. Hodnotenie chuťovej stránky miešaného cocktailu v sebe zahŕňa nielen vzhľad, vôňu a chuť miešaného nápoja, ale aj dodržanie časového limitu na jeho prípravu, ktorý bol v oboch súťažných kategóriách sekt cocktailu stanovený na 6 minút.

Prvá disciplína v rámci klasického miešania bola zameraná na tradičný sekt cocktail, ktorého povinnou ingredienciou bolo šumivé víno od spoločnosti Hubert J.E. Novou súťažnou disciplínou bol sekt cocktail z nealko šumivého nápoja, v ktorej sa barmani výhradne orientovali na prípravu miešaného nápoja na báze nealkoholického Hubertu. Tejto kategórie sa zúčastnilo osem barmanov a päť barmaniek, ktorí sa barmanstvu už dlhšie venujú.

Odborná komisia prekvapivo zvolila za víťazky v tejto kategórii sekt cocktail výhradne barmanky. Na prvom mieste sa umiestnil miešaný nápoj Imprézia na báze nealkoholického Hubertu najmladšej účastníčky Hubert Cupu 2011 Veroniky Szilagyiovej z Hotelovej akadémie v Košiciach. Víťazka je tak o krok bližšie k postupu na svetovú súťaž v miešaní nápojov, ktorá sa bude v roku 2012 konať v Pekingu. Druhé miesto obsadila Jana Marika Karkušová zo Slovenska a na treťom mieste skončila Šárka Janová z Českej republiky.


Víťazný nápoj: Imprézia

Ingrediencie: 3 cl Mango džús

3 cl Jablkový džús

2 cl Marhuľový sirup Monin

1 cl Citrónová šťava

doliať Hubert nealkoholický

Dekorácia: ovocno-zeleninový záves

Spôsob prípravy: šejker

Podávací pohár: fleta

 

Flair

Druhou samostatnou kategóriou bol divácky atraktívny flair, miešanie nápojov voľným štýlom v časovom intervale 5 minút. Punc tejto kategórii dodáva najmä originálne vystúpenie, ktoré sa vyznačuje žonglérskym podaním doprevádzané hudbou. Podmienkami úspešného hodnotenia boli pri tejto súťažnej kategórií nielen technika, ale aj prejav, rýchlosť a celkový dojem z miešaného nápoja. Odborná komisia za víťaza vybrala Tomáša Gyena zo Slovenska, ktorý si tým tiež priblížil možnosť postupu na svetovú súťaž v Pekingu. Druhé miesto obsadil minuloročný víťaz Martin Sorokáč z Hotela Kaskády a na treťom mieste skončil Marián Chmel z reštaurácie Lemon Tree v Bratislave.

 

Hodnotiaca komisia: Ing. Jozef ROTH – prezident slovenskej barmanskej asociácie

Ján ŠUCHTA – viceprezident slovenskej barmanskej asociácie

Ľubomír ČUL – predseda barmanskej sekcie Západ

Silvia ŠUCHTOVÁ – členka slovenskej barmanskej asociácie

Ing. Peter TOPORCER - riaditeľ Hotela Titris Tatranská Lomnica

Milan ŠEFC - zakladajúci člen SkBA, majiteľ koliby v Starom Smokovci a Tatranskej kotline, medailista a súťažiaci Gastroprag

Jiří BARTOŇ - generálný komisár CBA

Juraj KORDIAK – Hubert J.E.

Atilla KOVACS – Hubert J.E

 

zdroj a foto: Hubert J.E. Sereď

Aktualizované ( Streda, 30 Apríl 2014 08:43 )
 

Vinárstvo Mavín Martina Pomfyho dostalo množstvo prestížnych ocenení a medailí za vína ročníka 2010

 Email  Tlač  PDF

martin pomfy mavin vinMartin Pomfy so svojim vinárstvom Mavín dostal za vína ročníka 2010 množstvo ocenení. Napriek nepriaznivým klimatickým podmienkam v tomto ročníku sa Pomfymu podarilo vyrobiť krásne vína a presadiť sa s nimi na domácich a zahraničných súťažiach. Prinášame Vám kompletný zoznam ocenených vín ...Read More

Mavin , Rizling Rýnsky 2010

Šampión festivalu Muvina
Národný salón vín Slovenskej republiky

Mavin Chardonnay 2010

Víťaz kategórie Agrovino Nitra
Najlepšie víno ročníka Agrovino Nitra
Šampión súťaže v Limbachu
Národný salón vín Slovenskej republiky

Aktualizované ( Piatok, 29 Júl 2011 11:02 ) Čítať ďalej...
 

Karpatská perla má 9 vín v Národnom salóne vín Slovenskej republiky

 Email  Tlač  PDF

S radosťou zvestujeme, že do Národného salónu vín Slovenskej republiky 2011 bolo pre ročník 2011/2012 zaradených 9 vín z KARPATSKEJ PERLY.

Vína z Vinárstva Karpatská Perla si môžete objednať aj v e-shope . www.obchodsvinom.sk alebo vo VINOTÉKA IN MEDIO Bratislava , Hradská 78/B , 821 07 Bratislava 214, tel: 02 4552 3547 , Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Tento rok  v Národnom salóne súťažilo v 8 kategóriach 348 vzoriek vína od 61 vinárov. Medzi 100 najlepšími vínami bol najúspešnejší JAGNET Muškát moravský 2010, ktorý sa stal víťazom kategórie bielych suchých vín. Do Národného salónu sa dostali aj biele vína ročníka 2010 z rady VARIETO, ktoré sú už v predaji: VARIETO Veltlínske zelené 2010, VARIETO Sauvignon 2010 a VARIETO Aurelius 2010. Ročník 2009 zastupuje VARIETO Rulandské šedé 2009. Z červených suchých vín sa do najlepšej stovky slovenských vín prebojovalo VARIETO Frankovka modrá 2009, ktoré tento rok na súťažiach získava jedno ocenenie za druhým.

Aktualizované ( Piatok, 03 Apríl 2015 12:00 ) Čítať ďalej...
 

Šampión na TRUNKFES-te Mrva Stanko , Veltlínske zelené, neskorý zber 2010

 Email  Tlač  PDF

Mrva Stanko Veltlinske zeleneTak ako každý rok sa aj tento sa konal už 12. TRUNKFEST 2011 v Bratislave. Odborná časť sa konala 20. Júna 2011 v priestoroch hotela Devín. Komisie hodnotili vína zaradené do piatich kategórií: I. Tiché biele vína, II: Tiché ružové vína, III: Tiché červené vína, IV. Šumivé vína, V. Likérové vína

 

Komisie hodnotili bezmála 200 vzoriek z 13 krajín – Slovensko, Česká republika, Rakúsko, Taliansko, Francúzsko, Španielsko, Austrália, Nemecko, Maďarsko, Chile, Chorvátsko, Bosna a Hercegovina, Portugalsko.

Aktualizované ( Nedeľa, 17 Júl 2011 16:02 ) Čítať ďalej...
 

K skvelému Chardonnay od vinárstva Montes doporučujeme na večeru cestoviny s kuracím mäsom a zeleninkou.

 Email  Tlač  PDF

cestoviny kuracie maso zeleninaNaše varenie sa začína už pravidelne tým, že si otvoríme tentokrát vychladenú fľašu vína , ktorým bude tentoraz Montes Chardonnay Classic a po ochutnaní začíname variť rýchlu a chutnú večeru. Kuracie mäso ochutené korením podľa vašej chute pokrájame na menšie kúsky a dáme do panvice piecť. Zároveň si dáme variť cestoviny, venujeme im zvýšenú pozornosť aby sme ich uvarili aldente vtedy sú najlepšie. Popri tom začneme pripravovať zeleninku ak máme čerstvú môžeme ju použiť ale aj mrazená nám rovnako dobre poslúži. Opražíme ju na troche masla, podlejeme troškou horúcej vody a pod pokrievkou udusíme do mäkka.

Aktualizované ( Štvrtok, 14 Júl 2011 17:19 ) Čítať ďalej...
 

Národný salón vín Slovenskej republiky 2011 predstavil 100 najlepších vín na Slovensku

 Email  Tlač  PDF

Salon vin Slovenskej republikyV dňoch 27.-28. júna 2011 Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku uskutočnil šiesty ročník výberovej súťaže Národný salón vín Slovenskej republiky 2011. Cieľom tejto jedinečnej vinárskej súťaže je vybrať 100 najlepších slovenských vín pre ročník 2011/2012 a predstaviť ich ako laickej tak i odbornej verejnosti.  V tomto roku sa na Slovensku uskutočnilo 17 nominačných súťaží, do ktorých sa prihlásilo 5 758 vín, z toho 1 703 vín získalo viac ako 84 bodov a tým aj právo nominovať sa do Národného salónu vín.

Aktualizované ( Sobota, 02 Júl 2011 05:00 ) Čítať ďalej...
 

Slámová a ledová vína budou mít v Česku vlastní soutěž

 Email  Tlač  PDF

sladke vino Karpatska perlaRájem vinařů a sommeliérů se stane na začátku září Lednicko – valtický areál. Od 2. do 4. září 2011 bude totiž hostit první ročník mezinárodní soutěže tradičních ledových a slámových vín „IceWine du Monde“. Osloveno bylo několik tisíc vinařů z mnoha zemí světa. Účast přislíbil také generální ředitel Světové vinařské organizace (OIV) Federico Castelucci.

Čítať ďalej...
 
Strana 101 z 105


Náš tip


Ročník: 2012
Oblasť: Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€13.90

Ročník: 2006
Oblasť: Toskánsko
Krajina: Taliansko
Objem: 0,375 L
Alkohol: 11.5 %

€42.00

Ročník: 2021
Oblasť: Alto Adige / Südtirol
Krajina: Taliansko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 12 %

€10.90

Výrobcovia