Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

 

Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

Zlato pre vinárstvo ELESKO na súťaži Mundus Vini 2011!

 Email  Tlač  PDF

dunaj 2009 elesko Mundus Vini 2011 zlatá medialaVíno od spoločnosti ELESKO opäť zažiarilo ! Medzinárodná vinárska súťaž Mundus Vini 2011 ho ocenila ako jediné slovenské vinárstvo zlatom! Porotcovia medzinárodnej súťaže Mundus Vini 2011 udelili typickej slovenskej odrode Dunaj, ročník 2009, ELESKO veľmi prestížne ocenenie - zlatú medailu. Toto hodnotenie získalo ELESKO ako jediné slovenské vinárstvo spomedzi prihlásených krajanov.

Čítať ďalej...
 

Karpatská perla získala striebornú medailu na súťaži MUNDUS VINI

 Email  Tlač  PDF

karpatska perla vinarstvo Senkvice S radosťou Vám oznamujeme, že VARIETO Veltlínske zelené 2010 zabodovalo na 11. ročníku jednej z najprestížnejších svetových súťažiach vín MUNDUS VINI v Nemecku a získalo striebornú medailu. Súťaž sa koná každoročne v nemeckom meste Neustadt. Tento rok tu koncom augusta až začiatkom septembra počas dvoch týždňov hodnotilo 250 známych enológov z 50 krajín viac ako 4000 vín z celého sveta.

Čítať ďalej...
 

Úspechy vinárstva KARPATSKÁ PERLA na prestížnej súťaži AWC Vienna

 Email  Tlač  PDF

radnica viedenKARPATSKÁ PERLA opäť zožala úspechy na najväčšej svetovej súťaži vín AWC Vienna. Pre KARPATSKÚ PERLU boli najúspešnejšími 2 vína, ktoré mali nad 90 bodov a získali tak zlatú medailu: biele cuvée 4 ŽIVLY 2009 a červené víno VARIETO Alibernet 2008. Striebornou medailou (87-89,9 bodov) ocenili vína VARIETO Sauvignon 2010, VARIETO Frankovka modrá 2009, DÍLEMÚRE Pálava 2009 a červené cuvée 4 ŽIVLY 2007.

Čítať ďalej...
 

Pridajte si QR kód našej vinotéky do mobilu a budete mať na nás kontakt stále pri sebe

 Email  Tlač  PDF

Pridajte si QR kód do mobilu a budete mať kontakty na našu vinotéku stále pri sebe. Viac informácií o QR kóde nájdete napríklad na stránke http://sk.wikipedia.org/wiki/QR_kód

Čítať ďalej...
 

Vinárstvo Mrva & Stanko znova o krok bližšie k znalcom vynikajúceho vína

 Email  Tlač  PDF

mrva stanko app storeVinárstvo Mrva & Stanko pripravilo pre milovníkov kvalitného vína a moderných multimediálnych zariadení aplikácie, ktoré prezentujú filozofiu spoločnosti Mrva&Stanko a ich vína. Aplikácie „Víno Mrva&Stanko“ pre iPhone a i Pad sú prvé slovenské mobilné aplikácie prezentujúce kvalitu slovenských vín a umenie slovenských vinárskych majstrov. Aplikácie  vinárstva sú  prehľadne spracované do kapitol. Sú sprievodcom históriou spoločnosti až po súčasnosť.

Aktualizované ( Piatok, 12 August 2011 12:38 ) Čítať ďalej...
 

11. ročníku známej medzinárodnej barmanskej súťaže dominovali ženy

 Email  Tlač  PDF

Už po jedenástykrát si v barmanskej súťaži Hubert Cup 2011 zmerali svoje schopnosti, skúsenosti a zručnosti v miešaní nápojov barmani zo Slovenska a Českej republiky.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Obľúbená súťaž sa tento rok konala v sobotu 2. júla 2011 v reštaurácii Oasis, v priestoroch hotela Radisson Blu Carlton v centre Bratislavy. Organizátormi podujatia boli aj tohto roku Slovenská barmanská asociácia a spoločnosť Hubert J.E., najvýznamnejší výrobca šumivých na Slovensku.

V dvoch súťažných kategóriách spolu súťažilo 21 profesionálnych barmanov a po prvýkrát v histórií sa absolútnymi víťazkami stali tri ženy. Prvé miesto si vymiešala mladá študentka hotelovej akadémie 16 ročná Venonika Szilagyiová a tým porazila aj skúsené barmanské elity.

Read More


„Hubert Cup aj tento rok splnil naše očakávania a potvrdil, že v našom regióne máme skúsených a profesionálnych barmanov, ktorí nás budú reprezentovať aj na zahraničných súťažiach. Organizovaním takýchto podujatí sa naša spoločnosť snaží priblížiť Slovákom svet šumivých vín, miešaných nápojov a gastronómie a podporiť mladých a šikovných barmanov,“ hovorí Ing. Miroslav Tkáč, riaditeľ spoločnosti Hubert J.E. pre obchod a marketing.

Na Hubert Cupe 2011 sa súťažilo v dvoch kategóriách sekt cocktail a flair

Sekt cocktail

Hlavná súťažná časť v kategórii sekt cocktail pozostávala z dvoch disciplín. Odborná komisia, v ktorej čele bol tento rok Jozef Roth, pri oboch súťažných kategóriách hodnotila techniku prípravy a chuť nápoja. Hodnotenie chuťovej stránky miešaného cocktailu v sebe zahŕňa nielen vzhľad, vôňu a chuť miešaného nápoja, ale aj dodržanie časového limitu na jeho prípravu, ktorý bol v oboch súťažných kategóriách sekt cocktailu stanovený na 6 minút.

Prvá disciplína v rámci klasického miešania bola zameraná na tradičný sekt cocktail, ktorého povinnou ingredienciou bolo šumivé víno od spoločnosti Hubert J.E. Novou súťažnou disciplínou bol sekt cocktail z nealko šumivého nápoja, v ktorej sa barmani výhradne orientovali na prípravu miešaného nápoja na báze nealkoholického Hubertu. Tejto kategórie sa zúčastnilo osem barmanov a päť barmaniek, ktorí sa barmanstvu už dlhšie venujú.

Odborná komisia prekvapivo zvolila za víťazky v tejto kategórii sekt cocktail výhradne barmanky. Na prvom mieste sa umiestnil miešaný nápoj Imprézia na báze nealkoholického Hubertu najmladšej účastníčky Hubert Cupu 2011 Veroniky Szilagyiovej z Hotelovej akadémie v Košiciach. Víťazka je tak o krok bližšie k postupu na svetovú súťaž v miešaní nápojov, ktorá sa bude v roku 2012 konať v Pekingu. Druhé miesto obsadila Jana Marika Karkušová zo Slovenska a na treťom mieste skončila Šárka Janová z Českej republiky.


Víťazný nápoj: Imprézia

Ingrediencie: 3 cl Mango džús

3 cl Jablkový džús

2 cl Marhuľový sirup Monin

1 cl Citrónová šťava

doliať Hubert nealkoholický

Dekorácia: ovocno-zeleninový záves

Spôsob prípravy: šejker

Podávací pohár: fleta

 

Flair

Druhou samostatnou kategóriou bol divácky atraktívny flair, miešanie nápojov voľným štýlom v časovom intervale 5 minút. Punc tejto kategórii dodáva najmä originálne vystúpenie, ktoré sa vyznačuje žonglérskym podaním doprevádzané hudbou. Podmienkami úspešného hodnotenia boli pri tejto súťažnej kategórií nielen technika, ale aj prejav, rýchlosť a celkový dojem z miešaného nápoja. Odborná komisia za víťaza vybrala Tomáša Gyena zo Slovenska, ktorý si tým tiež priblížil možnosť postupu na svetovú súťaž v Pekingu. Druhé miesto obsadil minuloročný víťaz Martin Sorokáč z Hotela Kaskády a na treťom mieste skončil Marián Chmel z reštaurácie Lemon Tree v Bratislave.

 

Hodnotiaca komisia: Ing. Jozef ROTH – prezident slovenskej barmanskej asociácie

Ján ŠUCHTA – viceprezident slovenskej barmanskej asociácie

Ľubomír ČUL – predseda barmanskej sekcie Západ

Silvia ŠUCHTOVÁ – členka slovenskej barmanskej asociácie

Ing. Peter TOPORCER - riaditeľ Hotela Titris Tatranská Lomnica

Milan ŠEFC - zakladajúci člen SkBA, majiteľ koliby v Starom Smokovci a Tatranskej kotline, medailista a súťažiaci Gastroprag

Jiří BARTOŇ - generálný komisár CBA

Juraj KORDIAK – Hubert J.E.

Atilla KOVACS – Hubert J.E

 

zdroj a foto: Hubert J.E. Sereď

Aktualizované ( Streda, 30 Apríl 2014 08:43 )
 
Ďalšie články...
Strana 101 z 105

Výrobcovia