Silvester sa blíži viete aký Sekt alebo Champagne - " Šampanské " si vybrať ?  Tlač
Napísal používateľ Administrator   
Štvrtok, 19 December 2013 16:16

champagne sekt proseccoChampagne alebo ak chcete " Šampanské môže byť označené len víno z oblasti Champagne v severnom Francúzsku . Všetky ostatné vína sa označujú ako šumivé vína alebo sú predávané pod názvom SEKT. Zatriedenie týchto vín sa realizuje okrem pôvodu aj podľa obsahu zvyškového cukru. Podľa obsahu cukru sa rozdeľujú tieto vína do siedmych skupín.

 

1. BRUT NATURALE - obsah zvyškového cukru do 2 g/liter

2. EXTRA BRUT - obsah zvyškového cukru do 6 g/liter

3. BRUT - obsah zvyškového cukru do 15 g/liter

4. EXTRA DRY - EXTRA SUCHÉ - obsah zvyškového cukru v rozsahu 12 až 20 g/liter

5. DRY SEC - SUCHÉ - obsah zvyškového cukru v rozsahu 17 až 35 g/liter

6. DEMI -SEC - POLOSUCHÉ alebo POLOSLADKÉ - obsah zvyškového cukru v rozsahu 33 až 50 g/liter

7. DOUX - SLADKÉ - obsah zvyškového cukru nad 50 g/liter

Posledná úprava Štvrtok, 19 December 2013 16:19