Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

O víne

Sauvignon blanc 2015 z vinárstva Babich Marlborough prichádza práve teraz.

 Email  Tlač  PDF

Sauvignon Blanc BabichOchutnajte nový ročník 2015 populárneho Sauvignon blanc z novozélandského vinárstva Babich a oblasti Malborough.

Nakúpite aj v našej predajni : Vinotéka IN MEDIO Hradská 78/B , 821 07 Bratislava 821 07 , tel: 02 4552 3547
www.obchodsvinom.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

BABICH Sauvignon Blanc - Jeden z najpredávanejších Sauvignon Blanc vín z Nového Zélandu na Slovensku. Dlhé a neskoré dozrievanie hrozna počas krátkych slnečných dní a chladných nocí, v kombinácii s rýchlym spracovaním hrozna po zbere a riadenou fermentáciou v nerezových tankoch sa spoločne podieľajú na typickej senzorike tejto skvelej odrody, ktorá sa stala ambasádorom novozélandského vinárstva v celom svete.

Ostrá vôňa zelenej trávy, egrešov a tropického ovocia je doplnená plnou chuťou maracuje a bielych broskýň. Jemné kyselinky sa postarali o výraznú dlhotrvajúcu dochuť. Vychladené výborne chutí ako aperitív na terase a rovnako dobre podporí chuť ľahkých letných šalátov a morských plodov. Najlepšie vychutnáte mladé víno.

Aktualizované ( Pondelok, 31 August 2015 12:36 )
 

Tempranillo a Španielsko patria k sebe

 Email  Tlač  PDF

Jednou z najrozšírenejších odrôd viniča v Španielsku je Tempranillo. Rozšírená je najmä v apeláciách Rioja a Ribera del Duero.

www.obchodsvinom.sk | Hradská 78/B 821 07 Bratislava | tel: 02 4552 3547 | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Názov tejto dorody pochádza zo španielskjeho slova "temprano" čo v španielčine znamená skoro / skorý a býva takmer pravidlom, že hrozno tejto odrody dozrieva v Španielsku skôr ako iné odrody. Jeho názov má v Španielsku aj mnohé synonimá ako Tinto Roriz, Cencibel alebo Tinto Fino.

Odroda tvorí vďaka nízkym kyselinám a vyskoému podielu trieslovín plné krásne rubínové vína v chuti ktorých určite nájdete maliny, slivky a po barikovaní tabak, sladké drievko alebo vanilku. Obvykle sa Tempranillo v Španielsku kupážuje z odrodou Garnacha ale taktiež sa z neho vyrábajú odrodové vína.

Okrem Španielska sa Tempranillo pestuje v Portugalsku, Kanade , USA, Mexiku, Argentíne, Čile a Austrálii.

Tempranillo výborne doplní pečené jahňacie alebo kozie mäso na bilinkách.

ilustračné foto:obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Pondelok, 31 August 2015 11:17 )
 

7. ročník podujatia Deň vo vinohradoch 2015 sa blíži.

 Email  Tlač  PDF

Ochutnáte jedinečné vína v mieste ich zrodu, vo vinohradoch malokarpatských vinárov.

www.obchodsvinom.sk | Hradská 78/B 821 07 Bratislava | tel: 02 4552 3547 | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Po siedmykrát sa otvoria malokarpatské vinice pre všetkých Vás, ktorí ste si zvykli víno vychutnávať počas jarných či jesenných otvorených pivníc – tentokrát však nebudú vŕzgať pánty dverí do malebných pivničiek ale budete cítiť pôdu pod nohami s nádhernými výhľadmi na malokarpatskú krajinu.

Vinári priamo vo svojich viniciach budú ponúkať hrozno a zároveň víno z neho vyrobené. V tento deň sa za skvelým vinohradníckym zážitkom môžete vybrať pešo, autom ale aj na bicykloch.

Navštíviť môžete desiatky viníc od Rače, Svätého Jura, Pezinka, Modry….až po Suchú nad Parnou. Súčasťou vstupenky je aj mapka, ktorá Vám uľahčí vaše putovanie – navštívite Fuksle, Gelnar, Huncpalky, Téglik, Obrperky… Genofond Frankovky v Rači a Slovenský genofond v Šenkviciach – 16 odrôd.

Po prvýkrát Vás privíta lokalita a hon Hofveigarten, ktorý sa ťahá až po mestské hradby Svätého Jura, kde sa na jednom mieste stretnete s obľúbenými jurskými vinármi, ale nielen to – hrať bude cimbalová muzika, pozriete si výstavu fotografií Premena vinohradov, ponúkať sa budú výborné kulinárske špeciality, tie však nebudú len tam.

Počas vinohradníckeho popoludnia ochutnáte Malíkov guláš ale aj guláš z diviny, či podlievaný modranskou frankovkou, šenkvický gerhen, výborné syry a pagáčiky….okrem vína bude možnosť ochutnať frizzante, hroznové mušty či skoré burčiaky. Súčasťou vstupenky bude aj bonus na nákup vína a hrozna. Nenechajte si ujsť jedinečný zážitok a vychutnajte si výborné malokarpatské vína priamo na kopcoch Malých Karpát.

Aktualizované ( Pondelok, 31 August 2015 08:05 )
 

Talianske vinárstvo Castello di Querceto získalo významné ocenenia za Chianti.

 Email  Tlač  PDF

 

Aj na Slovensku populárne vinárstvo z oblasti Chianti Castello di Querceto získalo v poslednom období pozoruhodné ocenenia na významných súťažiach a fórach.

www.obchodsvinom.sk | Hradská 78/B 821 07 Bratislava | tel: 02 4552 3547 | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

CHIANTI Querceto Docg 2014
International Wine & Spirit Competition Bronzová medaila
International Wine Challenge commended

CHIANTI CLASSICO  Castello di Querceto 2014
Berliner Wine Trophy Zlatá medaila

CHIANTI CLASSICO RISERVA Castello di Querceto 2012
Berliner Wine Trophy Zlatá medaila
James Suckling.com 91 bodov

CHIANTI CLASSICO GRAN SELEZIONE Il Picchio 2011
Concours Mondial de Bruxelles Zlatá medaila
Wein-Plus.eu  93 bodov

CHIANTI CLASSICO GRAN SELEZIONE Il Picchio 2012
James Suckling.com 95 bodov

IGT Cignale 2011
James Suckling.com 95 bodov

IGT Sole di Alessandro 2010
James Suckling.com 93 bodov
Wine Advocate 92 bodov

QueRceto Romantic 2009
James Suckling.com 96 points

o vinárstve Castello di Querceto:

Usadlosť Castello di Qurceto sa nachádza medzi zelenými kopcami vo výške 470 metrov, len pár kilometrov od Greve v Chianti. K vinohradníctvu patrí celkom 190 hektárov pôdy, z čoho 60 pripadne na kultivované vinohrady, 10 na olivové háje a zvyšok je zalesnený dubmi a gaštanmi.

Vinárstvo pestuje najmä červené odrody viniča, biele len v obmedzenom množstve. Kry viniča sú za účelom vysokej kvality hrozna veľmi nízko orezávané a ošetrované pokiaľ možno len biologickými prostriedkami.

Celých 60 hektárov viníc je ďalej rozdelených na dvadsať menších políčok, z ktorých všetky sú vystavené optimálnym klimatickým podmienkam. Zámerom Alessandra Francois je oddeliť charakter a osobitosť hrozna z jednotlivých častí vinohradov.

Aktualizované ( Sobota, 29 August 2015 10:15 )
 

Vypočítajte si koľko vína budete potrebovať na oslavu alebo svadbu.

 Email  Tlač  PDF

Pripravujete sa na oslavu narodenín, blíži sa vaše jubileum alebo chystáte svadbu, ale neviete spočítať koľko vína budete potrebova? Môžete si to jednoducho vyrátať prostredníctvom  vzorca.

www.obchodsvinom.sk | Hradská 78/B 821 07 Bratislava | tel: 02 4552 3547 | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Spočítajte si najprv počet osôb, ktoré prídu na vašu oslavu alebo svadbu. Vynásobte toto číslo to počtom hodín vašej oslavy ( ľudia vypijú priemerne jeden pohár vína za hodinu ). Vydeľte to číslom 4 ( toto číslo predstavuje počet pohárov na 1 fľašu ). Výsledok predstavuje počet fliaš ktoré budete na svojej oslave alebo akcii približne potrebovať.

Aktualizované ( Piatok, 28 August 2015 08:28 )
 

Ako chladiť víno ?

 Email  Tlač  PDF

Možností ako chladiť rýchlo a efektívne víno je viac, niektoré sú pre víno erozívne iné menej. Najlepšie si vychladíte vína v chladničke, pokiaľ máte dostatok času.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Biele víno je optimálne vychladené ak má 10 - 12 stupňov, červené obvykle chladíme na 18 - 20 stupňov, sekty a Champagne a sladké vína majú ideálanu teplotu ak sú schladené na 6 - 10 stupňov. Ak čas nemáte môžete použiť niektorý z nasledovných spôsobov.

Chladenie vína ľadom.
Táto technika je veľmi efektívna, ale nevýhodou tohto spôsobu je, že sa víno riedi s ľadom a tak sa stráca jeho vôňa aj chuť. Chladenie týmto spôsobom je síce efektívne ale nedoporučujeme ho.

Chladenie vína "minichladičmi"
Ide o prevažne plastové alebo kovové predmety ktoré môžu vo vnútri obsahovať chladiacu tekutinu. Tieto treba pred použitím umiestniť v mrazničke a aplikovať do pohára. Problém tejto metódy je v tom, že vo víne sa nachádzajú predmety ktoré nie každý gurmán chce vidieť v pohári dobrého vína. Efekt tohto chladenia taktiež nemá veľmi dobrú účinnosť.

Chladenie vína v mrazničke
Pomalý spôsob chladenia v mrazničke je možné urýchliť tak, že omotáme fľašu vo vode namočenou utierkou alebo hrubšou papierovou servítkou. Víno sa vychladí rýchlejšie lebo zvyšky vody na utierke alebo papieri rýchlo v mrazničke zmrznú a udžujú chlad aj chvíľu po tom čo fľašu vyberieme z mrazničky.

Chladenie vína v nádobe s vodou a ľadom
Do nádoby dáme studenú vodu a zasypeme ju ľadom následne celý mix posolíme. Víno postavíme do nádoby hore dnom. Nádobu prikryjeme utierkou. Tento spôsob má v sebe technicky zaujímavé vychytávky. Soľ rozpúšťa ľad rýchlejšie a ten prudko znižuje teplotu vody ktorá ochladzuje fľašu po celom jej povrchu. Ak by ste chladili len ľadom tvalo by to kvôli malej ploche ľadov na fľaši podstatne dlhšie. Pripomíname že fľaša by mala byť celá úplne ponorená. A prečo je hore dnom ? Hrdlo fľaše obsahuje menší objem vína a ten sa rýchlejšie ochladí ako širší spodok fľaše. Ide o vyskúšaný efektívny spôsob chladenia, podmienkou ale je, že musíte mať k dispozícii dostatok ľadu a veľkú nádobu.

Chladenie vína zmrznutým hroznom
Inovatívny spôsob chladenia , ktorý však musíte mať dopredu pripravený. Do mrazničky vložíte hrozno a necháte ho zmraziť. Zmrazené hrozno nasypete do vína a je vychladené. Pokiaľ si viete kúpiť hrozno , rovnakej odrody ako máte víno, tak je to takmer dokonalé.

Chladenie vína zmrznutým vínom
Táto metóda je veľmi jednoduchá a zároveň zujímavá. Nechajte zmraziť v mrazničke vo výrobníkoch na ľad víno, ktoré budete degustovať a pridávajte kocky zmrazeného vína priamo do pohárov.

Aktualizované ( Pondelok, 27 Júl 2015 09:18 )
 

Novinka - Šípkové víno z vinárstva Pereg Modra prichádza na náš trh

 Email  Tlač  PDF

Šípkové víno z vinárstva PEREG Modra prichádza na náš trh v limitovanej edícii.

www.obchodsvinom.sk | Delifood & Wine IN MEDIO Bratislava | tel: 02 4552 3547 | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Víno má krásnu farbu vyzretého koňaku. Jeho vôňa je plná tónov šípok, klinčekov a škorice. Chuť je plná ,intenzívna ,pikantná, pretkaná tónmi korenia a šípok v harmónii s príjemným zvyškovým cukrom, ktorý dotvára komplexnosť tohto unikátneho ovocného vína.

Vychutnajte si ho vychladené na 10°C až 15°C s ľadom, alebo v zime teplé na zohriatie v zimnom období. Skladujte ho pri teplote od 12°C do 15°C.

Aktualizované ( Piatok, 24 Júl 2015 12:53 )
 
Strana 10 z 67


Náš tip


Ročník: 2012
Oblasť: Weinviertel
Krajina: Rakúsko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 12 %

€11.90

Ročník: 2013
Oblasť: Južnoslovenská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.5 L
Alkohol: 12 %

€13.95

Ročník: 2011
Oblasť: Vinodol
Krajina: Slovensko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 13 %

€14.38

Výrobcovia