Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

O víne

Toskánske poklady - vína z talianskeho vinárstva Frescobaldi.

 Email  Tlač  PDF

Vinárstvo rodiny Marchesi de' Frescobaldi má tradíciu dlhú sedemsto rokov. Patrí medzi najvýznamnejšie vinárstva Toskánska i celého Talianska. Už tridsať generácií sa venuje výrobe vína na viac než 1 000 hektároch viníc.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Rodina Frescobaldi v každej dobe vedela, ako sa rozvíjať. Šťastne spájali skúsenosti a inovácie, dali život vínam, ktoré sa vyznačujú charakteristickými črtami zreteľne reflektujúce svoj "terroir".

Tradícia, dokonalá znalosť prostredia a kontrola prvotných surovín umožňujú rodine Frescobaldi zaručiť kvalitatívnu stálosť a osobitosť svojich vín. Hoci firma zažila v priebehu rokov nespočetné množstvo zmien, vlastníctvo sa nezmenilo a ešte i dnes patrí rodine Frescobaldi. 

Sídlo spoločnosti sa nachádza v centre Florencie v Paláci Frescobaldi. Ako jedna z najväčších a najrozsiahlejších európskych vinárskych firiem vlastní Frescobaldi deväť usadlostí, ktoré sa nachádzajú v oblastiach vhodných ku výnimočným formám kultivácie. Jednotlivé statky pôsobia samostatne, nezávisle a svoju produkciu si prísne kontrolujú. To umožňuje výrobu ušľachtilých vín DOC, DOCG a IGT . Z usadlostí - Remole, Castiglioni, Valiano, Corte e Sante Santa Maria, Castello di Pomino, Nipozzano a CastelGiocondo pochádzajú vína najväčšej hodnoty.

Filozofia, ktorá po roky charakterizuje vinohradnícku činnosť Frescobaldi, sa zakladá na zhodnotení odrôd z vlastných viníc a tkvie v presvedčení, že kvalita výrobku pochádza predovšetkým z vinice. Podľa Frescobaldi terroir, čiže nerozlučné spojenie prostredia, vinice, podnebia a ľudskej účasti, dáva vzniknúť kvalitným vínam.

Rodina Frescobaldi zaujala vedúce postavenie na vinárskom poli vďaka schopnosti hľadať a inovovať, vďaka ktorej tiež získala najdlhšie skúsenosti v pestovaní odrôd Chardonnay, Cabernet, Merlot a Pinot v Toskánsku. Môže sa pochváliť tým, že bola medzi prvými vinárskymi podnikmi, ktoré sa zamerali na vinice a pri výrobe vína zaviedli používanie ocele a duba. Marchesi de'Frescobaldi je špičkové moderné vinárstvo s najdlhšou tradíciou v Toskánsku, ktorého vína sú pre svoju kvalitu a osobitosť známe po celom svete.
zdroj: infoline/in medio/provino
foto: Frescobaldi

Aktualizované ( Streda, 30 Apríl 2014 08:45 )
 

Giuseppe Quintarelli - Valpolicella, Amarone a Recioto , kultové vína z Talianska v Bratislave

 Email  Tlač  PDF

quintarelli vinoGiuseppe Quintarelli tak ako jeho predkovia sa celý svoj život venuje pestovaniu vínnej révy a výrobe exkluzívnych vín, ktoré poznajú priaznivci po celom svete. Quintarelli vyrába svoje mýtické Amarone, Recioto a kultové víno Alzero. Vinár je absolútnym tradicionalistom a vyrába vína v duchu svojich predkov. Vína toho výrobcu zdobia jeho vlastnými rukami písané etikety a to im tiež dodáva pečať originality a výnimočnosti.

Aktualizované ( Streda, 30 Apríl 2014 08:40 ) Čítať ďalej...
 

Víťaz súťaže Horeca Víno Someliérov 2010 je Chardonnay 2009 z vinárstva Elesko.

 Email  Tlač  PDF

Víťazom prestížnej súťaže Horeca Víno someliérov ktorej vyhlásenie prebehlo v utorok 30.11.2010 v hoteli GATE ONE sa stalo Chardonnay barrique výber z hrozna 2009 od spoločnosti Elesko a získalo v hodnotení 93,67 bodu.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

V súťaži sa uchádzalo o medaily viac ako 220 vzoriek vín z pätnástich krajín sveta. Ocenenie si prevzal osobne Nigel Davis winemaker zo spoločnosti Elesko wine park.

Veľmi pekné umiestnenie získal Merlot od spoločnosti Montes a zároveň sa stal víťazom kategórie s hodnotením na úrovni 88,67 bodu. Taktiež Alibernet ročník 2008 od spoločnosti Elesko sa stal víťazom kategórie s bodovým ohodnotením 90,33 bodu.

Už tradične prestížne miesta zaujímajú vína od spoločnosti J & J Ostrožovič, ich Muškát žltý 2009 hrozienkový výber dostal 93 bodov a tým mu patrí veľká zlatá mediala a taktiež prvenstvo v kategórii.

Príjemným prekvapením bolo umiestnenie Tramínu Červeného ročník 2009 z pivnice Tibava , ktor získalo zlatú medailu v kategórii slamových vín.

Piaty ročník súťaže ukázal, že kvalita vín na slovenskom trhu rok od roku stúpa. Slovenské vína sa presadzujú aj medzi svojimi zahraničnými konkurentmi stále viac a to je potešiteľný trend.

Vína od spoločnosti Elesko môžete nakúpiť aj vo vionotéke IN MEDIO na Hradskej ulici 78/B v Bratislave, tel: 02 4552 3547. www.inmedio.sk
zdroj a foto1 : infoline
foto 2 : Elesko

Aktualizované ( Streda, 30 Apríl 2014 08:44 )
 

Pasta Romagna talianska dobrota Vám bude chutiť s vínom Tancredi od sicílskej Donna Fugaty.

 Email  Tlač  PDF

Rozhodli sme sa spojiť dobré jedlo a vinikajúce víno a preto začneme tým že si otvoríme fľašu Tancredi od vinárstva Donna Fugata a ochutnáme ho aby sme si varenie spríjemnili .

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Kým sa nám víno bude otvárať a prevzdušňovať môžeme začať variť ale najprv si prejdime charakteristiku toho sicílskeho pokladu. Obrázok na etikete tohto vína odkazuje na vinárstvo v Contessa Entellina umiestneného na oblaku ako vo fatamorgáne.

Víno je excelentnou kupážou odrôd Nero d´Avola a Cabernetu Sauvignon. Obidve odrody sú zberané počas septembra na usadlosti v Contessa Entellina. Víno dozrieva vo francúzskych barikových sudoch, ktoré sú vždy z polovice úplne nové 12 -14 mesiacov a následne minimálne 10 mesiacov vo fľašiach.

 

Dve odrody sa v tomto excelentnom víne spája v skvelom štýle. Cabernet dodáva odrode Nero d´Avola dotyky mäty a obohacuje ju dodatočnou vôňou. Tóny sladkého dreva, kakaa, čerešní a čučoriedok kontrastujú s grafitovo lahodným pozadím. V chuti je dobre štruktúrované, plné s veľmi silnou chuťou. Odporúčame podávať ku králikovi, dozretým syrom a pečenému mäsu. Najlepšie je víno podávať pri teplote 18°C do veľkých a vysokých kalichov. Víno pred podávaním odporúčame dekantovať.

Predstavme si aj recept Pasta Romagna


Na jeho prípravu použijeme nasledovné suroviny :

Cestoviny – Fussili alebo iné ktoré máme k dispozícii
hríby čerstvé lebo zavárané poprípade nakladané v oleji
strúhaný 45 % tný syr
kuracie stehná bez kože alebo prsia

lyžica oleja
brokolica
parmezán
šlahačka

 

Uvaríme v slanej vode cestoviny ako taliani hovoria aldente , dôležité je aby sa nerozvarili. Potom nastrúhame syr , pokrájame huby a mäso nakrájame na kocky. Na panvici opražíme nakorenené mäso pridáme do neho huby brokolicu a nakoniec pridáme gorgonzolu alebo syr s modrou plesňou a prilejeme aj šlahačku tak aby sa všetky ingrediencie spojili. Jedlo jemne posypeme postrúhaným syrom a pridáme cestoviny a zamiešame.

Jedlo vložíme do zapekacej misy a predtým posypeme strúhaným syrom a dáme do rúry zapiecť až sa syr roztopí a vytvorí na povrchu jednoliaty celok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedlo posypeme na tanieri strúhaným parmezánom a môžeme ho vychutnávať so sicílskym Tancredi. Prajeme Vám pekný gastronomický zážitok.

Víno Tancredi ako aj ďalší sortiment z vinárstava Donna Fugata dostanete aj vo vinotéke IN MEDIO v Bratislave na Hradkej ulici 78/B , 821 07 Bratislava 214, tel: 02 4552 3547

 

Aktualizované ( Streda, 30 Apríl 2014 08:45 )
 

Chateau Belá perla na juhu Slovenska

 Email  Tlač  PDF

V malebnom prostredí na kopci v dedinke Belá len 10 kilometrov od Štúrova sa nachádza prekrásne zrekonštruovaný kaštieľ ktorý môžete navštíviť pri vašich jesenných potulkách po južnom Slovensku.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Pokiaľ vám to počasie dovolí uvidíte prekrásne zrekonštruovaný kaštieľ s príjemnou reštauráciou vo vnútri a okolie zaliate jesenným slnkom , vinicami a nádherne zvlnenými poliami.

História kaštieľa

Kaštieľ bol postavený spolu s kostolom, ktorý je jeho súčasťou v rokoch 1732 až 1755. Prešiel mnohými vlastníckymi zmenami , až nakoniec ho v r. 1909 kúpil barón Adolf Ullman a po ňom zdedil jeho syn Juraj, bývalý guvernér rakúsko-uhorskej národnej banky .


Po roku 1945 slúžil kaštieľ na rôzne účely , ako väznica, neskôr ako učňovská škola , sklad nábytku a farieb, ktorý napáchal veľké škody na pivničných priestoroch kaštieľa. Pri rekonštrukcii bolo nevyhnutné vyviezť tony hliny z podlahy a zbrúsiť tehlovú klenbu pivnice.

 

Záujem o reštitúciu schátralého kaštieľa prejavila barónka Alžbeta, dcéra Juraja Ullmana, resp. jej dcéra Ilona. Keďže sa im nepodarilo preukázať, že sú osoby oprávnené, kaštieľ kúpili. Na jeho rekonštrukciu použili 1,4 mld Sk. Interiéry ako aj exteriéry boli obnovené na základe dobových fotografii a spomienok pamätníkov.

Etapa rekonštrukcie kaštieľa a jeho prekrásnych priestorov , záhrady je viac menej ukončená. Vo vnútri kaštieľa sa nachádza špičkovo zariadená kuchyňa, veľká sála tzv. Orangeria . Je tu vybudovaný bar a priestranné hotelové izby. Plánovaná je tu aj výstavba 18 jamkového golfového ihriska, poľovného revíru a rybníka.


Produkcia vín v Belej

Súčasťou rekonštrukcie bola aj prekrásna vínna pivnica klenbového charakteru, vybudovaná už v r. 1742.

 

V tejto pivnici kraľuje vinár Ing. Miroslav Petrech – pivničný majster vinárstva Chateau Belá, založeného v r. 2000, ktorý sa najviac zaslúžil o dobré meno vín z tejto oblasti.

Spolu s Egonom Mullerom, známym vinárom z Porýnia z obce Wiltingen, ktorý sa špecializuje na odrodu Rizling rýnsky sa podieľajú na výrobe skvostých vín.

Hoci je Miroslav Petrech pôvodom z Bošácej, viac ako slivovica ho zaujalo víno. Hospodári najmä na Suchom vrchu na 80 hektárovom vinohrade. Časť hrozna sa spracuje vo vlastnej technológii a o zvyšok suroviny sa podelia vinári ako: Mrva a Stanko, Ladislav Šebo , Pavelka či Matyšák.


Na Slovensku a vo svete je známy jeho Rizling Rínsky najmä ročník 2001 , ktorý dostal mnoho ocenení v zahraničí. O jeho kvalitách svedčí 12 zlatých medailí.

 

Ochutnanie vín z Belej spojené s príjemným posedením nad dobrým jedlom na terase alebo vo vnútri v reštaurácii vás presvedčí o tom, že cesta za poznaním tejto zaujímavej časti Slovenska stála za to.

V prípade ak chcete ochutnať výnimočné vína zo Chateau Belá nájdete ich aj vo vinotéke IN MEDIO v bratislavskej Vrakuni na Hradskej ulici 78/B . tel: 02 4552 3547
autor a foto: vs/tr/infoline

Aktualizované ( Streda, 30 Apríl 2014 08:44 )
 

Dufouleur Pére & Fils - Beaujolais Noveau – Tradične pekné "Božolé"

 Email  Tlač  PDF

Tohtoročný Deň „božolé“ máme za sebou a tak môžeme hodnotiť víno ktoré nás oslovilo. Výrobca Dufouleur Pére & Fils ponúkol tento rok naozaj veľmi pekné “božolé” tradične vyrobené z odrody Gamé a pripravené práve na konzumáciu tretí novembrový štvrtok teda 18.11.2010.

Napriek tomu, že “božolé” je ako sa hovorí víno jedného dňa môžeme ho pokojne ochutnávať aj po tomto dátume. Tieto vína majú istý potenciál vyzretia vo fľaši a tak si ich môžeme dopriať aj niekoľko mesiacov po tomto termíne. Ide predovšetkým o vína ľahké s tradičnou vôňou bobúľ a nového vína a chuťou až s náznakmi čerešní.

Aktualizované ( Utorok, 30 November 2010 10:47 ) Čítať ďalej...
 

Tokaj - Slnko ukryté vo fľaši.

 Email  Tlač  PDF

Výroba tokajských vín na Slovensku má dlhú tradíciu a tomu zodpovedá aj špičková kvalita produktov ktoré nachádzame na trhu. Spoločnosť Tokaj & Co. je pokračovateľom tradície výroby týchto produktov a predstavuje na trhu tokajské vína ktoré boli ocenené mnohými medailami zo súťaží doma a vo svete.

Aktualizované ( Nedeľa, 28 November 2010 15:05 ) Čítať ďalej...
 
Strana 66 z 67


Náš tip


Ročník: 2013
Oblasť: Malbotrough
Krajina: Nový Zéland
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€13.90

Ročník: 2010
Oblasť: Malokarpatská - Modra
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€13.86

Ročník: 2012
Oblasť: Tokaj
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€9.90

Výrobcovia