Tradičný španielsky vtáčik ako ho ani v Španielsku nepoznajú  Tlač
Napísal používateľ Administrator   
Streda, 15 Jún 2011 15:48

spanielsky vtacik bravcove masoSkúste slovenskú „klasiku" - španielske vtáčiky s ryžou a hlávkovým šalátom. Bežne sa robia z hovädzieho mäsa, ale my sme ich kvôli skráteniu času pripravili z bravčového mäsa a verte bolo to rovnako chutné.

Read More

 

Bravčové karé vykostené jemne naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym korením a potrieme plnotučnou horčicou St. Nicolaus.

 

 

 

spanielsky vtacik bravcove maso receptNa každý plátok takto pripraveného mäsa uložíme kúsok párku najlepšie viedenského, mrkvy, zeleru, vajíčka, sterilizovanej uhorky. Zvinieme, upevníme niťou. Na horúcom oleji na panvici zvitky narýchlo opečieme zo všetkých strán.

Do sklovita si opečieme nakrájanú väčšiu cibuľu a závitky na nej dodusíme do mäkka – podľa potreby podlievame horúcou vodu.

Odporúčame podávať s ryžou a hlávkovým, resp. miešaným listovým šalátom.

 

 

Ak si k tomuto skvelému jedlu dáte Muller Thurgau, ročník 2010 z vinárstva Mavín, gastronomický zážitok bude pre Vás len ťažko zabudnuteľný. V tomto prípade je snúbenie jedla s vínom veľmi pekným začiatkom večera.

Kvalitné vína z domácej aj svetovej produkcie môžete nakúpiť alebo objednať vo Vinotéke IN MEDIO, Hradská 78/B , 821 07 Bratislava , Vrakuňa, tel: 02 45523547, www.inmedio.sk

zdroj a foto infoline / inmedio

Posledná úprava Streda, 15 Jún 2011 15:50