Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

 

Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

Karpatská perla má 9 vín v Národnom salóne vín Slovenskej republiky

 Email  Tlač  PDF

S radosťou zvestujeme, že do Národného salónu vín Slovenskej republiky 2011 bolo pre ročník 2011/2012 zaradených 9 vín z KARPATSKEJ PERLY.

Vína z Vinárstva Karpatská Perla si môžete objednať aj v e-shope . www.obchodsvinom.sk alebo vo VINOTÉKA IN MEDIO Bratislava , Hradská 78/B , 821 07 Bratislava 214, tel: 02 4552 3547 , Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Tento rok  v Národnom salóne súťažilo v 8 kategóriach 348 vzoriek vína od 61 vinárov. Medzi 100 najlepšími vínami bol najúspešnejší JAGNET Muškát moravský 2010, ktorý sa stal víťazom kategórie bielych suchých vín. Do Národného salónu sa dostali aj biele vína ročníka 2010 z rady VARIETO, ktoré sú už v predaji: VARIETO Veltlínske zelené 2010, VARIETO Sauvignon 2010 a VARIETO Aurelius 2010. Ročník 2009 zastupuje VARIETO Rulandské šedé 2009. Z červených suchých vín sa do najlepšej stovky slovenských vín prebojovalo VARIETO Frankovka modrá 2009, ktoré tento rok na súťažiach získava jedno ocenenie za druhým.

Aktualizované ( Piatok, 03 Apríl 2015 12:00 ) Čítať ďalej...
 

Šampión na TRUNKFES-te Mrva Stanko , Veltlínske zelené, neskorý zber 2010

 Email  Tlač  PDF

Mrva Stanko Veltlinske zeleneTak ako každý rok sa aj tento sa konal už 12. TRUNKFEST 2011 v Bratislave. Odborná časť sa konala 20. Júna 2011 v priestoroch hotela Devín. Komisie hodnotili vína zaradené do piatich kategórií: I. Tiché biele vína, II: Tiché ružové vína, III: Tiché červené vína, IV. Šumivé vína, V. Likérové vína

 

Komisie hodnotili bezmála 200 vzoriek z 13 krajín – Slovensko, Česká republika, Rakúsko, Taliansko, Francúzsko, Španielsko, Austrália, Nemecko, Maďarsko, Chile, Chorvátsko, Bosna a Hercegovina, Portugalsko.

Aktualizované ( Nedeľa, 17 Júl 2011 16:02 ) Čítať ďalej...
 

K skvelému Chardonnay od vinárstva Montes doporučujeme na večeru cestoviny s kuracím mäsom a zeleninkou.

 Email  Tlač  PDF

cestoviny kuracie maso zeleninaNaše varenie sa začína už pravidelne tým, že si otvoríme tentokrát vychladenú fľašu vína , ktorým bude tentoraz Montes Chardonnay Classic a po ochutnaní začíname variť rýchlu a chutnú večeru. Kuracie mäso ochutené korením podľa vašej chute pokrájame na menšie kúsky a dáme do panvice piecť. Zároveň si dáme variť cestoviny, venujeme im zvýšenú pozornosť aby sme ich uvarili aldente vtedy sú najlepšie. Popri tom začneme pripravovať zeleninku ak máme čerstvú môžeme ju použiť ale aj mrazená nám rovnako dobre poslúži. Opražíme ju na troche masla, podlejeme troškou horúcej vody a pod pokrievkou udusíme do mäkka.

Aktualizované ( Štvrtok, 14 Júl 2011 17:19 ) Čítať ďalej...
 

Národný salón vín Slovenskej republiky 2011 predstavil 100 najlepších vín na Slovensku

 Email  Tlač  PDF

Salon vin Slovenskej republikyV dňoch 27.-28. júna 2011 Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku uskutočnil šiesty ročník výberovej súťaže Národný salón vín Slovenskej republiky 2011. Cieľom tejto jedinečnej vinárskej súťaže je vybrať 100 najlepších slovenských vín pre ročník 2011/2012 a predstaviť ich ako laickej tak i odbornej verejnosti.  V tomto roku sa na Slovensku uskutočnilo 17 nominačných súťaží, do ktorých sa prihlásilo 5 758 vín, z toho 1 703 vín získalo viac ako 84 bodov a tým aj právo nominovať sa do Národného salónu vín.

Aktualizované ( Sobota, 02 Júl 2011 05:00 ) Čítať ďalej...
 

Slámová a ledová vína budou mít v Česku vlastní soutěž

 Email  Tlač  PDF

sladke vino Karpatska perlaRájem vinařů a sommeliérů se stane na začátku září Lednicko – valtický areál. Od 2. do 4. září 2011 bude totiž hostit první ročník mezinárodní soutěže tradičních ledových a slámových vín „IceWine du Monde“. Osloveno bylo několik tisíc vinařů z mnoha zemí světa. Účast přislíbil také generální ředitel Světové vinařské organizace (OIV) Federico Castelucci.

Čítať ďalej...
 

Tradičný španielsky vtáčik ako ho ani v Španielsku nepoznajú

 Email  Tlač  PDF

spanielsky vtacik bravcove masoSkúste slovenskú „klasiku" - španielske vtáčiky s ryžou a hlávkovým šalátom. Bežne sa robia z hovädzieho mäsa, ale my sme ich kvôli skráteniu času pripravili z bravčového mäsa a verte bolo to rovnako chutné.

Aktualizované ( Streda, 15 Jún 2011 15:50 ) Čítať ďalej...
 
Ďalšie články...
Strana 102 z 105

Výrobcovia