Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Výrobcovia

NOVINKY


Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: Španielsko
Objem: 1 L
Alkohol: - %

€49.90

Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: -
Objem: 1 L
Alkohol: - %

€34.90

Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: -
Objem: 6 L
Alkohol: - %

€35.00

Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: -
Objem: 0,320 L
Alkohol: - %

€5.90

- - -


Ročník: 2014
Oblasť: Stellenbosch
Krajina: Južná Afrika
Objem: 0,75 L
Alkohol: 12 %

€9.95

Ročník: 2014
Oblasť: Malborough
Krajina: Nový Zéland
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€19.90

Ročník: 2011
Oblasť: Alto Adige Südtirol
Krajina: Taliansko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€14.90

Ročník: 2015
Oblasť: Tokaj v- Malá Tŕňa
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€12.60

Ročník: 2011
Oblasť: Znojemská
Krajina: Česko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 12 %

€9.10

Ročník: 2011
Oblasť: Sicília
Krajina: Taliansko
Objem: 0,375 L
Alkohol: 11,5 %

€17.89

Ročník: 2011
Oblasť: Kamptal
Krajina: Rakúsko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 12.5 %

€17.72

Ročník: 2018
Oblasť: Weinviertel
Krajina: Rakúsko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 13 %

€19.90
 

Vychádza nové číslo časopisu VINOTÉKA 4 / 2014

 Email  Tlač  PDF

časopis VinotékaPráve vychádza nové číslo časopisu VINOTÉKA 4 / 2014.

www.inmedio.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B , tel: 02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

z obsahu aktuálneho čísla :

Vinárstvo Mrva & Stanko , Veľká zlatá medaila z Concours Mondiqal du Bruxelles pre Cuvée Hron, Váh, Rimava, Rudava

Test veltlínov odhalil ich dve tváre

Atmosféra letných vínnych festivalov

Kde sa rodí najlepšie PROSECCO.

zdroj a foto: časopis Vinotéka, Mrva & Stanko

 

Vychádza nové číslo časopisu VINOTÉKA 4 / 2014

 Email  Tlač  PDF

časopis VinotékaPráve vychádza nové číslo časopisu VINOTÉKA 4 / 2014.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

z obsahu aktuálneho čísla :

Vinárstvo Mrva & Stanko , Veľká zlatá medaila z Concours Mondiqal du Bruxelles pre Cuvée Hron, Váh, Rimava, Rudava

Test veltlínov odhalil ich dve tváre

Atmosféra letných vínnych festivalov

Kde sa rodí najlepšie PROSECCO.

zdroj a foto: časopis Vinotéka, Mrva & Stanko

 

Vína z vinárstva Karpatská perla boli zaradené medzi 1000 najlepších vín sveta pre rok 2015 - 1000 VINS DU MONDE 2015

 Email  Tlač  PDF

1000 vins du MondeMedzi 1000 najlepších vín sveta pre rok 2015 boli zaradené aj dve vína z vinárstva KARPATSKÁ PERLA.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Sú to sladké DÍLEMÚRE Pálava 2011 a akostný JAGNET Müller-Thurgau 2013.

Medzi 1000 najlepších vín sveta pre rok 2015 , ktorú vydáva pravidelne Únia enológov Francúzska sa dostalo až 50 vín zo Slovenska.

zdroj a foto 1000 VINS DU MONDE 2015 , Karpatská Perla

 

Vinárstvo PEREG úspešné na AWC Vienna 2014

 Email  Tlač  PDF

AWC 2014Vinárstrvo PEREG získalo na najväčšej súťaži vín na svete AWC Vienna 2014 dve zlaté a dve strieborné medaily. Ich ďalších 5 vín bolo zaradených do kategórie " Seal of approval " .

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Sme veľmi radi, že môžeme potešiť všetkých milovníkov vín PEREG významnými oceneniami z tejto prestížnej súťaže vyjadrili sa zástupcovia vinárstva.

Zlatá medaila AWC Vienna 2014
DEVÍN 2013
Cabernet Sauvignon 2013

Strieborná medaila AWC Vienna 2014
Rulandské šedé 2013
Svätovavrinecké rosé 2013

Seal of approval AWC Vienna 2014
Frankovka rosé 2013
Veltlínske zelené 2013
Rulandské biele 2013
Rizling Vlašský 2013
Tramín červený 2013


zdroj a foto: Pereg

 

" Božolé" 2014 Beaujolais Nouveau - blíži sa veľký sviatok mladého vína.

 Email  Tlač  PDF

BEAUJOLAIS Joseph Drouhin20. novembra 2014 sa v mestách po celom svete objavia plagáty s nápisom " Le Beaujolais Nouveau est arrivé! " - " Božolé ". Začína sa jeden z najväčších a najbujarejších vinárskych sviatkov našej planéty. „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!“.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

V tomto čase je už 65 miliónov fliaš, takmer polovica celoročnej produkcie francúzskeho regiónu Beaujolais, na konci svojej cesty k zákazníkom.

Francúzsko je nepochybne najslávnejším producentom vín a Beaujolais - " Božolé " je jeho najslávnejšie červené víno. Úderom polnoci na tretí štvrtok v novembri každého roka, sa začína oslava pitím vína Beaujolais Nouveau, je to víno z hrozna dopestovaného v lete toho istého roka.

Ide o ľahké víno, fľašované necelé dva mesiace po zbere. Je jasnočervenej farby a charakterizujú ho ako osobitne aromatické, s veľmi sviežou chuťou. Znalci tvrdia, že je akýmsi mostom medzi bielym a červeným vínom, ktoré je škoda vychutnávať na jazyku, ale treba ho piť dúškami. Ale to naozajstné čaro Beaujolais spočíva v poznaní, že presne to čo vy robia v danej chvíli milióny ľudí na celej Zemi.

Tá istá oslava sa koná nielen doma ale v tisíckach kaviarní, vinární a reštaurácií celého sveta. Privítajte tento rok 20. Novembra 2014 BEAUJOLAIS ...

Ponúkame Vám k tomuto svetovému zážitku BEAUJOLAIS :

Beaujolais Villages Noveau :

Beaujolais Joseph Drouhin Noveau   9,70 ,- € s DPH / 0,75 l fľ.

Beaujolais Joseph Drouhin Villages Noveau 9,90,- € s DPH / 0,75 l fľ.


Objednávky na Beaujolais - "Božolé"prijímame na e-mail: Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript alebo telefonicky na 02 4552 3547 ale len do 10.10.2014. Minimálna objednávka je 6 ks fliaš. Cena platí pre odber tovaru v našej predajni vína v Bratislave. V prípade záujmu vám vaše Beaujolais zašleme za poplatok kdekoľvek v EU kuriérom.

 

Gastrotip IN MEDIO - Sušené paradajky - Recept na prípravu ...

 Email  Tlač  PDF

Väčšie mäsité paradajky prepolíme – rozštvrtíme, resp.  pokrájame na 6 častí. Ak sú veľmi šťavnaté vyberieme zrnká a šťavu a ponecháme len dužinu.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Paradajky uložíme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie šupkou dole. Následne pokvapkáme olivovým olejom,  jemne osolíme, okoreníme a maličko pocukrujeme /ak sú dostatočne sladké netreba/. Na záver posypeme paradajky oregánom.

Rúru na pečenie rozohrejeme na 180 stupňov celzia. Keď je zahriata – dáme ich tam buď v jednom alebo dvoch plechoch na pečenie. Potom zvýšime teplotu na 220 stupňov celzia. Keď rúra túto teplotu dosiahne – necháme ich tam 10-12 min. Po uplynutí tohto času rúru vypneme a 4-5 hodín neotvárame dvierka a necháme pôsobiť teplo . Len ak je tam príliš veľká para – štrbinkou ju vypustíme /na chvíľku vložíme do dvierok stále zatvorených varechu/.

Po uplynutí 4-5 hodín opäť zapneme trúbu opäť a teplotu nastavíme na 220 stupňov celzia. Po dosiahnutí tejto teploty – necháme pôsobiť 10 min naplno. Potom vypneme a necháme pôsobiť teplo ďalších 4-5 hodín / dvierka neotvárame/.

Ideálne je začať robiť paradajky poobede cca o 16,00 – 17,00 hod prvýkrát a proces zopakovať o 21,00-22,00 hod a nechať teplo pôsobiť do rána.

Hotové sušené paradajky zmiešame s kapary, pridáme sušenú bazalku a plníme do pripravených menších zaváracích pohárov – zalejeme ich olivovým olejom.

Uskladňujeme v chladničke / vydržia pokiaľ ich skôr nezjete cca 10 dní/.

Môžete ich aj sterilizovať cca 5 min vo vriacej vode /tak, aby sa chytili viečka/.

Dobrú chuť !

zdroj a foto: www.obchodsvinom.sk

 
Ďalšie články...
Strana 41 z 123