Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Novinky

Tlačová správa : Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku : My, vinohradníci a vinári Slovenskej republiky, zásadne odmietame prijatie návrhu zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov.

 Email  Tlač  PDF

víno hroznoHlavným dôvodom na prijatie tohto zákona je príprava na zvýšenie sadzby spotrebnej dane z tichého vína! Ak má ostať zachovaná nulová sadzba na zdanenie tichého vína, je tento zákon úplne zbytočný.

Každá krajina, ktorá pestuje vinič a vyrába víno, má nulovú sadzbu spotrebnej dane z tichého vína. Dokonca ani krajiny v kríze - Maďarsko, Grécko, Španielsko, Taliansko neuvažujú o nenulovej spotrebnej dani z tichého vína!

Read More

 

Zvýšenie spotrebnej dane zvýši cenu vína, ktorá bude o 40 % vyššia ako stojí víno v okolitých krajinách, čo podporí dovoz, na úkor domácej výroby.

Zvýšenie spotrebnej dane znevýhodní slovenských výrobcov vína, pretože budú musieť investovať do zakladanie daňových skladov a zábezpek, čím sa zníži ich konkurencieschopnosť. Ako dôsledok budú prepúšťať a zvýši sa nezamestnanosť v regiónoch a urýchli sa proces zániku slovenských viníc (35 000 ha v r. 1979 – 11 000 ha v r. 2010) !

Zvýšenie spotrebnej dane z tichého vína povedie k rastu čierneho trhu a nižšiemu výberu DPH. Výber spotrebnej dane je pre štát fiškálne negatívny, prínos 20 mil. € je ilúziou!

Výpočet sadzby spotrebnej dane pre víno a pivo percentom dane z liehu je v rozpore so smernicou EU a parlament sa tým vzdáva možnosti regulovať v budúcnosti sadzby dane pre víno, pivo a lieh oddelene!

súčasnej podobe zákon zavádza spotrebnú daň z ovocného vína a medoviny, čím zvýši ich cenu a výrazne ich na trhu poškodí! Včelári sú pre poľnohospodárstvo nezastupiteľní, ich prínos je v inom, pár centov dane z medoviny nedokáže nahradiť škody z úbytku včelstiev.

Po zavedení spotrebnej dane z tichého vína, každá domácnosť, malý aj veľký výrobca vyrábajúci hroznové víno budú musieť platiť spotrebnú daň. Predovšetkým pre drobných vinárov a množstvo domácností je prijatie tohto návrhu zákona nezmyselné.

Zvýšením spotrebnej dane sa slovenskí občania budú skladať na zbytočné rozhadzovanie peňazí štátnymi úradníkm lebo výnos dane bude pohltený nákladmi na jej správu a kontrolu!

Prijatie takéhoto zákona znevýhodní slovenských podnikateľov!

Dôvody na prijatie takéhoto zákona sú zavádzajúce a preto nemá byť prijatý!

zdroj: Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku / Zväz vinohradníkov Slovenska / Združenie Malokarpatská vínna cesta / Združenie pezinských vinohradníkov a vinárov

foto: infoline

kontakt:

Ing. Jaroslava Kaňuchová Pátková, PhD.

výkonná riaditeľka

Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku

Matúškova 25

831 01 Bratislava

www.zvhv.sk

 

Tokaj od Ostrožoviča na vianočnom stole

 Email  Tlač  PDF

tokaj ostrozovicVianoce si spájame s dňami pohody , stretnutí s rodinou, tradičnými jedlami a vínom. Skúste počas Vianoc ochutnať perly slovenských vín z Tokaja.  Tokajský výber 3 putňový a 5 putňový od Vinárstva Ostrožovič sú overeným prísľubom krásneho večera. Tokajský výber 3 putňový, ročník 2002 je víno extraktívne s vôňou chlebovinky a príjemne sladké. Zreje v sudoch v klasickej tokajskej pivnici. Výrazné v chuti i vôni, sušené slivky, jablká a náznaky karamelu dávajú vínu plnosť. Bohatosť chuti doplňuje výrazný medový nádych. Doporučená teplota pri konzumácii je 10 stupňov Celzia.

Čítať ďalej...
 

Sekt Grand Cuvée z vinárstva Mrva Stanko strieborný na Effervescents du Monde 2011

 Email  Tlač  PDF

sekt Mrva Stanko Grand CuvéeEffervescents du Monde 2011 je medzinárodná súťaž najlepších svetových šumivých vín.  Tento rok to už bolo po 9 krát, kedy francúzske mesto Dijon hostilo viac ako 100 odborníkov z celého sveta, ktorý hodnotili šumivé vína. Zúčastnilo sa veľa výrobcov z viac ako 24 krajín sveta. Celá degustácia trvala tri dni, za ktoré medzinárodný experti udelili 185 medailí. 38 zlatých a 147 strieborných.

Aktualizované ( Streda, 23 November 2011 13:32 ) Čítať ďalej...
 

Mladé vína z Karpatskej perly a mušt BOBULO s novými etiketami

 Email  Tlač  PDF

Predstavujeme Vám nové produkty z vinárstva KARPATSKÁ PERLA  Mušt BOBULO a mladé vína Irsai Oliver a cuvée Müller-Thurgau x Silvánske zelené, ktoré potvrdzujú výnimočnosť ročníka 2011. Mladosť týchto vín a muštu podčiarkujú nové etikety. Mladé víno Irsai Oliver 2011 už stihlo zabodovať na súťaži Víno kopca na Wine Snow Donovaly 2011 a bolo vyhlásené za najlepšie mladé víno festivalu.

Čítať ďalej...
 

NOVÁ UNIKÁTNA KOLEKCIA BLANC DE NOIR! z Chateu Topolčianky

 Email  Tlač  PDF

Blanc de noir je unikátna kolekcia vín, pri ktorej sme vyrobili biele vína z modrých odrôd hrozna. Strapce sa veľmi jemne lisujú v celosti, aby nedošlo k uvoľneniu farbív obsiahnutých v šupkách bobuliek. Výsledný mok v sebe kombinuje svieže tóny bielych vín a zároveň štruktúru a komplexnosť červených.

Čítať ďalej...
 

VINÁRSTVO CHÂTEAU TOPOĽČIANKY ZÍSKALO PÄŤ MEDAILÍ NA AWC VIENNA 2011

 Email  Tlač  PDF

awc vienna zlatá medailaVinárstvo Château Topoľčianky získalo päť medailí, z toho až tri zlaté na rakúskej súťaži AWC 2011. Sú za trojicu vín: Svätovavrinecké neskorý zber 2009, Frankovka modrá neskorý zber 2009 a Devín výber z hrozna 2010. Striebro dostali Steel Rulandské modré bobuľový výber 2009, a Château Topoľčianky Sekt 1933 brut 2009. Ocenenie "Seal of approval" získalo víno z kolekcie Retro Muller Thurgau cibébový výber 2010.

Čítať ďalej...
 

Ochutnajte skvostné vína Kaiken ultra Malbec a Cabernet Sauvignon teraz so zľavou 10 %

 Email  Tlač  PDF

Kaiken ultra MalbecKaiken ultra Cabernet Sauvignon Mendoza ArgentinaPonúkame Vám 10 percentnú zľavu na Vína Kaiken ultra Malbec a Cabernet Sauvignon. Zľava platí do 10.10.2011 alebo do vypredania zásob vo vinotéke. Navštívte nás od pondelka do piatku v čase od 10:00 do 18:00 , nakúpte si a vychutnajte tieto krásne vína.

Čítať ďalej...
 
Strana 99 z 105


Náš tip


Ročník: 2022
Oblasť: Nitrianska
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€5.90

Ročník: 2021
Oblasť: NAHE
Krajina: Nemecko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 11.5 %

€19.90

Ročník: 2022
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€14.90

Výrobcovia