Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Objavte čaro talianskych vín z produkcie Casanova di Neri.  PDF  Tlač  Email
Napísal používateľ Administrator   
Utorok, 16 November 2010 15:26

Talianske vína prekrásnych ovocných chutí , starostlivo pripravené výrobcom Casanova di Neri ktoré sme mali možnosť ochutnať nás zaujali svojou extraktívnosťou, harmóniou chute a vône a príjemne prekvapili. S podávaným, prosiuttom, mozarelou s ricottou ,jemne krájanou slaninkou a parmezánom vytvorili atmosféru Talianska akú by mal zažiť každý kto chce "ochutnať" túto krajinu.

 

 

Na úvod sme degustovali Prosecco od výrobcu La Marca San Nicola, ktoré vzniká na rozlohe 9 hektárových viníc tohto výrobcu a má pečať DOCG teda s chráneným označením pôvodu, príjemne harmonické šumivé víno s vyváženými kyselinkami a ľahučkým sladkým záverom ponúkli zanechalo pekný úvodný dojem.


Prosecco sa vyrába sa v nerezových tankoch a následne sa plní do fliaš na rozdiel, od technológie Champagne kde . Ide naozaj o jeden z talianskych pokladov. Hladké perlivé víno vhodné ako wellcome drink ku každej príležiosti .

Dostali sme príležitosť ochutnať produkty spoločnosti Casanova di Neri ktorá je známa svojim Brunellom di Montalcinom. Je to vinárstvo ktoré vzniklo v roku 1971 a obhospodaruje viac ako 55 hektárov viníc. Vinárstvo sa nachádza v toskánskom regióne. Produkcia vinárstva sa pohybuje na úrovni 225-tisíc fliaš. Ako väčšina talianskych producentov vín vyrába vinárstvo aj svoj olivový olej a grappu, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou talianskej gastronómie




Rosso San Antimo 2008
– je červené víno ktoré ohodnotil Robert Parker na 90 bodov. Vyzrievalo 6 mesiacov v sudoch a 12 mesiacov vo fľaši. Domunujú v ňom dymové tóny s kôstkovinkovou dochuťou. Cuvé obsahuje 90 % odrody Sangiovese.

Rosso di Montalcino 2008 – vyzrievalo 12 mesiacov v sudoch preto o ňom môžeme hovoriť ako o mladom Brunelle a 12 mesiacov vo fľaši. Víno má potenciál na sekundárne vyzrievanie vo fľaši. Zaujímavosťou je že predaj tohto vína sa začína až po dvoch rokoch . Obsahuje 100 % odrody Sangiovese. Vhodné doplní červené mäso ale aj vyzreté syry či talianske špagety.

Brunello di Montalcino 2005. Víno bolo hodnotené Robertom Parkerom 92 bodmi, vo vôni sa odhaľujú krásne slivkové tóny , tabak. V chuti prezreté višne. Brunello vyzrievalo 24 mesiacov v drevených sudoch následne 6 mesiacov v tankoch a potom vo fľaši. Konzorcium vinárov z Brunella predstavuje až 210 výrobcov, produkcia týchto vín je preto veľmi rozsiahla. Brunello ročník 2001 z tohto vinárstva bol hodnotené ako víno sveta.

Brunello di Montalcino 2004 sa vyznačuje vo vôni tónmi slivkového lekváru s ovocnou chuťou a veľmi pekným harmonickým záverom. Produkt vyzrieval 30 mesiacov v drevených sudoch.

Brunello TENUTA Nuova 2005 je víno ľahšej ovocnej až čučoriedkovej vône s lekvárovými tónmi , v chuti sa na záver príjemne prezentuje sladké drievko. Víno bolo hodnotené časopisom wine Spectator 93 bodmi a Robertom Parkerom 92 bodmi.

Brunello TENUTA Nuova 2004. Predstavuje špičkový produkt tohto výrobcu s potenciálom vyzrievania niekoľko rokov. Víno vyzrievalo až 30 mesiacov v drevených sudoch a 18 mesiacov vo fľaši. Vyznačuje sa ovocnou slivkovo lekvárovou vôňou a v chuti prezentuje až cherry tóny. Komplexné harmonické víno vhodné k červenému mäsu , prosiuttu , vyzretým syrom.

Z Vinárstva Casanova di Neri boli prestavené kvalitné vína ktoré sa vyznačujú prekrásnymi trieslovinami, rozmanitými ovocnými chuťami a sú naozaj skvostom medzi talianskymi vínami , dokazujú to aj vysoké hodnotenia vo Wine Spectatore a iných súťažiach ktorých sa tieto vína zúčastnili.

Ak máte radi „slnečné“ talianske vína určite zaraďte do svojho portfólia aj toto vinárstvo. Po otvorení fľaše sa príjemne otvárajú vo vôni aj v chuti a k exkluzívnej gastronómii z Talianska sa rozhodne hodia. Doporučujeme ich podávať k červenému mäsu carpacciu , prosiuttu, ale taktiež k typickej slaninke a tvrdým syrom.

Takzvaná slepá degustácia troch vybraných vín potvrdila, že je veľmi ťažké rozoznať jednotlivé ročníky, pretože všetky sa vyznačujú vysokým extraktom a robustným telom a dlhou perzistenciou, preto ich určite môžeme zaradiť ako vína s potenciálom sekundárneho zrenia vo fľaši a vhodné na archiváciu.

V Porta Italia a vo vedľajšej reštaurácii Estremo určite zažijete spolu s talianskymi špecialitami príjemný gastronomický večer . Ochotný personál vám ponúkne špeciality ktoré sú typické pre Taliansko. Môžete tu ochutnať gastronómiu a vína tejto krajiny priamo v Bratislave alebo si pripomenúť chute a vône Talianska ako si ich pamätáte .

Vína je možné dodať na objednávku aj prostredníctvom internetového obchodu s vínom www.inmedio.sk. Kontaktujte nás telefonicky alebo e-mailom pre dostupnosť jednotlivých produktov. Zabezpečujeme aj vína od nasledovných výrobcov.

  • DOMENICO CLERICO
  • VINOSIA
  • CANTINA TRAMIN
  • GIOVANNI CORINO
  • FATTORIA SELVAPIANA
  • PROSECCO LA MARCA
  • COLLI DI LAPIO
  • FALESCO
  • AZELIA
  • PODERE BRIZIO
  • LA SERENA
  • MONTEPELOSO
  • JOSEF LEITZ - NEMECKO
  • PIEROPAN
  • TERENZUOLA
  • GALARDI
  • CASANOVA DI NERI
  • GIUSEPPE QUINTARELLI

Zdroj: inmedio.sk

Posledná úprava Streda, 09 Október 2013 09:32
 


Náš tip


Ročník: 2015
Oblasť: Dolné Orešany
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€10.95

Ročník: 2011
Oblasť: Južnoslovenská - Mužla
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€21.20

Ročník: 2014
Oblasť: Južnoslovenská - Belá
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€12.00

Výrobcovia