Talianske Canneloni s vínom Montes Sauvignon Blanc 2010 si môžete pripraviť kedykoľvek, aj dnes na večeru.  Tlač
Napísal používateľ Administrator   
Piatok, 15 Apríl 2011 10:52

canneloni

montes sauvignon blanc

Keď sa spojí chutná talianska špecialita bravčové Canneloni s príjemným jemne pikantným vínom akým je nesporne čílsky Montes Reserva Sauvignon Blanc 2010, môže večera doma vo vás zanechať pekné dojmy. Vyskúšajte recept ktorý nás očaril svojou jednoduchosťou a zaujímavou chuťou.

Read More

 

 

Canneloni s masovou plnkou v paradajkovo-syrovej omacke

Suroviny :

1/2 kg bravč.mäsa
cestoviny Canneloni
cibuľa, soľ, čierne korenie, červená paprika
bazalka
oregano
tymian
čierne olivy
paradajkova šťava
bešamelová omáčka

 

canneloniPostup :

Cibuľu opražiť - na to pomleté mäso - soľ, korenie - opražiť, chvíľku podusiť - nakoniec červ.papriku.

1/2 bešamelovej omáčky pridáme k mäsovej smesi - zmiešame a necháme trochu vychladiť.

Malou lyžičkou naplnime surove canneloni jemne vychladnutou mäsovou zmesou. Nie je potrebné

cestoviny vopred uvariť.



Bešamelová omáčka :

3 lyžice masla+ 3 lyžice hl.múky popražiť - zaliať aspoň 1/2 litrom mlieka - povariť do zhustnutia

- má to mať hustotu krupicovej kaše

+ soľ + čierne korenie

canneloniNa pekáč alebo do jenskej misy vymastenej maslom vrstvíme :

- paradajkovú šťavu+ bylinky /oregano,tymian,bazalka/ +čierne olivy nakrájané na kolieska

- canneloni naplnené mäsom /majú byť asi do polovičky ponorené do paradajkovej šťavy

- navrch dáme druhú polovicu bešamelovej omáčky + strúhaný syr + zopár malých kúskov masla


Vo vyhriatej rúre pečieme cca 20 min.

Prajeme vám dobrú chuť !

Vína z vinárstva Montes si môžete nakúpiť alebo objednať aj vo vinotéke IN MEDIO, Hradská 78/B 821 07 Bratislava 214, tel: 02 4552 3547 alebo na www.inmedio.sk

Posledná úprava Piatok, 15 Apríl 2011 13:47