Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

 

Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

Deň svätojurských pivníc | 30 a 31. január 2015

 Email  Tlač  PDF

Priatelia svätojurských vín, pozývame Vás na Deň Svätojurských pivníc 30. – 31. januára 2015. Tento rok pre bude otvorených 24 pivníc. V piatok otvoria vinári pivnice od 14:00 do 22:00 h a v sobotu od 12:00 do 20:00 h.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B , tel: 02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

S ohľadom na kapacitu pivníc je pre každý z týchto dvoch dní vydaný limitovaný počet vstupeniek platných buď v jeden alebo druhý vyznačený deň. Cena vstupenky na jeden deň je 25 EUR. Súčasťou vstupenky je degustačný pohár, mapa pivníc a kupóny na nákup vína v hodnote 12 EUR.

zdroj a foto: sjvs.sk

Aktualizované ( Štvrtok, 08 Január 2015 17:35 )
 

Cider - Sajdr - le Cidre - Apfelwein, nápoj ktorý si určite obľúbite.

 Email  Tlač  PDF

Cider je nízko alkoholický nápoj, ktorý vzniká fermetáciou ovocného muštu jablkového , hruškového ale môže sa vyrábať aj z iných druhov ovocí.  Je vo svete obľúbený a dobre známy aj vďaka jeho stáročia dlhej histórii. Obsah alkoholu v cidri je od 2 - 8 obj. %. Populárny je v vo Veľkej Británii, Belgicku, Francúzsku, USA ale aj v Španielsku a mnohých ďalších krajinách svetainých.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B , tel: 02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Cider sa vyrába prevažne z jabĺk a celý proces začína zberom jabĺk a ich lisovaním. Vyšší podiel alkoholu dosahuje výrobca použitím sladších jabĺk, koté obsahujú viac cukru ktorý vedia baktérie premeniť na alkohol pri kvasení. Naopak kyslejšie alebo horkejšie jablká sú vhodné na prípravu nízkoalkoholického cideru, ktorý je vhodnejší pre diabetikov a ľudí ktorí neobľubujú alkohol.

Po vylisovaní mušt kvasí v uzavretej nádobe s minimom a najlepšie bez prístupu vzduchu s uzáverom , ktorý umožňuje unikanie plynov, ktoré vznikajú pri fermentácii. Vzduch v nádobe by spôsoboval oxidáciu muštu ktorá nie je žiadúca a môže pokaziiť chuť produktu. Po prekvasení cukru na alkohol získavame cider, ktorý po filtrácii a prípadnej pasterizácii pripravený na kunzumáciu.

Dnešné moderné cidre sú číre s obsahom alkoholu okolo 5 - 8 % a pripomínajú sekty alebo klasické šumivé vína. Určite si ich pre ich ovocnú a sviežu chuť obľúbite. Nájdete ich aj v našom obchode : JABLKOVÝ CIDER alebo HRUŠKOVÝ CIDER .

zdroj: www.inmedio.sk
foto: Kingstone Press

Aktualizované ( Štvrtok, 29 Január 2015 12:03 )
 

Otváracie hodiny počas Vianočných sviatkov 2014 - OBCHOD S VÍNOM - VINOTÉKA IN MEDIO Bratislava

 Email  Tlač  PDF

VINOTÉKAOtváracie hodiny predajne a obchodu s vínom IN MEDIO Bratislava počas Vianočných sviatkov 2014.

Sobota (zlatá) 20.12.2014 od 10,00 do 15,00 hod
Nedeľa (zlatá) 21.12.2014 od 12,00 do 18,00 hod

Pondelok 22.12.2014 od 10,00 do 18,00 hod
Utorok     23.12.2014 od 10,00 do 18,00 hod
Streda     24.12.2014  od 10,00 do 11,30 hod
Štvrtok    25.12.2014 ------- zatvorené --------
Piatok     26.12.2014 ------- zatvorené --------

Sobota    27.12.2014 od 10,00 do 13,00 hod
Nedeľa    28.12.2014  ------- zatvorené --------

 

Pondelok 29.12.2014 od 10,00  do 18,00 hod
Utorok    30.12.2014 od 10,00  do 18,00 hod
Streda    31.12.2014  od 10,00 do 16,00 hod
Štvrtok    01.01.2015 ------- zatvorené --------
Piatok     02.01.2015 od 10,00 do 18,00 hod

Sobota   03.01.2015  ------- zatvorené --------
Nedeľa   04.01.2015  ------- zatvorené --------

Pondelok 05.01.2015 od 10,00  do 18,00 hod
Utorok      06.01.2015 ------- zatvorené --------


* zmena otváracích hodín je vyhradená, pre overenie zavolajte do predajne na tel: 02 4552 3547

IN MEDIO Bratislava - obchod s vínom, predajňa : Hradská 78/B 821 07 Bratislava 214, tel: 02 4552 3547, www.obchodsvinom.sk , Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

 

Aké víno si vybrať na Vianoce 2014 ?

 Email  Tlač  PDF

VÍNONa VIANOCE vám ponúkame vynikajúce vína, ktoré Vám spríjemnia sviatočnú atmosféru a potešia počas týchto jedinečných sviatkov.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B , tel: 02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Otvorenie Vianoc sa nezaobíde bez kvalitného vína od prémiového výrobcu akým je MRVA & STANKO a jeho FRANKOVKA MODRÁ - Drženice v edícii WINEMAKER´S  CUT bude určite chutnou ozdobou vášho vianočného stola.

Víno je tmavočervenej farby bordového odtieňa, s intenzívnou ovocnou vôňou, hlavne červeného bobuľového ovocia, s pôsobivou zemitou korenistosťou a jemným škoricovým lemom. Chuť vína je noblesnou kombináciou hlbokých ovocných a korenistých tónov, vynikajúco komplexná, s príjemnými trieslovinami a dlhou šťavnatou dochuťou. Vin De Terroir : Víno, ktoré je vyrobené z hrozna pochádzajúceho len z jedinej polohy, čo zaručuje vínu jeho nezameniteľnú, jedinečnú a typickú charakteristiku.

Zážtikom pre vás bude ochutnávka Chardonnay 2013 z vinárstva MAVÍN , ktoré získalo streibornú medailu v Paríži na Vinalies Internationales 2014

Farba vína je zelenkavá so žltým odleskom. V§ňa vína nesie črty nazretej hrušky , medovosť a nasládlosť. Chuť vína kopírujú aromatické vnemy, pričom je obohatená o červený grep a pomarančovú kôru.

Priaznivcom zahraničných vín môžeme doporučiť očarujúci SAUVIGNON BLANC BLACK LABEL 2013 z novozélandského vinárstva BABICH.

Víno určené pre špičkovú gastronómiu a milovníkov vína bolo prvýkrát vyrobené v roku 2005. Odhaľuje úžasne širokú paletu vôní a chutí sauvignonov z oblasti Marlborough. Malá časť vína (5%) bola vinifikovaná v starých dubových sudoch. Buket je zmesou tropického ovocia, trávy, citrusov s tónmi pižma. Chuť je svieža a živá, začína červenými ríbezľami, egrešmi a maracujou a v závere dominujúcou žihľavou. Excelentne sa hodí k ustriciam a k jemným úpravám hydiny a teľaciny. Najlepšie chutí mladé víno (1-3) roky. Doporučena teplota pri podávaní je 10-12 stupňov C.

Z Čile pochádza obľúbený výrobca MONTES a jeho CABERNET SAUVIGNON MONTES ALPHA určite poteší každého milovníka červených vín.

Jeden z najlepších čílskych kabernetov, tvorený z 90% Cabernetu Sauvignon a 10% Merlotu. Víno zrelo vo francúzskych sudoch. Má intenzívnu rubínovu farbu, vo vôni sa prejavuje červené ovocie, čierne ríbezle, čokoláda a tabak. Komplexné víno s plným telom, dlhou perzistenciou a pozoruhodne  dlhým záverom. Vhodné na okamžitú konzumáciu, ale aj dlhodobé skladovanie /10 a viac rokov/. Doporučujeme dekantáciu hodinu pred podávaním /min.30 minút/. Doporučená teplota pri podávaní 17-18 C.

zdroj a foto: obchodsvinom.sk

 
Ďalšie články...
Strana 39 z 147

Výrobcovia