Gastrotip IN MEDIO - Sušené paradajky - Recept na prípravu ...  Tlač
Napísal používateľ Administrator   
Utorok, 16 Spetember 2014 14:42

Väčšie mäsité paradajky prepolíme – rozštvrtíme, resp.  pokrájame na 6 častí. Ak sú veľmi šťavnaté vyberieme zrnká a šťavu a ponecháme len dužinu.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Paradajky uložíme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie šupkou dole. Následne pokvapkáme olivovým olejom,  jemne osolíme, okoreníme a maličko pocukrujeme /ak sú dostatočne sladké netreba/. Na záver posypeme paradajky oregánom.

Rúru na pečenie rozohrejeme na 180 stupňov celzia. Keď je zahriata – dáme ich tam buď v jednom alebo dvoch plechoch na pečenie. Potom zvýšime teplotu na 220 stupňov celzia. Keď rúra túto teplotu dosiahne – necháme ich tam 10-12 min. Po uplynutí tohto času rúru vypneme a 4-5 hodín neotvárame dvierka a necháme pôsobiť teplo . Len ak je tam príliš veľká para – štrbinkou ju vypustíme /na chvíľku vložíme do dvierok stále zatvorených varechu/.

Po uplynutí 4-5 hodín opäť zapneme trúbu opäť a teplotu nastavíme na 220 stupňov celzia. Po dosiahnutí tejto teploty – necháme pôsobiť 10 min naplno. Potom vypneme a necháme pôsobiť teplo ďalších 4-5 hodín / dvierka neotvárame/.

Ideálne je začať robiť paradajky poobede cca o 16,00 – 17,00 hod prvýkrát a proces zopakovať o 21,00-22,00 hod a nechať teplo pôsobiť do rána.

Hotové sušené paradajky zmiešame s kapary, pridáme sušenú bazalku a plníme do pripravených menších zaváracích pohárov – zalejeme ich olivovým olejom.

Uskladňujeme v chladničke / vydržia pokiaľ ich skôr nezjete cca 10 dní/.

Môžete ich aj sterilizovať cca 5 min vo vriacej vode /tak, aby sa chytili viečka/.

Dobrú chuť !

zdroj a foto: www.obchodsvinom.sk

Posledná úprava Utorok, 16 Spetember 2014 14:45