Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

O víne

Oslávte Svetový deň MALBEC-u | Malbec World Day | 17. apríl 2016 aj vo vinotéke IN MEDIO Bratislava

 Email  Tlač  PDF

17. apríla sa každoročne oslavuje Svetový deň Malbecu - „Malbec World Day“.  Po prvý krát sa oslavu rozhodla usporiadať v roku 2011 Asociácia argentínskych vinárov  - Wines of Argentina, na počesť najslávnejšej odrody tejto krajiny - Malbecu.

Vína odrody MALBEC si môžete objednať na e-shope www.obchodsvinom.sk | alebo kúpiť v predajni Wine & Deli IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Argentína je najväčším producentom odrody Malbec na svete a práve preto sa Malbec stal národnou odrodou, ktorá sa pestuje prakticky vo všetkých vinárskych oblastiach krajiny.

V Argentíne si Malbec našiel výborné klimatické a pôdne podmienky a aj preto sa stal obľúbenou a prémiovou odrodou.

17. apríl je teda na celom svete sviatkom spojeným s touto odrodou. Osláviť ho môžete aj vy, samozrejeme s Malbecom.

MALBEC:

Malbec je uznávanou odrodou na celom svete, je to réva, ktorá bola známa už v časoch rímskej ríše. Ako jedna zo šiestich odrôd je uznaná na výrobu červených cuvée vín v známom francúzskom Bordeaux. Odroda Malbec je známa aj pod menami Cot de Bordeaux , Cahors ,Auxerrois, Cot. Predpokladá sa , že pôvodne pochádza z oblasti Cahors, ktorá sa nachádza na juhozápade Francúzska

Malbec svojou príťažlivou purpurovou farbou, nízkymi kyselinkami , prekrásnymi tanínmi, ktoré tvoria spolu náderné telo vhodne dopĺňajú napríklad steaky, ktoré sú doménou Argentíny.

Aktualizované ( Utorok, 15 Marec 2016 10:53 )
 

Deň modranských pivníc, Sobota, 9. Apríl 2016, od 13:00 do 22:00

 Email  Tlač  PDF

den modranskych pivnicPríďte v sobotu, 9. apríla 2016, do malebného mestečka Modra ochutnať to najlepšie čo je v ponuke. Pochutnáte si nielen na výbornom víne, ale aj na špecialitách, ktoré si pre Vás pri tejto príležitosti domáci výrobcovia pripravili. V jedinečnej atmosfére prežite s priateľmi, či rodinou príjemné sobotné popoludnie.

Wine & Deli IN MEDIO Hradská 78/B, 821 07 Bratislava | tel: 02 455 23547 | www.obchodsvinom.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Tento rok na Vás bude čakať 39 vinárov, starobylé pivnice a v nich neopakovateľné vína ročníka 2015.

K lístku, tak ako po minulé roky, dostane každý návštevník profesionálny degustačný pohár, katalóg s orientačnou mapou vrátane kompletného zoznamu vinárov a nimi ponúkaných vín a taštičku na pohár.

Návštevník podujatia bude mať k dispozícii v rámci vstupenky v cene 26 € 60 degustačných lístkov v hodnote á 20 centov (spolu 12 €), ktoré bude používať u vinárov ako platidlo za každú naliatu vzorku. Za jednu degustačnú vzorku s objemom 0,03 l sa vinárovi odovzdá jeden degustačný lístok, pričom jedinou výnimkou sú prírodne sladké vína, keď sa za ich degustáciu odovzdá väčší počet lístkov. V praxi to znamená, že každý návštevník môže v pivniciach ochutnať až 60 vzoriek vína. Lístky, ktoré návštevník neminie pri degustovaní, môže u ľubovoľného vinára vymeniť za fľašu(e) vína podľa hodnoty zostávajúcich lístkov. Tento systém pomáha pozdvihnúť kultúrnosť nášho podujatia a samotným vinárom aspoň v malej miere odpláca ich neľahkú prácu pri pestovaní hrozna a výrobe vína.

Jednorazový bonus na nákup vína v hodnote 4 €, ktorý sa osvedčil už v minulom roku, môže návštevník uplatniť u ľubovoľného vinára.

Počas celého podujatia bude po 10-kilometrovom okruhu jazdiť pivničný autobus, ktorý má zabezpečiť Vašu bezpečnosť a pohodlie pri presune medzi jednotlivými pivnicami.

Dúfame, že prijmete naše pozvanie a 9. apríla 2016 sa v Modre všetci spoločne stretneme v družných rozhovoroch pri pohári dobrého vína.

zdroja foto: modranskepivnice.sk

Aktualizované ( Pondelok, 07 Marec 2016 17:18 )
 

Vychádza kniha o slovenskom víne Slovak Wine Guide Vladimíra Hronského

 Email  Tlač  PDF

Slovak wine guideKnižná publikácia Vladimíra Hronského SLOVAK WINE GUIDE v angličtine práve vychádza. Publikácia, ktorá by ponúkla ucelenejší pohľad na slovenské vína v anglickom jazyku, na knižných pultoch doteraz chýbala. Aj preto si o pár týždňov budete môcť kúpiť sprievodcu, ktorého cieľom je sprostredkovať užitočné informácie o slovenských vínach a ich výrobcoch.

Wine & Deli IN MEDIO Hradská 78/B, 821 07 Bratislava | tel: 02 455 23547 | www.obchodsvinom.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Úvodné kapitoly autor venoval vinohradníctvu a vinárstvu Slovenska, vinohradníckym oblastiam i najpestovanejším odrodám viniča na našom území. Čitateľ sa v nich dozvie, ako vyrábajú vína profesionáli, ako sa naše vína označujú a čo o nich prezrádzajú etikety na fľašiach.
Hlavnú časť sprievodcu tvoria profily 50 slovenských vinárstiev a ich vín. Autor v nich predstavuje vinárov, ktorí sú zaujímaví nielen z hľadiska objemu, ale aj kvality vyrábaného vína.

Každý profil vína obsahuje tieto údaje: názov vína, ročník, odrodové zloženie v prípade akostných značkových vín, klasifikáciu podľa pôvodu a kvality hrozna, zatriedenie podľa obsahu zvyškového cukru, objem vyrobeného vína v litroch, objem fľaše. Ďalej poskytuje orientačné informácie o cene vína podľa maloobchodnej ceny odporúčanej výrobcom, číslo výrobnej dávky degustovaného vína a obsah alkoholu. Degustačný komentár, štýl vína, potenciál zrenia vo fľaši a hodnotenie kvality vína autor (ktorý je renomovaným odborníkom na degustáciu vína) doplnil na základe vlastnej senzorickej analýzy.

Publikácia prináša výber 365 najzaujímavejších vín, ktoré reprezentujú súčasné slovenské vinárstvo. Vo väčšine vínnych bedekrov sú vína zoradené do rebríčka kvality podľa celkového počtu bodov získaných pri hodnotení, autor sa však rozhodol pre tematické usporiadanie. Ponúka prehľad najlepších ročníkov z najpestovanejších tradičných a novovyšľachtených odrôd viniča, členených podľa farby a vinifikačných metód použitých pri ich výrobe. Osobitné kolekcie tvoria vína rešpektujúce terroir, inovatívne vína, cuvée, klasické tokajské vína, biovína a šumivé vína.

Gurmáni, someliéri, ale aj samotní vinári môžu načerpať inšpiráciu v kapitole Slovenské syry a víno. Predstavuje v nej výber mliekarenských výrobkov, ktoré spojil s optimálnymi kategóriami vína, ale aj s konkrétnymi vínami do spoločného menu.

Nová publikácia určite osloví širokú verejnosť, od someliérov cez distributérov, majiteľov reštaurácií až po návštevníkov vínnych ciest a všetkých
priaznivcov slovenského vína, ako aj tých ktorí sa ešte so slovenským vínom nemali česť prakticky zoznámiť. Budeme sa s ňou stretávať pravidelne v aktualizovaných vydaniach.
zdroj a foto: enovia

Aktualizované ( Pondelok, 07 Marec 2016 06:56 )
 

Vinárstvo MAVÍN - Martin POMFY prináša 7 medailí z Vinalies Internationales Paris 2016

 Email  Tlač  PDF

mavin martin pomfyNa jednej z najprestížnejších svetových súťaží získali vína z produkcie Martina Pomfyho 2 zlaté a 5 strieborných medailí.

Wine & Deli IN MEDIO Hradská 78/B, 821 07 Bratislava | tel: 02 455 23547 | www.obchodsvinom.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Zlatou medailou boli ocenené Cabernet Sauvignon CS2 a Pinot Noir vzh 2012.

Strieborné medaily získali Chardonnay vzh 2015, Veltlínske zelené nz 2015, Rulandské šedé vzh 2013, CSM - Cabernet sauvignon - Merlot 2012, Pinot Noir vzh 2011

 

Slovenské vína mimoriadne úspešné na Vinalies Internationales Paris 2016

 Email  Tlač  PDF

Vinalies Internationales ParisV týchto dňoch skončil vo Francúzsku 22 ročník prestížnej súťaže Vinalies Internationales Paris 2016, ktorý potvrdil mimoriadne kvality slovenských vinárov a vinohradníctva. Slovenské vína získali v ťažkej konkurencii fantastických 55 medailí.

Wine & Deli IN MEDIO Hradská 78/B, 821 07 Bratislava | tel: 02 455 23547 | www.obchodsvinom.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Táto prestížna súťaž sa koná pod záštitou francúzskych enológov od roku 1994. Súťažný maratón trval od 26 februára do 1 marca 2016 a porotcovia hodnotili 3600 vín z 41 krajín sveta. 140 certifiovaných odborníkov celý týždeň degustovalo prihlásené vína.

Slovensko poslalo do súťaže 185 vín z ktorých 55 získalo ocenenie. Naši vinári prinášajú domov 18 zlatých medailí, ktoré získali vinárstva:

J & J Ostrožovič , Víno Ludvik, Sky Group, Vinárske závody Topoľčianky, Víno Šimonovič, Juraj Zápražný, Víno Matyšák, Víno Mrva & Stanko, Roman Janoušek, Martin Pomfy - Mavín, Vinárstvo Berta, Vinalma, Raimex.

37 strieborných medailí putuje na Slovensko vinárstvam:

Sky Group, Vinárske závody Topoľčianky, Víno Šimonovič, Juraj Zápražný, Víno Matyšák, Vins winery - Richard Tóth, Repa winery, Víno Nichta, Hubert j. E., Roman Janoušek, Víno Dious, VPS - Vinohradnictvo Pavelka A Syn, Janoušek & Polák, Karpatská perla, Martin Pomfy - Mavín, Vinhor - Peter Horváth, Frtus Winery, Branislav Pútec-Natali, Vinkor.

55 ocenení našich vinárov jednoznačne potvrdzuje kvality slovenského vinárstva a vinohradníctva, ktorým sa prezentuje vo svete naša krajina mimoriadne pozitívne.

zdroja foto: vinalies-internationales.com

Aktualizované ( Piatok, 04 Marec 2016 08:39 )
 

Vinosady pozývajú na putovanie za vínom z pivnice do pivnice 2016

 Email  Tlač  PDF

Putovanie za vinom z pivnice do pivnice VinosadyZdruženie vinohradníkov a vinárov VINOSADY vás pozýva na Putovanie za vínom z pivnice do pivnice 2016.

Wine & Deli IN MEDIO Hradská 78/B, 821 07 Bratislava | tel: 02 455 23547 | www.obchodsvinom.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Podujatie sa bude konať v sobotu 19. marca 2016 od 12:00 do 20:00 hod. Podujatia sa zúčastní 20 výrobcov vín v 17 pivniciach.

Tešia sa na vás vinári :
Roman Kanich, Peter Ratuzky, Zdenko Bartoš, Juraj Zápražný, Vladimír Poláček, VINS - Richard Tóth, Mavín - Martin Pomfy, Vinkovič vinohradníctvo a vinárstvo, Vojtech Markovics, František Packa, Braňo Pútec, VINOVIN -  Štefan Ščepán, Ludvik Tretina, Purus - Villa Modur, Víno Hubinský, Vinkor Ján Vršek

Hostia podujatia :
Víno Valenta a Víno Kmeťo.

Vstupné na podujatie je 20 € a zahŕňa 2 bonusy po 5 € na nákup vína. Prídite ochutnať Vinosady ...

zdroj: Obec Vinosady

Aktualizované ( Streda, 24 Február 2016 11:55 )
 

Slovenské a české vína získali v Moldavsku až pätinu všetkých medailí

 Email  Tlač  PDF

Jvinovin Topolcianky vinarstvoubilejná medzinárodná sútaž 25. ročník CHISINAU WINES & SPIRITS CONTEST 2016, ktorá sa pravidelne koná v moldavskom hlavnom meste Kišiňov, priniesla mimoriadne vysoký počet medailí slovenským a moravským vínam.

Wine & Deli IN MEDIO Hradská 78/B, 821 07 Bratislava | tel: 02 455 23547 | www.obchodsvinom.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Súťažilo viac ako 350 vzoriek z 13 krajín sveta. Prosadiť sa mezi vynikajúcimi moldavskými (cca 150 tisíc ha viníc) a rumunskými vínami (cca 180 tisíc ha) bolo pre vína z ČR (cca 19 tis ha) a SR (cca 14 tis ha) komplikované. Tento rok sa podarilo našim vinárom predstaviť vína, ktoré poroty ocenili tými najvyššími medailami.

Moravským vinárom patrí 7 zlatých a 2 striebotrné medaily, slovenským 8 zlatých a 3 strieborné. K nejúspešnejším vinárstvam v súťaži patril Vinselekt Michlovský s 4 zlatými medailami a tak si upevnil svoje postavnie vinárskeho guru v očiach moldavských vinárov. Dve zlaté ze dvoch vzoriek získal Davinus Miroslava Majera.

Zo slovenských producentov boli najúspešnejší Vínovín Petera Ščepána s troma zlatými a Chateau Topoľčianky se dvoma zlatými a tromi striebornými medailami. Dve zlaté patria Petovi Matyšákovi a jeho tímu.

Grand Prix Chisinau OIV Wine & Spirits Competition 2016

Aroma S.A., Moldova

Aroma Divin, 45 Ani / 45 let zralé brandy - CHAMPION

Zlaté medaile

 

Davinus s.r.o., CZ

Tramín červený 2015 Sommelier Select

Davinus s.r.o., CZ

Davinus Ryzlink rýnský 2013

Vinařství U Kapličky, CZ,

Rulandské modré rosé 2015 Fresh Wine

Vinselekt Michlovský a.s., CZ

Ryzlink rýnský 2008, výběr z hroznů

Vinselekt Michlovský a.s., CZ

Aurelius 2012, výběr z cibéb Private Archiv

Vinselekt Michlovský a.s., CZ

Ryzlink vlašský 2009, výběr z bobulí Private Archiv

Vinselekt Michlovský a.s., CZ

Merlot 2009, výběr z bobulí Private Archiv

Peter Ščepán Vínovín, SK

Muškát moravský 2015

Peter Ščepán Vínovín, SK

Frankovka modrá rosé 2015, neskorý zber

Peter Ščepán Vínovín, SK

Rulandské šedé 2015, neskorý zber

Villa Vino Rača a.s., SK

Tramín červený 2013 Chateau Palugyay

Vinárske závody Topoľčianky s.r.o., SK

Chateau Topoľčianky Sauvignon 2015, neskorý zber

Vinárske závody Topoľčianky s.r.o., SK

Chateau Topoľčianky Sekt 1933 Brut, 2011

Víno Matyšák s.r.o., SK

Tramín červený 2015, výber z hrozna polosuché

Víno Matyšák s.r.o., SK

Sauvignon 2015, neskorý zber

Stříbrné

 

Vinařství Štěpán Maňák, CZ

André 2013, výběr z hroznů, Oak Aged

Vinařství U Kapličky, CZ

Zweigeltrebe rosé 2015 Fresh Wine

Vinárske závody Topoľčianky s.r.o., SK

Chateau Topoľčianky Sauvignon 2015

Vinárske závody Topoľčianky s.r.o., SK

Chateau Topoľčianky, Cabernet Sauvignon rosé 2015 neskorý zber

Vinárske závody Topoľčianky s.r.o., SK

Chateau Topoľčianky, Prezident Sekt Blanc 2015

 

Úplné výsledky nájdete na http://www.vinmoldova.md/index.php?mod=content&id=2348.

zdroj: Sommelier, Dr. Luboš Bárta

Aktualizované ( Streda, 24 Február 2016 09:33 )
 
Strana 7 z 67


Náš tip


Ročník: 2014
Oblasť: Nitrianska Vinodol
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€10.20

Ročník: 2019 -2020
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 12 %

€8.99

Ročník: 2017
Oblasť: Burgundsko
Krajina: Francúzsko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€67.00

Výrobcovia