Vinárstvo Mavín - Martin Pomfy - vína ročníka 2012  Tlač
Napísal používateľ Administrator   
Piatok, 12 Apríl 2013 11:58

Vinárstvo Mavín - Martin Pomfy - vína ročníka 2012

1. Rulandské šedé 2012

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom,  Neskorý zber, suché, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Belá
Víno má žlto zelenkavý odtieň farby. Aróma vína je intenzívna, nesie sa po prezretom žltom ovocí popretkávanom z citrusovými plodmi.
Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom je elegantná, jemná z jemnou kyselinkou v závere. Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 04 Aperitív, ovocné a zeleninové šaláty, ryby ...


2. Rizling rýnsky 2012
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom,
Neskorý zber, suché,
Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Bratislava – Rača,
Farba vína obsahuje zlatozelené tóny. Víno ma intenzívnu arómu, ktorá je elegantná, svieža a dlhá. Nájdeme v nej minerálne tóny, marhuľu a tropické ovocie.
Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, je elegantná, šťavnatá, svieža a extraktívna.
Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 06
Ryby, hydina, menej zrejúce syry

3. Muller thurgau 2012
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom,
Neskorý zber, suché,
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Dvory nad Žitavou
Vo farbe vína môžeme spozorovať žltozelené tóny. Aróma vína je elegantná, harmonická a lahodná. Môžeme v nej spozorovať žlté ovocie, krémovosť, oriešky, citrusy a korenistosť.
Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom je elegantná, harmonická a potenciálna.
Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 01
Šaláty, cestoviny, rizoto, morské plody


4. Chardonnay 2012

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom,
Výber z hrozna, suché,
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Dvory nad Žitavou
Víno má zlato zelenkavý odtieň farby. V aróme vína môžeme spozorovať orieškové tóny, podporené krémovosťou a žltým prezretým ovocím. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy,
pričom je elegantná, priestranná a harmonická.
Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 08
Hydina, bravčové mäso, stredne zrejúce syry

5. Rizling vlašský 2012
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom,
Neskorý zber, suché,
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Jasová
Farba vína je intenzívna, naznačujúca skvelú vyzretosť hrozna. Môžeme v nej spozorovať zlatistý tón zo zelenkavým odleskom. Aróma vína je elegantná, potenciálna, harmonická a lahodná.
Nájdeme v nej prezreté žlté ovocie, medovosť a tóny tropického ovocia. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom je elegantná, plná a dlhá.
Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 07
Cestoviny z krémovými omáčkami, sviečková na smotane, ryby, grilovaná hydina,
cestoviny – bravčové mäso, koriander, parmezám
6. Sauvignon blanc 2012
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom,
Neskorý zber, suché,
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Jasová
Farba vína je žlto zelenkavá. Aróma vína je vysoko intenzívna, elegantná, harmonická a čistá. Nájdeme v nej stopy prezretého žltého ovocia, korenistosti a tropického ovocia.
Chuť vína je harmonická, čistá a svieža. Kopíruje aromatické vnemy, pričom je doplnená o šťavnatosť.
Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 02
Hydina, cestoviny z kuracinou, alebo zeleninou, alebo cherry paradajkami

7. Cabernet sauvignon rosé 2012

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom,
Neskorý zber, suché,
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Jasová
Víno má čerešňovo ružovú farbu. Aróma vína je intenzívna, čistá a harmonická. Nesie sa po červených malinách, záhradných jahodách a tropickom ovocí. Chuť vína kopíruje
aromatické vnemy, pričom harmóniu vína v závere dotvára jemná kyselinka., L 05
Ovocne šaláty, ovocie, aperitív, predjedlá, ľahké jedlá

8. Cabernet sauvignon ľadové víno 2012

Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom, Ľadové víno, sladké
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Svodín
Víno má ružovo tehlový odtieň farby, ktorý korešponduje z odrodou a jej vyzretím. V aróme vína môžeme spozorovať bodrytídu, medovosť, vlašské orechy, záhradné jahody a čierne ríbezle.
Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom je harmonická, čistá a potenciálna.
Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 8-10°C
L20, 8%obj, zbytkový cukor 205 g.l, kyseliny 8 g.l
Zmrzlina, koláče aj z výraznejšou chuťou

 

Posledná úprava Piatok, 12 Apríl 2013 12:01