Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

O víne

Karpatská perla - druhé naj zahraničné vinárstvo Prague Wine Trophy 2015

 Email  Tlač  PDF

karpatska perlaV 4. kole medzinárodnej súťaže Prague Wine Trophy získalo ľadové víno Veltlínske zelené 2011 neuveriteľných 93 bodov.

www.obchodsvinom.sk | Deli & Wine -  IN MEDIO , Hradská 78/B , 821 07 Bratislava | tel: 02 4552 3547 | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Ako najvyššie hodnotené víno celej kategórie prírodne sladkých vín bolo ocenené titulom Prague Wine Champion. Zlaté medaily priniesli v kategórii Veltlínske zelené oba ročníky 2013 a 2014 – VARIETO Veltlínske zelené 2013 a VARIETO Veltlínske zelené 2014.

Medzi slovenskými vlašákmi vybojoval zlato Rizling vlašský 2014 z novej kolekcie vín KARPATSKÁ PERLA. Striebornou medailou bolo v kategórii červených jednoodrodových vín ocenené VARIETO Alibernet 2011. KARPATSKÁ PERLA sa po všetkých štyroch kolách deviateho ročníka súťaže stala druhým najúspešnejším zahraničným vinárstvom. Na prvom mieste sa umiestnilo vinárstvo z Californie, Francis Ford Coppola Winery. Tretie miesto obsadilo Vina Errazuriz z Chile. Keďže Karpatská perla mala v roku 2015 priemer troch najlepších vín až 90,67 boda, dostala sa medzi najlepšie päťhviezdičkové vinárstva.

V poslednom kole súťažili vína v kategóriách Sauvignon, Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Merlot, Sangiovese, prírodne sladké vína, červené jednoodrodové vína iných odrôd ako v doterajších kategóriách a Champagne. Prague Wine Trophy organizuje časopis Víno Revue. Pozostáva zo štyroch kôl, ktoré sú rozdelené do kategórii podľa odrôd.

Vína sú v súťaži hodnotené porovnávacou metódou. Hodnotitelia majú pri nej nielen viac času na porovnávanie vzoriek, ale môžu sa k vínam aj opakovane vrátiť, nemusia vsádzať pri hodnotení iba na prvý dojem. Okrem toho si členovia komisie majú možnosť porovnať svoje výsledky a povedať si svoj názor na hodnotené vína. Ocenené vína bude možné ochutnať na Galadegustácii medailových vín Prague Wine Trophy 22. januára 2016 v Jalta Boutique hoteli v Prahe.

Aktualizované ( Utorok, 03 November 2015 21:46 )
 

Mladé slovenské vína ročníka 2015, ochutnajte ich u nás ...

 Email  Tlač  PDF

Mlade vino Chateau Topolcianky Vinári, ale aj vinárski nadšenci sa vždy tešia na prvý novembrový pondelok. Sú zvedaví,  aké nové chute a tajomstvá im prináša aktuálny ročník.

Mladé vína 2015 si môžete objednať alebo kúpiť aj vo Vinotéka & Deli | Hradská 78/b, Bratislava 2 | tel: 02 4552 3547 | www.obchodsvinom.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Mladé vína majú špecifické čaro a osobitosť, ukrývajú v sebe totiž ľahkosť,  sviežosť a jemnú ovocnosť. Od 2. novembra ponúkame tradične overené odrody – Irsai Oliver, Veltlínske zelené skoré, Bouvierovo hrozno, Merló, Svätovavrinecké a Modrý Portugal.

Irsai Oliver - mladosť prezrádza jemná, bielo - žltastá farba.  Víno má výraznú muškátovo korenistú vôňu. Chuť je ľahká, ovocná s pomerne mohutnou štruktúrou a korenistou dochuťou.

Veltlínske červené skoré - vyznačuje sa ľahkou, bledožltou farbou. Buket je príjemnou zmesou kvetinových tónov, jabĺk a egrešov. Chuť je  svieža s dlhoznejúcou jemnou  kyselinkou.

Bouvierovo hrozno - kríženec odrôd Burgundského bieleho so Silvánskym zeleným. Reduktívna ovocná vôňa a ľahká, svieža chuť príznačná pre panenskú úrodu hrozna.

Svätovavrinecké - ružové víno - má nádhernú svetlo ružovú farbu pripomínajúcu bledo sfarbené pivonky. Pre víno je špecifický príjemný ovocný buket zrelých, záhradných jahôd a malín, ktoré sa objavujú aj v sviežej chuti vína.

Merló - ružové víno - sýta ružová farba s červeným odleskom. Víno má intenzívnu čerešňovú arómu, ktorá ovláda aj sviežu chuť.

Modrý Portugal - v pohári má čarovný rubínový odtieň s fialovou iskrou. Víno je ľahké, ovocné a dobre štruktúrované. Buket sa prelína v slivkovo čerešňových  tónoch so štipkou horkej čokolády. Chuť je svieža so záverom jemných trieslovín.

foto: vinotop

Aktualizované ( Utorok, 03 November 2015 09:41 )
 

AWC Vienna 2015 - poznáme výsledky jednej z najväčších vinárskych súťaží sveta

 Email  Tlač  PDF

Tento rok sa jedna z najväčších vinárskych súťaží na svete AWC Vienna konala už po 12-ty krát. Do súťaže bolo prihlásených 11611 vín ktoré predstavilo 1700 producentov zo 40 krajín sveta.

www.inmedio.sk | Vinotéka & Deli IN MEDIO , Hradská 78/B, 821 07 Bratislava, tel: 02 4552 3547 , Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Za najúspešnejšie slovenské vinárstvo na súťaži označili uporiadatelia podľa výsledkov Chateau Topoľčianky. Získali tri zlaté medaily a 5 streiborných.

Zlatú medailu získali
ALIBERNET
– výber z hrozna ročník 2013 kolekcia RETRO
RULANDSKÉ MODRÉ
– bobuľový výber ročník 2013 kolekcia RETRO
DEVÍN
-  výber z hrozna ročník 2014 rada KEGLEVICH

Strieboré medaily si odnášajú
ALIBERNET
výber z hrozna ročník 2012
FRANKOVKA MODRÁ
– slamové víno ročník 2013
TRAMÍN ČERVENÝ
– slamové víno ročník 2013
CALIBER
– značkové víno ročník 2011
SEKT 1933 ROSÉ
– ročník 2011

Karpatskej perle sa tento rok sa podarilo získať jednu zlatú a 6 strieborných medailí. Zlatou medailou boli odmenené vína od 90 bodov. Zlato priniesla sladká novinka, ružové ľadové víno Zweigeltrebe 2012. Ľadové víno ako rosé vyrobilo vinárstvo po prvýkrát. Po dlhšom zrení sa v ňom prejavili všetky jeho kvality. Vo vôni pripomína sušené ďatle a figy. Chuťové poháriky opantajú intenzívne ovocné tóny a chuť jahodového kompótu.

Strieborné medaily získali na AWC Vienna vína ohodnotené od 87 do 89,99 bodov. Striebornou medailou bolo ocenených 6 vín z Karpatskej perly: Rizling vlašský 2014, Pinot Blanc/Pinot Noir/Chardonnay 2014, JAGNET Muškát moravský 2014, VARIETO Rizling rýnsky 2013, polosladké, VARIETO Rizling rýnsky 2013 a 4 ŽIVLY červené 2011.

Až 21 zlatých medailí, získali slovenské vína na tohtoročnej AWC Vienna. Do tohto ročníka AWC Vienna bolo prihlásených 274 vín zo Slovenska.  Slávnostné odovzdávanie cien najúspešnejším vinárom sa konalo 25. októbra 2015 na galavečeri „Galla Nacht des Weines“ vo viedenskej radnici. Počas podujatia mali hostia možnosť ochutnať výber ocenených vín od samotných vinárov.

Aktualizované ( Pondelok, 26 Október 2015 13:45 )
 

" Božolé 2015 " alebo Baujolais 2015 - slávnosť mladého vína privítame aj na Slovensku

 Email  Tlač  PDF

Beaujolais - BozolePre milovníkov francúzskeho sviatku mladého vína - Beaujolais alebo " Božolé ", je každoročný príchod tohto mladého vína a jeho degustácia, niečo ako výročie.

Objednajte si vaše Beaujolais - Božolé do 25.10.2015 na | www.obchodsvinom.sk | Deli & Víino IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B | tel: 02 4552 3547 | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Všetci si uvedimíme, že sme o rok starší a že to bolo mimoriadne fajn, že sme mohli ochutnať aj tento ročník jedného z najznámejších a najoslavovanejších francúzskych vín. Baujolais alebo ak chcete "Božolé" nie je víno na dlhé večery, ale na pitie po dúškoch.

Je svieže, mladé , v chuti až čerešňové, plné, iskrivé a mohli by sme ho určite nazvať určite aj viacerými prívlastkami. Ak ste mali možnosť ochutnať aj tento ročník 2015, potom ste otvorili jednu zo 65 miliónov fliaš, ktoré sa distribuujú po celej našej planéte.

Pekný večer s Beaujolais prajeme všetkým milovníkom tohto každoročného obradu. Ak ho ešte nemáte , tak si ho môžete u nás objednať alebo na predajni kúpiť sviatok Beaujolais trvá totiž 3 dni.

zdroj a foto: obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Streda, 07 Október 2015 17:00 )
 

Talianske vinárstvo Duemani získalo od Wine Advocate - Robert Parker vynikajúce hodnotenia.

 Email  Tlač  PDF

DuemaniV týchto dňoch prichádza aktuálne honotenie toskánskych vín renomovaného Roberta Parkera z Wine Advocate.

Vína z vinárstva Duemani, Tenuta Nuova a Polvanera nakúpite aj u nás - www.obchodsvinom.sk | predajňa: Hradská 78/B 821 07 Bratislava | tel: 02 4552 3547 |  Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Mimoriadne priaznivé hodnotenia získali vína z vinárstva Duemani, kde ich šesť prémiových produktov z ročníkov 2011 až 2013 získalo 90 a viac bodov zo 100 bodového rebríčka, čo predstavuje unikátny úspech.

92 bodov - Altrovino 2012

93 bodov - Altrovino 2013

94 bodov - Cabernet Franc 2012

93 bodov - Cabernet Franc 2011

94 bodov - Duemani Suisassi 2011

93 bodov - Duemani Suisassi 2012

Zaujímavosťou je aj aktuálne hodnotenie z talianskeho denníka Corriere Dela Sierra, kde bolo označených top 50 vín z Talianska. Vinárstvo Duemani sa nachádza na fantastickom 3. mieste, Casanova di Neri - Tenuta Nuova na 19. priečke a Polvanera obsadila 47. miesto.

foto: Tenuta Nuova

Aktualizované ( Utorok, 06 Október 2015 13:09 )
 

Koľko vína budete potrebovať na párty, oslavu alebo svadbu ?

 Email  Tlač  PDF

Pripravujete sa na oslavu svojich narodenín, blíži sa vaše jubileum, chystáte svadbu alebo firemnú oslavu či inú udalosť, ale neviete vypočítať koľko vína budete potrebovať? Overený vzorec na výpočet vám uľahčí rozhodovanie.

www.obchodsvinom.sk | predajňa: Hradská 78/B 821 07 Bratislava | tel: 02 4552 3547 | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Pripravte si počet osôb , ktoré na oslavu príde. Odpočítajte ľudí , ktorí nebudú piť víno. Výsledné číslo vynásobte počtom hodín vašej oslavy ( ľudia vypijú priemerne jeden pohár vína za hodinu ). Vydeľte to číslom 4 ( toto číslo predstavuje počet pohárov na 1 fľašu ). Výsledok predstavuje počet fliaš ktoré budete na svojej oslave alebo akcii približne potrebovať.

Skúsenosti ukazujú, že pomer vín býva 60 : 35 : 5 teda 60 % bude bielych vín z toho 35 % bude červených a 5 % ružových. Doporučujeme, aby všetky vína okrem ružových boli suché. Tento pomer nie je univerzálny a môže sa samozrejme meniť podľa preferencií zúčastnených.

Aktualizované ( Pondelok, 25 Január 2016 15:07 )
 

Vinárstvo Mavín - Martin Pomfy s titulom šampióna za Cabernet Sauvignon z Prague Trophy 2015

 Email  Tlač  PDF

Mavin Cabernet Sauvignon Martin PomfySkvelá správa prišla na Slovensko z prémiovej českej súťaže PRAGUE TROPHY 2015. Vinárstvo Mavín - Martin Pomfy získalo titul šampióna za svoj Cabernet Sauvignon 2011 Selection, bobuľový výber .

www.obchodsvinom.sk | Deli & Víino IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B | tel: 02 4552 3547 | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Cabernet Sauvignon 2011 , strekovský vinohradnícky rajón, Jasová. Víno má intenzívnu červenú farbu z tehlovým odleskom. V aróme vína nájdeme prezreté zosušené čierne bobuľové ovocie, fialkový kvet, puncový tón, praženú kávu a čokoládu. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, je plná, dlhá, potenciálna, sľubujúca dlhovekosť.

Aktualizované ( Štvrtok, 24 Spetember 2015 14:45 )
 
Strana 9 z 67


Náš tip


Ročník: 2011
Oblasť: Znojemská
Krajina: Česko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€9.30

Ročník: 2006
Oblasť: Toskánsko
Krajina: Taliansko
Objem: 0,375 L
Alkohol: 11.5 %

€42.00

Ročník: 2010
Oblasť: Malokarpatská vinohradnícka
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 11.5 %

€13.90

Výrobcovia